Με πυραύλους η απάντηση του Ισραήλ στο Ιράν: Έπληξε στρατιωτικές εγκαταστάσεις - Για μερικά drone που καταρρίφθηκαν κάνουν λόγο οι Ιρανοί (βίντεο)

Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν είναι ασφαλείς, έκλεισε ο εναέριος χώρος

Επίθεση με πυραύλους εξαπέλυσε το Ισραήλ προς το Ιράν χτυπώντας στρατιωτική εγκατάσταση, απαντώντας έτσι τη μαζική εκτόξευση με άνω των 300 drones και πυραύλων του Ιράν προς το Ισραήλ πριν από μία εβδομάδα.

Από την πλευρά του το Ιράν υποβαθμίζει το χτύπημα, αναφέροντας ότι ήταν 2-3 drone τα οποία αναχαιτίστηκαν στον αέρα. Πάντως καμία από τις δύο πλευρές δεν επιβεβαιώνει το χτύπημα,.


Αμερικανός αξιωματούχος επιβεβαίωσε στο ABC News ότι ισραηλινοί πύραυλοι έπληξαν τοποθεσία στο Ιράν. Το Ισραήλ χτύπησε στο έδαφος του Ιράν δήλωσε αξιωματούχος στο CNN διευκρινίζοντας ότι ο στόχος δεν ήταν κάποια πυρηνική εγκατάσταση με πληροφορίες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί να αναφέρουν ότι έγινε ισραηλινό χτύπημα και σε Συρία και Ιράκ. 

Ιρανοί αξιωματούχοι που μίλησαν στους New York Times έκαναν λόγο για χτύπημα στην αεροπορική βάση στο Ισφαχάν.


Σύμφωνα με το πρακτορείο FARS του Ιράν έκρηξη ακούστηκε βορειοδυτικά της ιρανικής πόλης Ισφαχάν ενώ την ίδια πληροφορία μεταδίδει και το ιρανικό Press TV. Ωστόσο ιρανοί αξιωματούχοι λίγη ώρα αργότερα υποστήριξαν ότι δεν υπήρξε κανένα χτύπημα στο έδαφος αλλά αντίθετα αναχαιτίστηκαν τρεις στόχοι στον ουρανό του Ιράν. Παράλληλα η Τεχεράνη διαβεβαίωσε ότι οι πυρηνικές της εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς.

Μάλιστα προκειμένου να αποδείξουν ότι δεν υπάρχει χτύπημα στην πόλη ου Ισφαχάν το πρωί έδειξαν και εικόνα.

Λίγο μετά την αναφορά των φερόμενων ισραηλινών πυραύλων, ο γερουσιαστής από τη Φλόριντα Μάρκο Ρούμπιο δημοσίευσε μια ανάρτηση στο X στην οποία έγραφε «Το Ισραήλ έχει την ικανότητα να πραγματοποιεί πλήγματα εναντίον στόχων εντός του Ιράν χωρίς να εισέρχεται στον ιρανικό εναέριο χώρο από αεροσκάφη πάνω από τον εναέριο χώρο της Συρίας και του Ιράκ».


O γερουσιαστής σε δεύτερη ανάρτησή του ενημέρωσε πως το Ισφαχάν φιλοξενεί την αεροπορική βάση Khatami και βρίσκεται βορειοανατολικά της πόλης.

 

Διαβάστε ακόμα: Πάνω από 1,3 δισ. δολ. δαπάνησε το Ισραήλ για να αναχαιτίσει την επίθεση του Ιράν - Τι είναι το Iron Dome πως λειτουργεί (βίντεο)

Μετά το πλήγμα έκλεισε ο εναέριος χώρος του Ιράν

Λίγο μετά το πλήγμα του Ισραήλ το Ιράν έκλεισε τον εναέριο χώρο του και ανακατεύθυνε όλα τα αεροπλάνα μακριά από τις τοποθεσίες εκτόξευσης πυραύλων, πιθανότατα προετοιμάζοντας να ξεκινήσει μια απάντηση.

 

Δείτε τι μετέδωσε το CNN


«Θα το μετανιώσουν»

Νωρίτερα ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών ενώπιον του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ υποσχέθηκε ότι η Τεχεράνη θα κάνει το Ισραήλ να «μετανιώσει» οποιαδήποτε επίθεση εναντίον της Ισλαμικής Δημοκρατίας.

«Οι ενέργειες νόμιμης άμυνας και τα αντίμετρα του Ιράν τερματίστηκαν, επομένως το τρομοκρατικό ισραηλινό καθεστώς θα πρέπει να σταματήσει οποιονδήποτε στρατιωτικό τυχοδιωκτισμό εναντίον των συμφερόντων μας», είπε ο Χουσέιν Αμιραμπντολαχιάν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του ΣΑ για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή.

«Σε περίπτωση χρήσης βίας από το ισραηλινό καθεστώς και παραβίασης της εθνικής κυριαρχίας μας, η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν δεν θα διστάσει δευτερόλεπτο να επαναβεβαιώσει τα δικαιώματά της ανταποδίδοντας με αποφασιστικό και επαρκή τρόπο για να μετανιώσει το καθεστώς αυτό για τις πράξεις του», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ