Νηστίσιμα τρουφάκια σοκολάτας, γιατί είμαστε πολύ σοκολατόπληκτοι‏





 

Περιγραφή:

Η συνταγή για τα νηστίσιμα τρουφάκια δεν είναι καινούρια, την έχετε ξαναδεί στο blog μου σε άλλη μορφή. Είναι η ίδια  συνταγή για την νηστίσιμη τούρτα σοκολάτας που σας είχα παρουσιάσει πέρυσι, λίγο πειραγμένη. Επειδή λοιπόν η τούρτα άρεσε σε όποιον την πρόφερα, φέτος, έφτιαξα τρουφάκια βασισμένη στην ίδια συνταγή, για την γιορτή του άντρα μου, αύριο. Έκανα παραπάνω από μια δόση, με αποτέλεσμα, να φτιάξω αρκετά τρουφάκια, μερικά τα πήγε στην δουλειά του σήμερα και άλλα έχουμε κρατήσει για κέρασμα αύριο.  Πάντως μια δόση φτιάχνει περίπου 75 μικρά τρουφάκια.

 

Υλικά:

375 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 βανίλιες

2 κουταλάκια του γλυκού σόδα

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

6 κουταλιές της σούπας κακάο

3/4 του φλιτζανιού ηλιέλαιο

1/2 φλιτζάνι κονιάκ

1 και 1/2 φλιτζάνια κρύο νερό από το ψυγείο

2 κουταλιές της σούπας ξύδι

2 φλιτζάνια ζάχαρη

1 κουταλιά του γλυκού ηλιέλαιο για να λαδώσουμε το ταψί

2 κουταλιές της σούπας μαργαρίνη

225 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα

3/4 του φλιτζανιού φυτική κρέμα γάλακτος ή ζαχαροπλαστικής

1 κουταλιά της σούπας κονιάκ

135γρ. ή και παραπάνω αμύγδαλα ψίχα λευκά ή φουντούκια ή καρύδια ή φιστίκια Αιγίνης

1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη άχνη

τρούφα κουβερτούρας ή ινδοκάρυδο ή αλεσμένους ξηρούς καρπούς

 

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς (πάνω-κάτω αντιστάσεις).

Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, τις βανίλιες, τη σόδα, το αλάτι και το κακάο.

Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε με το μίξερ το ηλιέλαιο, το κονιάκ, το νερό, το ξύδι και την ζάχαρη.

Έπειτα, προσθέτουμε σιγά σιγά το μείγμα με τα στερεά υλικά, ενώ συνεχίζουμε να ανακατεύουμε με το μίξερ, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Λαδώνουμε μια αντικολλητική φόρμα ή ένα αντικολλητικό ταψάκι και σε αυτό αδειάζουμε το μείγμα. Το ψήνουμε στους 170 βαθμούς (πάνω-κάτω αντιστάσεις), για 1 ώρα περίπου.

Αφού ψηθεί, το αφήνουμε να κρυώσει καλά και το ξεφορμάρουμε. Στην συνέχεια, το θρυμματίζουμε είτε με το μούλτι είτε με το χέρι και το βάζουμε σε ένα μπολ.

Σε μία κατσαρόλα ανακατεύουμε την μαργαρίνη με την φυτική κρέμα γάλακτος, σε μέτρια φωτιά. Μόλις αρχίσει να βράζει, αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και ρίχνουμε σε αυτήν την σοκολάτα (225 γρ.) κομμένη σε μεγάλα κομμάτια και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Προσθέτουμε το κονιάκ (αν θέλουμε βάζουμε λίγο παραπάνω), συνεχίζοντας το ανακάτεμα και έπειτα το προσθέτουμε στο μπολ με το θρυμματισμένο κέικ.

Στο ίδιο μπολ προσθέτουμε τα αμύγδαλα ή οποίο άλλο ξηρό καρπό θέλουμε, αφού πρώτα τα έχουμε αλέσει στο μούλτι με 1 κουταλιά ζάχαρη άχνη, ώστε  να φτιάξουμε αμυγδαλόσκονη.  Αν θέλουμε δεν κάνουμε σκόνη το αμύγδαλο, αλλά το αλέθουμε σε μικρά κομματάκια. Ανακατεύουμε καλά το μείγμα και το αφήνουμε να σφίξει στο ψυγείο για μερικές ώρες.

Μετά παίρνουμε 1 γεμάτη κουταλιά του γλυκού από το μείγμα μας και το πλάθουμε μπαλίτσες. Τις μπαλίτσες τις κυλάμε  στην τρούφα κουβερτούρας ή στο ινδοκάρυδο ή στους αλεσμένους ξηρούς καρπούς.


Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr