Η 1η δημόσια εμφάνιση της Μαργαρίτας Παπανδρέου στο σπίτι του κινέζου Πρέσβη - Τσάμικο χόρεψαν οι κινεζούλες μπροστά της

Εκείνο το γλυκό, ανοιξιάτικο βράδυ μία περίεργη ησυχία επικρατούσε στην περιοχή του Παλαιού Ψυχικού. Μια ψηλή, κομψή γυναίκα με καλοχτενισμένα ημίμακρα μαλλιά κατέβηκε από το αυτοκίνητο. Ένας άνδρας την ακολουθούσε. Διακριτικά πάντα. Εκείνη περπατούσε μέσα στον καταπράσινο κήπο με βήματα αργά, σταθερά. Ο άνδρας ήταν ο προσωπικός της φρουρός. Στην είσοδο της πόρτας ο Κινέζος Πρέσβης  Du Qiwen και η σύζυγός του Yang Guohua της έκαναν θερμή υποδοχή. Η κ. Μαργαρίτα Παπανδρέου έκανε την πρώτη επίσημη κοινωνική της εμφάνιση μετά από καιρό. Η μητέρα του πρώην πρωθυπουργού η οποία λίγα μόλις 24ωρα πριν έβαλε την υπογραφή της σε μια μακροσκελή επιστολή όπου εξέφραζε τις αντιρρήσεις της για το Μνημόνιο και τα μέτρα σκληρής λιτότητας τους χάρισε το πιο αστραφτερό της χαμόγελο. Unpredictable stories!

Εκείνο το γλυκό, ανοιξιάτικο βράδυ μία περίεργη ησυχία επικρατούσε στην περιοχή του Παλαιού Ψυχικού. Μια ψηλή, κομψή γυναίκα με καλοχτενισμένα ημίμακρα μαλλιά κατέβηκε από το αυτοκίνητο. Ένας άνδρας την ακολουθούσε. Διακριτικά πάντα. Εκείνη περπατούσε μέσα στον καταπράσινο κήπο με βήματα αργά, σταθερά. Ο άνδρας ήταν ο προσωπικός της φρουρός. Στην είσοδο της πόρτας ο Κινέζος Πρέσβης  Du Qiwen και η σύζυγός του Yang Guohua της έκαναν θερμή υποδοχή.


Η κ. Μαργαρίτα Παπανδρέου έκανε την πρώτη επίσημη κοινωνική της εμφάνιση μετά από καιρό. Η μητέρα του πρώην πρωθυπουργού η οποία λίγα μόλις 24ωρα πριν έβαλε την υπογραφή της σε μια μακροσκελή επιστολή όπου εξέφραζε τις αντιρρήσεις της για το Μνημόνιο και τα μέτρα σκληρής λιτότητας τους χάρισε το πιο αστραφτερό της χαμόγελο. Unpredictable stories! Η κ. Παπανδρέου εγκατέλειψε για λίγο το πολυσυζητημένο αγρόκτημά της στην Κόρινθο και επισκέφθηκε την Κινέζικη πρεσβευτική κατοικία.

Οι ισχυροί Έλληνες φίλοι του πρέσβη

Ο Chinese Ambassador διοργάνωσε μια ζεστή βραδιά για φίλους. Ο πρεσβευτής της Κίνας έχει αποκτήσει ισχυρές κοινωνικές σχέσεις στη χώρα μας. Σε σύντομο χρονικό διάστημα. Συχνά - πυκνά δίνει το παρόν σε private dinners στα σπίτια επιχειρηματιών και εφοπλιστών. Με κάποιους από τους ισχυρούς πλοιοκτήτες μάλιστα οι συχνές κοινωνικές επαφές δημιούργησαν δυνατές φιλίες.

Ήταν εκεί η κ. Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη πολύ εντυπωσιακή μέσα στο γαλάζιο από μουσελίνα φόρεμά της.

Ο εφοπλιστής κ. Συμεών Παληός με τις κόρες του. Η Σήλια Κριθαριώτη - Τσάκου η οποία έφθασε με την φίλη της Χρύσα Κανελλοπούλου. Η κ. Φλερ Ποταμιάνου και η κ. Μαρίνα Δεληκωστοπούλου.

Λατρεύω την Κινέζικη κουζίνα με τα spring rolls και τις πάπιες αν και είναι πολύ παχυντική. Ο τρόπος με τον οποίο οι Κινεζούλες χόρεψαν Ελληνικούς χορούς (η πρέσβειρα πρωτοστατούσε – φωτό δίπλα) ήταν μάλλον αδέξιος, σίγουρα όμως χαριτωμένος…

Η κα. Παπανδρέου πάντως χειροκροτούσε ενθουσιασμένη. Θυμήθηκε μάλλον τις εποχές που, ως πανίσχυρη σύζυγος του Ανδρέα Παπανδρέου, έσερνε τους καλαματιανούς και τα τσάμικα μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της πολυσυζητημένης Ένωσης Γυναικών Ελλάδας (Ε.Γ.Ε.)

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ