Το πάντρεμα του παραδοσιακού με το μοντέρνο έχουν σαν αποτέλεσμα... μια τούρτα με χαλβά και ταχίνι! (βίντεο)
Ο Παρλιάρος στο glykes-alchimies.gr έδωσε για ακόμα μια φορά μια μοναδική γευστική πρόταση
Υλικά:
- 400 γρ. Μακεδονικό Χαλβά
- 200 γρ. κουβερτούρα NESTLE DESSERT
- 200 γρ. Μακεδονικό Ταχίνι
- 100 γρ. παρθένο σησαμέλαιο
- 100 γρ. χυμό από πορτοκάλι
- 250 γρ. Μακεδονικό Χαλβά
Εκτέλεση:
Κόβουμε σε λεπτές φέτες τον μακεδονικό χαλβά βανίλια ή σοκολάτα και τον τοποθετούμε μέσα σε ένα τσέρκι 20 εκ. Λιώνουμε την κουβερτούρα ελαφρώς, σε ένα μπολ βάζουμε το ταχίνι, το χυμό πορτοκαλιού και τέλος τη λιωμένη σοκολάτα. Ομογενοποιούμε και αδειάζουμε μέσα στο τσέρκι. Αφήνουμε στο ψυγείο 2 ώρες, ξεφορμάρουμε και γαρνίρουμε με κύβους από τον μακεδονικό χαλβά αμυγδάλου. Πασπαλίζουμε με άχνη.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr