Top Woman, η Νίνα Καλούτσα: Από Λυρική Σοπράνο στην πιο πετυχημένη Voice & Public Speaking Coach – Έχει βοηθήσει πάνω 4000 άτομα (βίντεο)

Μεταδώσει τη γνώση και την εμπειρία της σε  εκπαιδευτικούς, πολιτικούς, επιχειρηματίες και στελέχη εταιρειών.

H λυρική σοπράνο Νίνα Καλούτσα γεννήθηκε στην Καρδίτσα. Είναι κάτοχος διπλώματος τραγουδίστριας Όπερας & Μουσικής Δωματίου και καθηγήτριας μονωδίας, καθώς και Master Καλών Τεχνών, από το Κρατικό Ωδείο Τσαϊκόφσκι της Μόσχας (1987-1992). Δασκάλα της ήταν η διάσημη υψίφωνο και καλλιτεχνική διευθύντρια της Όπερας του Θεάτρου Mπολσόι pr. Bela Rudenko. Κατά τo διάστημα 1993-1994, με υποτροφία, μετεκπαιδεύτηκε στην Αυστρία, στο Μοτσαρτέουμ του Σάλτσμπουργκ, με καθηγητές τον βαρύτονο Rudolf Knoll και τη μεσόφωνο Ηanna Ludwig. 

Η ειδικός Φωνής & Δημόσιας Ομιλίας Νίνα Καλούτσα είναι κάτοχος διπλώματος και μάστερ Όπερας του Κρατικού Ωδείου Τσαϊκόφσκι της Μόσχας.

Στα 25 χρόνια της διδασκαλίας της έχει μεταδώσει τη γνώση και την εμπειρία της σε περισσότερα από 4.000 άτομα, εκπαιδευτικούς, πολιτικούς, επιχειρηματίες και στελέχη εταιρειών και οργανισμών, σε σεμινάρια φωνής, δημόσιας ομιλίας, one-to-one coaching και team building.

Μιλάει ρωσικά, αγγλικά και γαλλικά.

Έχει εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο εξωτερικό, σε σημαντικές συναυλίες: Στο μουσείο Πούσκιν σε συνεργασία με το Ίδρυμα Ελληνικού Πολιτισμού και την Ελληνική Πρεσβεία της Μόσχας, Ιούνιος 1995. Πρώτη εκτέλεση στη Ρωσία του Requiem του Μότσαρτ, σε ενορχήστρωση Λέβιν, στη Μεγάλη Αίθουσα του Ωδείου Τσαϊκόφσκι, Μάιος 1995. Στο Φεστιβάλ Απόδημου Ελληνισμού, 1997, Ρωσία. Στο Διεθνές Συνέδριο για τον Διονύσιο Σολωμό, Αίθουσα Τελετών του Πανεπιστημίου Αθηνών, Σεπτέμβριος 1998. Στο Φεστιβάλ «Λευκές Νύχτες», Ιούνιος 1999, Αγία Πετρούπολη κ.ά.

Έχει τραγουδήσει σε μεγάλες αίθουσες της Μόσχας: Στη Μεγάλη και τη Μικρή Αίθουσα του Ωδείου Τσαϊκόφσκι, στην Αίθουσα Ραχμάνινοφ, στην Αίθουσα της Μουσικής Ακαδημίας Γκνιέσιν, στα Μουσεία Σαλιάπιν και Νιεζντάνοβα, στην Κρατική Βιβλιοθήκη της Μόσχας. Επίσης στην Αγία Πετρούπολη, στην Αίθουσα της Φιλαρμονικής, την Καπέλα και το Peterhof κ.ά.

Το 1996 συνεργάστηκε με το Θέατρο Μπολσόι για το «Maria Callas Opera Gala», με συμμετοχή των μεγάλων αστέρων του Θεάτρου, σε σκηνοθεσία και χορογραφία του Βλαντιμίρ Βασίλιεφ.

Τον Νοέμβριο του 1997, συμμετείχε στην όπερα «Κωνσταντίνος ο Παλαιολόγος» του Μανώλη Καλομοίρη, με την ορχήστρα της Όπερας του Κέμνιτς και τον αρχιμουσικό Βύρωνα Φιδετζή σε παραγωγή του οργανισμού «Θεσσαλονίκη Πολιτιστική Πρωτεύουσα 1997».

Από το 1996 έως 1998 εργάστηκε στο Γραφείο Τύπου της Ελληνικής Πρεσβείας στη Μόσχα, παράλληλα με την καριέρα της.

Τον Απρίλιο 2000, της απονεμήθηκε από το Υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας, το μετάλλιο «Αλεξάντρ Πούσκιν» για την προσφορά της στη διάδοση της ρωσικής φωνητικής μουσικής στο εξωτερικό.

Έχει συνεργαστεί ως βοηθός της δασκάλας της pr. Bela Rudenko σε Διεθνή Σεμινάρια Τραγουδιού.

Τον Απρίλιο 2002 διετέλεσε καλλιτεχνική υπεύθυνη του φεστιβάλ «Μονογραφές-Ευρωπαϊκές επιρροές στην έντεχνη ελληνική μουσική» που πραγματοποιήθηκε στο Ινστιτούτο Γκαίτε Αθηνών.

Τον Απρίλιο 2002 συνεργάστηκε ως υπεύθυνη ύλης του λευκώματος «Οδυσσέας Δημητριάδης», έκδοσης του Υπουργείου Πολιτισμού και της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, επί τη ευκαιρία της αναγόρευσης του μαέστρου σε επίτιμο αρχιμουσικό της Κ.Ο.Α.

Από τον Ιούλιο 2003 έως 2012 είναι καλλιτεχνική διευθύντρια σε θερινά σεμινάρια τραγουδιού, κλασικού και έντεχνου, καθώς και κύκλου εκδηλώσεων στη λίμνη Πλαστήρα του Νομού Καρδίτσας. Έκτοτε, χιλιάδες θεατών έχουν παρακολουθήσει τις εκδηλώσεις, οι δε συμμετέχοντες στα σεμινάρια έχουν ξεπεράσει τους εκατό.

Από το 2011 η Νίνα Καλούτσα ως Ειδικός Φωνής συνεργάζεται με το Ίδρυμα Θεοχαράκη, με εταιρείες, τράπεζες, συμβούλους επιχειρήσεων και άλλους φορείς, διδάσκοντας σε σεμινάρια τη Μέθοδό της «Μεταμορφώστε τη Φωνή και τη Δημόσια Ομιλία σας». Τα σεμινάρια είναι πλέον ευρέως γνωστά για την αποτελεσματικότητά τους σε ανθρώπους που επιθυμούν να αυξήσουν την επιρροή τους στο προσωπικό και επαγγελματικό τους περιβάλλον, μέσα από την ανάπτυξη βαθιάς και γεμάτης αυτοπεποίθηση φωνής και ομιλίας.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ