Ο Στέφανος Δωματιώτης ο καλύτερος Έλληνας Barista διαγωνίζεται σήμερα στον παγκόσμιο διαγωνισμό της Βιέννης
Στη Βιέννη διοργανώνεται φέτος ο παγκόσμιος διαγωνισμός World Barista Champion για την ανάδειξη του πιο επιδέξιου barista (=ειδικού που έχει εκπαιδευτεί θεωρητικά και πρακτικά για την παρασκευή ροφημάτων καφέ). Υποψήφιοι από όλο τον κόσμο θα ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους μπροστά στους κριτές με σκοπό να ξεχωρίσουν σε κάποια από τις τέσσερις κατηγορίες, όπου έχουν δηλώσει συμμετοχή.ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΩΡΑ ΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ
Στη Βιέννη διοργανώνεται φέτος ο παγκόσμιος διαγωνισμός World Barista Champion για την ανάδειξη του πιο επιδέξιου barista (=ειδικού που έχει εκπαιδευτεί θεωρητικά και πρακτικά για την παρασκευή ροφημάτων καφέ). Υποψήφιοι από όλο τον κόσμο θα ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους μπροστά στους κριτές με σκοπό να ξεχωρίσουν σε κάποια από τις τέσσερις κατηγορίες, όπου έχουν δηλώσει συμμετοχή. Κάποιοι έχουν εξειδικευτεί στον καφέ φίλτρου και την τέλεια εκχύλιση, άλλοι καταπιάνονται με το latte art κάνοντας περίτεχνα σχέδια με ζεστό αφρόγαλα στην επιφάνεια ενός καπουτσίνο, άλλοι παίρνουν μέρος σε γευσιγνωσία υψηλών απαιτήσεων και άλλοι παρασκευάζουν ροφήματα και εσπρέσο με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και την πιο εκλεκτή πρώτη ύλη. Σε αυτή την τελευταία κατηγορία, εκπροσωπώντας την Ελλάδα, θα αγωνιστεί και ο Στέφανος Δωματιώτης· ο barista που έχουμε γνωρίσει μέσα από τις σελίδες του Γαστρονόμου και μας παραδίδει μαθήματα για τον καλύτερο καφέ στο σπίτι βήμα-βήμα.
Ο Στέφανος έχει διακριθεί άλλες δυο φορές σε αντίστοιχους παγκόσμιους διαγωνισμούς και έχει λάβει πολύ υψηλές θέσεις (την 4η στο Μάαστριχτ και την 6η στο Λονδίνο)· φέτος έχει προπονηθεί σκληρά για να πετύχει μια παρουσίαση αψεγάδιαστη, άρτια σε τεχνική, μοναδικής γευστικής απόλαυσης και υψηλής ποιότητας. Θα παρασκευάσει δύο καφέδες και ένα ρόφημα με βάση τον καφέ, χρησιμοποιώντας καφέ speciality, δηλαδή πρώτη ύλη από συγκεκριμένες ποικιλίες που έχουν καλλιεργηθεί σε μεγάλο υψόμετρο, κόκκους που έχουν συλλεχθεί με το χέρι, έχουν επεξεργαστεί με φυσικές μεθόδους.
Τέτοιοι καφέδες, οι οποίοι αποτελούν λιγότερο από το 10% της συνολικής παραγωγής καφέ, θα λάβουν μέρος στον διαγωνισμό. Φυσικά, στα χέρια των ανθρώπων που θα αναδείξουν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους, μπορούν να γίνουν γευστικά ακόμη πιο ξεχωριστοί. Για τους μυημένους στην καφεϊνη, τους λάτρεις του καφέ αλλά και όσους απλά είναι εθισμένοιστο απόλυτο ρόφημα, παραθέτουμε το link όπου μπορείτε να παρακολουθήσετε την εκδήλωση σε απευθείας μετάδοση
ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΩΡΑ ΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ
Πηγή: www.gastronomos.gr
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr