Ο 42χρονος Μάθιου Μπαρζάν... μέγας χορηγός του Ομπάμα πάει... Πρέσβης στο Λονδίνο!

Παραδοσιακά, ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών συνηθίζει να στέλνει ως πρέσβεις των ΗΠΑ σε πόλεις όπως το Λονδίνο και το Παρίσι ανθρώπους στους οποίους χρωστάει κάποιου είδους... χάρη.

Παραδοσιακά, ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών συνηθίζει να στέλνει ως πρέσβεις των ΗΠΑ σε πόλεις όπως το Λονδίνο και το Παρίσι ανθρώπους στους οποίους χρωστάει κάποιου είδους... χάρη, όπως αναφέρει το Έθνος.


Για παράδειγμα, δεν είναι τυχαίο πως ο Λούις Σούσμαν, ο νυν Αμερικανός πρέσβης στο Λονδίνο, υπήρξε μέγας χρηματοδότης της πρώτης προεκλογικής εκστρατείας του Μπαράκ Ομπάμα το 2008. Ωστόσο, με δεδομένο πως η θητεία του Σούσμαν ολοκληρώνεται στις αρχές Απριλίου, αναλυτές και μίντια ήδη αναζητούν τον επόμενο πρέσβη ο οποίος, όπως όλα δείχνουν, θα είναι ο Μάθιου Μπαρζάν.

Επιχειρηματίας
Ο λόγος για έναν 42χρονο Αμερικανό επιχειρηματία (ξεκίνησε την καριέρα του από τον χώρο της πληροφορικής και την εταιρεία CNET), ο οποίος πρωταγωνίστησε στις εκλογικές νίκες του Ομπάμα τόσο το 2008 όσο και το 2012, συγκεντρώνοντας εξαψήφια χρηματικά ποσά προς όφελος του Δημοκρατικού ηγέτη, ενώ την περίοδο 2009-2011 αυτός διετέλεσε πρέσβης των ΗΠΑ στη Σουηδία. Να σημειωθεί πως για το εν λόγω πόστο, μέχρι πρότινος θεωρούνταν φαβορί η Αννα Γουίντουρ, «η περισσότερο ισχυρή γυναίκα στον κόσμο της μόδας», η οποία έχει αφήσει το στίγμα της διεθνώς από τη θέση της διευθύντριας του περιοδικού «Vogue».

Ωστόσο, η υποψηφιότητα της Γουίντουρ λέγεται πως εξέπεσε όταν αποκαλύφθηκε πριν από περίπου ενάμιση μήνα πως ο σύντροφός της, ο επιχειρηματίας Σέλμπι Μπράιαν, χρωστάει πάνω από 1,2 εκατ. δολ. στο αμερικανικό Δημόσιο. Ως εκ τούτου, το διπλωματικό «βραβείο» πλέον πηγαίνει στον 42χρονο Μπαρζάν ο οποίος μάλιστα ξεχωρίζει και για έναν άλλο λόγο: επειδή η σύζυγός του τυγχάνει να είναι απόγονος του ιδρυτή της ποτοποιίας που παρασκευάζει το φημισμένο αμερικανικό ουίσκι Jack Daniel's.


Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ