Λορέντζο Γκαμαρέλι, έτοιμος να ντύσει τον νέο Ποντίφικα

Είναι οι ράφτες που από το 1922 ντύνουν τους προκαθημένους της Καθολικής Εκκλησίας. Και τώρα οι Γκαμαρέλι είναι ήδη έτοιμοι να ντύσουν τον νέο Ποντίφικα.



Είναι οι ράφτες που από το 1922 ντύνουν τους προκαθημένους της Καθολικής Εκκλησίας. Και τώρα οι Γκαμαρέλι είναι ήδη έτοιμοι να ντύσουν τον νέο Ποντίφικα, σύμφωνα με δημοσίευμα στην εφημερίδα τα Νέα.

Απόδειξη, τα τρία παπικά ενδύματα που κοσμούν τη βιτρίνα του καταστήματος στη Ρώμη: ένα μεγέθους large, ένα medium και ένα small. Εκτός από το ένδυμα, οι παλιοί ραφτάδες της Αιώνιας Πόλης έχουν έτοιμα και πέντε ζευγάρια κόκκινα παπούτσια. Οταν βγει άσπρος καπνός από την Καπέλα Σιστίνα και γίνει γνωστό το όνομα του νέου Πάπα - και οι διαστάσεις του, για την περίπτωση των Γκαμαρέλι - τα άμφια και τα παπούτσια θα βρίσκονται ήδη στο Βατικανό, καθώς ο διάδοχος του Βενέδικτου ΙΣΤ' θα τα χρειαστεί για την πρώτη του εμφάνιση ενώπιον των πιστών που θα έχουν συγκεντρωθεί στην Πλατεία του Αγίου Πέτρου.

Η επιχείρηση Γκαμαρέλι έχει ράψει τα άμφια του εύσωμου Ιωάννη ΚΓ' αλλά και του λεπτοκαμωμένου διαδόχου του Παύλου ΣΤ'. Ο Βενέδικτος πάντως είχε δυσαρεστήσει τους Γκαμαρέλι, παραγγέλλοντας σε μια περίπτωση άμφια από το ραφτάδικο Euroclero.


Ιταλός Καρδινάλιος Angelo Scola


Καναδός Καρδινάλιος Marc Ouellet


Αφρικάνος Καρδινάλιος Turkson

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ