Λευκή ταραμοσαλάτα από τα χέρια της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου ή του Γιάννη Λουκάκου! Εξαίσιο αποτέλεσμα και οι δύο!
Υπέροχες πεντανόστιμες ταραμοσαλάτες από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και τον Γιάννη Λουκάκο. Απολαύστε τις με φρέσκο, σπιτικό, ζεστό ψωμάκι!
Ταραµοσαλάτα από λευκό ταραµά
Της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου
Εκτέλεση
Μουλιάζουμε το ψωμί σε νερό, αφού το στραγγίξουμε καλά το βάζουμε στο μπλέντερ. Προσθέτουμε τον ταραμά, το κρεμμύδι και το άνηθο. Χτυπάμε τα υλικά, να πολτοποιηθούν. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και χτυπάμε ξανά τα υλικά να πολτοποιηθούν. Σταγόνα σταγόνα, με ροή κλωστής και πάντα με το μίξερ σε λειτουργία, ρίχνουμε το ελαιόλαδο. Όσο πιο πολύ χτυπάμε τα υλικά τόσο πιο απαλή γίνεται η ταραμοσαλάτα μας. Extra tips επιτυχίας:
- Το ελαιόλαδο πρέπει να πέφτει με ροή κλωστής για να μην κόψει η ταραμοσαλάτα
Υλικά
- 400 γραμμ. μπαγιάτικο σταρένιο ψωμί
- 3 γεμάτες κ.σ. ταραμά λευκό
- χυμό από 2 λεμόνια
- 1/2 κρεμμύδι
- 1 κ.σ. άνηθο
- 500 ml ελαφρύ ελαιόλαδο ή σπορέλαιο
Ταραµοσαλάτα
Του Γιάννη Λουκάκου
ΕΚΤΕΛΕΣΗΓια την ταραμοσαλάτα
Σε μια κανάτα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το ηλιέλαιο.
Σε ένα μπλέντερ ή πολυμηχάνημα ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το νερό και τα αλέθουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Συνεχίζουμε να αλέθουμε και προσθέτουμε στο μείγμα τα δύο είδη του λαδιού πολύ αργά στην αρχή, σχεδόν σταγόνα-σταγόνα, και όταν η σάλτσα αρχίσει να πήζει, σε συνεχή ροή.
Διορθώνουμε τη υφή του ταραμά με το κρύο νερό, αν χρειάζεται, και το διατηρούμε στο ψυγείο.
ΥΛΙΚΑ
-
- 150 γρ. λευκός ταραμάς
- 75 γρ. κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
- 95 γρ. κρεμμύδι σοφρίτο
- 500 γρ. ηλιέλαιο
- 65 γρ. ελαιόλαδο
- 100 γρ. νερό, κρύο
- 20 γρ. λεμόνι, χυμός
Πηγή: www.yiannislucacos.gr
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr