Εγκλωβίστηκαν και κινδύνεψαν συνεργάτες των βουλευτών από την... κόλαση φωτιάς των εμπρηστικών επιθέσεων

Μπαράζ εμπρηστικών επιθέσεων σε τρία πολιτικά γραφεία βουλευτών της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη αναστάτωσε χθες το βράδυ το κέντρο της πόλης και έθεσε σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.

Μπαράζ εμπρηστικών επιθέσεων σε τρία πολιτικά γραφεία βουλευτών της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη αναστάτωσε χθες το βράδυ το κέντρο της πόλης και έθεσε σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.


Οι επιθέσεις έγιναν με εκρηκτικούς μηχανισμούς, αποτελούμενους από γκαζάκια και εύφλεκτο υγρό, ενώ τις έρευνες έχει αναλάβει η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, σύμφωνα με το Έθνος.

Το τριπλό εμπρηστικό «χτύπημα» έγινε σχεδόν ταυτόχρονα, περίπου στις 8 το βράδυ, στα γραφεία του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Σταύρου Καλαφάτη και των βουλευτών Κώστα Γκιουλέκα και Γιώργου Ορφανού, και σήμανε συναγερμό τόσο στην Πυροσβεστική Υπηρεσία όσο και στην Αστυνομία.

Και στα τρία γραφεία βρίσκονταν την ώρα των εκρήξεων συνεργάτες των τριών πολιτικών οι οποίοι εγκλωβίστηκαν στην προσπάθειά τους να απομακρυνθούν από τις φλόγες που ακολούθησαν τις εκρήξεις και τους μαύρους καπνούς.

Κόλαση φωτιάς έγινε το γραφείο του Στ. Καλαφάτη, το οποίο βρίσκεται στον όγδοο και τελευταίο όροφο οικοδομής στην οδό Κατούνη 4 στα Λαδάδικα. Οι φλόγες ξεπηδούσαν από το μπαλκόνι και ήταν ορατές από μεγάλη απόσταση. Στο γραφείο βρίσκονταν δύο γυναίκες, οι οποίες σε κατάσταση πανικού πήδηξαν από τον όγδοο στον έβδομο όροφο με αποτέλεσμα η μία να τραυματιστεί ελαφρά στο πόδι. Λίγα λεπτά μετά τις απεγκλώβισαν οι πυροσβέστες με κλιμακοφόρο όχημα.

Κόλαση φωτιάς από γκαζάκια, εγκλωβίστηκαν και κινδύνεψαν συνεργάτες των βουλευτών

Στο γραφείο του Γ. Ορφανού, στην οδό Γρηγορίου Παλαμά 7, δύο συνεργάτες του -ένας άνδρας και μία γυναίκα- εγκλωβίστηκαν στο ασανσέρ της οικοδομής στην προσπάθειά τους να απομακρυνθούν, όταν αυτό σταμάτησε να λειτουργεί.

Επικράτησε πανικός μέχρι την άφιξη των πυροσβεστών, οι οποίοι απεγκλώβισαν τους δύο συνεργάτες του βουλευτή. Στο σημείο έσπευσε και ο ίδιος ο κ. Ορφανός, ο οποίος δεν έκρυβε την ανησυχία και την ταραχή του.

Στο γραφείο του Κ. Γκιουλέκα, στην οδό Πρασακάκη 2 με Κεραμοπούλου, μια συνεργάτιδα του βουλευτή βρήκε καταφύγιο στο μπαλκόνι, αφού δεν μπορούσε να διαφύγει από την έξοδο του γραφείου λόγω των πυκνών μαύρων καπνών, και άρχισε να καλεί σε βοήθεια, ενώ τηλεφώνησε κλαίγοντας στον ίδιο τον βουλευτή, ο οποίος έσπευσε στο σημείο. Οι πυροσβέστες απεγκλώβισαν τη γυναίκα, κατεβάζοντάς την με σκάλα από το μπαλκόνι.

Σ. ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ:
Η τρομοκρατία δεν πτοεί την κυβέρνηση

«Πράξεις τρομοκρατίας δεν πτοούν την κυβέρνηση. Αντίθετα επιβεβαιώνουν ότι είμαστε στον σωστό δρόμο», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου. «Στη δημοκρατία δεν αποφασίζει ο κουκουλοφόρος βομβιστής, αλλά ο λαός με την ψήφο του και οι εκπρόσωποί του στη Βουλή», προσέθεσε ο κ. Κεδίκογλου.

«Η συντονισμένη απόπειρα τρομοκράτησης του πολιτικού κόσμου θα πέσει στο κενό», διαμήνυσε από την πλευρά του ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, Μανώλης Κεφαλογιάννης, κι έκανε λόγο για επιθέσεις που πλήττουν τη δημοκρατία.


Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ