Εσείς το γνωρίζατε; -Τα ζευγάρια με κοινά οικονομικά, τείνουν να έχουν καλύτερη σύνδεση μεταξύ τους – Όσα λένε οι ψυχολόγοι (φωτό)

Υπάρχουν πολλά πλεονεκτήματα όταν ενώνεις τις δυνάμεις σου!

Τα ζευγάρια επωφελούνται από ένα κοινό ταμείο, όταν αναζητούν υψηλότερο επίπεδο ικανοποίησης, αρμονίας και αφοσίωσης σε μια σοβαρή σχέση ή στο γάμο, σύμφωνα  με την ομάδα του PsychologyNow.

Μια μελέτη του New Cornell University υποστηρίζει ότι αυτό ισχύει ιδιαίτερα για ζευγάρια με χαμηλό εισόδημα που ενώνουν τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς σε αντίθεση με τη διατήρηση ξεχωριστών λογαριασμών.

Αναμέναμε ότι ένα κοινό ταμείο θα αυξήσει το επίπεδο εξάρτησης κάποιου από το σύντροφό του, είπαν οι συγγραφείς της μελέτης, καθώς και να ευθυγραμμίσει τα (οικονομικά) ενδιαφέροντα και τους στόχους του ζευγαριού, πράγματα που η θεωρία της αλληλεξάρτησης σχετίζει με υψηλά επίπεδα ποιότητας της σχέσης.

Διαβάστε ακόμα: Ψυχολογία: Αυτοί είναι οι λόγοι που φίλοι ή συγγενείς παρεμβαίνουν στην ερωτική σας ζωή - Όσα λένε οι ειδικοί (φωτό)

Ανακάλυψαν ότι τα ζευγάρια με κοινά οικονομικά, τείνουν να εμφανίζουν καλύτερη σύνδεση μεταξύ τους και οι αλληλεπιδράσεις τους ήταν πιο θετικές, σταθερές και ασφαλές.

Ελπίζουμε ότι αναγνωρίζοντας ποιος επωφελείται περισσότερο από τα κοινά οικονομικά και γιατί, οι έρευνες προς αυτήν την κατεύθυνση μπορεί να βοηθήσουν τα ζευγάρια να αποφασίσουν πώς θα οργανώσουν τα οικονομικά τους, ώστε να μεγιστοποιήσουν την ποιότητα της σχέσης τους και τελικά να βελτιώσουν την ευημερία τους.

Διαβάστε ακόμα: Story of the day: Γυναίκα μιλά για το «ταξίδι» της με την διπολική διαταραχή – Πως & πότε το κατάλαβε – Μια συγκλονιστική «κατάθεση» ψυχής

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ