Προς νέα αναβολή της συνεδρίασης της κυπριακής Βουλής-αποφασίζουν σε λίγο οι αρχηγοί των κομμάτων

Ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο νέας αναβολής της συνεδρίασης της Ολομέλειας της κυπριακής Βουλής, η οποία ήταν προγραμματισμένη για τις 6 το απόγευμα, για να ψηφίσει υπέρ ή κατά του νομοσχεδίου που θα επικυρώνει την συμφωνία του Eurogroup και η οποία προβλέπει "κούρεμα" στις καταθέσεις των τραπεζών ως μέρος του πακέτου διάσωσης της χώρας.

Ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο νέας αναβολής της συνεδρίασης της Ολομέλειας της κυπριακής Βουλής, η οποία ήταν προγραμματισμένη για τις 6 το απόγευμα, για να ψηφίσει υπέρ ή κατά του νομοσχεδίου που θα επικυρώνει την συμφωνία του Eurogroup και η οποία προβλέπει "κούρεμα" στις καταθέσεις των τραπεζών ως μέρος του πακέτου διάσωσης της χώρας, σύμφωνα με το Έθνος.



Η επιτροπή Οικονομικών της Βουλής συνήλθε σήμερα το πρωί και εξέτασε το επίμαχο νομοσχέδιο, ενώ σύσκεψη των Πολιτικών Αρχηγών έχει συγκαλέσει για αύριο το πρωί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, προκειμένου να εξεταστούν οι εξελίξεις μετά τη σημερινή συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Όπως αναφέρει σημερινή ανακοίνωση, «με στόχο την εξέταση υπαλλακτικών σχεδίων για αντιμετώπιση της κατάστασης που θα προκύψει από τις εξελίξεις που θα διαμορφωθούν μετά τη σημερινή συνεδρία της Ολομέλειας της Βουλής των Αντιπροσώπων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης έχει συγκαλέσει σύσκεψη με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων αύριο, 20 Μαρτίου, στις 9 το πρωί, στο Προεδρικό Μέγαρο».

Το εναλλακτικό σχέδιο που προωθήθηκε μετά το χθεσινό «πράσινο φως» του Eurogroup προέβλεπε αφορολόγητο για τις καταθέσεις που δεν υπερβαίνουν τις 20.000 ευρώ και διατήρηση των υπόλοιπων συντελεστών της εισφοράς στα επίπεδα της αρχικής απόφασης.

Ωστόσο, και παρά την σαφέστατη βελτίωση των όρων που μεταφράστηκε σε αλλαγή στάσης από κάποιους βουλευτές, δεν φαίνεται να γίνεται δυνατή η διασφάλιση μιας υπερψήφισης του νομοσχεδίου λίγες ώρες πριν την προγραμματισμένη τέλεση της συνεδρίασης.

Νωρίτερα, ο κ.Αναστασιάδης είχε εκφράσει την εκτίμηση ότι η Βουλή θα απορρίψει το νομοσχέδιο για κούρεμα καταθέσεων.

Μιλώντας δε, στην σουηδική τηλεόραση εκτίμησε ότι η Βουλή θα τοποθετηθεί αρνητικά διότι θεωρεί και πιστεύει ότι είναι άδικο και πλήττει τα συμφέροντα της Κύπρου γενικότερα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ