Ποια είναι η ηθοποιός Αντωνία Γιαννούλη που θα διεκδικήσει την δημαρχία της Τρίπολης ως υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ? Δείτε την σε βίντεο αρχείου από την Λάμψη με τον Τζώνη Θεοδωρίδη

Μπορεί οι δημοτικές εκλογές να απέχουν δεκαπέντες μήνες και παράλληλα να έχει ανοίξει δημόσια συζήτηση για το ενδεχόμενο αναβολής τους για ένα χρόνο, ωστόσο οι σχετικές διεργασίες στις τοπικές κοινωνίες ανα την επικράτεια, αλλά και στα κομματικά επιτελεία όλων των αποχρώσεων έχουν ήδη ξεκινήσει.


Μπορεί οι δημοτικές εκλογές να απέχουν δεκαπέντες μήνες και παράλληλα να έχει ανοίξει δημόσια συζήτηση για το ενδεχόμενο αναβολής τους για ένα χρόνο, ωστόσο οι σχετικές διεργασίες στις τοπικές κοινωνίες ανα την επικράτεια, αλλά και στα κομματικά επιτελεία όλων των αποχρώσεων έχουν ήδη ξεκινήσει.



Σήμερα η εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ δημοσιεύει ένα ενδιαφέρον δισέλιδο ρεπορτάζ με τα ονόματα που "παίζουν" σε ολόκληρη την επικράτεια. Μεταξύ άλλων, σύμφωνα με την εφημερίδα, στην Τρίπολη φαβορί είναι ο νυν γαλάζιος δήμαρχος Γ. Σμυρνιώτης, ενώ από το ΠΑΣΟΚ εκτός του Δ. Παυλή ακούγεται το όνομα του Κ. Τζούμη.
Ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να καταλήγει στην ηθοποιό (που πρωτοεμφανίσθηκε στην Λάμψη του Νίκου Φώσκολου) Αντωνία Γιαννούλη.
Ποια όμως είναι η Αντωνία Γιαννούλη;




Είναι ηθοποιός, απόφοιτος της σχολής θεάτρου Τέχνης - «Κάρολος Κουν». Την ίδια χρονιά που ολοκλήρωσε τις δραματικές της σπουδές, έλαβε και το πτυχίο της από το τμήμα Ιστορίας - Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Στη συνέχεια πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Exeter («Αρχαία Τραγωδία & Κοινωνικές δομές») ενώ από το 2005 αναγορεύτηκε σε διδάκτορα του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ήδη από τα χρόνια των σπουδών, έλαβε μέρος στις παραστάσεις «Μήδεια» και «Τρωάδες», σκην. Γ. Λαζάνη και «Βάτραχοι», σκην. Μ. Κουγιουμτζή, «Όλυα, μια ψυχούλα» και «Οργισμένα Νιάτα». Στην συνέχεια, δούλεψε με αξιόλογους σκηνοθέτες σε έργα κλασικού και σύγχρονου ρεπερτορίου. Στην πειραματική σκηνή του Εθνικού θέατρου συμμετείχε στα έργα: «Του Νεκρού Αδελφού» σκην. Σ.Χατζάκη, «Πλήρης παρουσία» σκην. Σ. Λιβαθινού,  «Ο Θάνατος του Παλικαριού» σκην. Ν. Περελή, «Βάκχες» σκην. Α. Διαμαντή, «Η Νύχτα της Λαμπιδόνας» σκην. Θ. Κινδύνη. Ακόμα, στις παραστάσεις «Οι μικροαστοί» του Γκόρκυ, σκην. Κ.Καζάκου, «Μίκης Θεοδωράκης μια ζωή Ελλάδα», σκην. Κ. Δαμάτη, «Οι γίγαντες του Βουνού» του Πιραντέλλο, «Ο Πρωτομάστορας» του Ν.Καζατζάκη, σε σκηνοθεσία της ιδίας κ.ά. 




Πιο πρόσφατες δουλειές της στο θέατρο: το πρωτοπαιγμένο  στην Ελλάδα έργο του σύγχρονου Νορβηγού συγγραφέα Γιόν Φόσε «Και δε θα χωρίσουμε ποτέ», σε σκηνοθεσία Θωδ Εσπίριτου το 2010 στην Αθήνα (Bios) και σε περιοδεία το 2011, «Ναπολεοντία» και «Καπνοκράτωρ» του Α. Στάικου (Θέατρο Τόπος Αλλού, Προσκήνιο, Εμπρός).  Έχει επίσης συμμετάσχει σε παραστάσεις χοροθεάτρου, χορ/φίες του Π. Λάζου («Κασσάνδρα, αναπνέω σ’ ένα ξεχασμένο μύθο», «Αγγελικές Συνεδρίες», «Τεμαχίζοντας Πριγκίπισσες», «Ανθρώπινες Ιστορίες με προβλήματα βάρους»). Ακόμα, έχει εργαστεί με επιτυχία στον κινηματογράφο και στην τηλεόραση. Στο ΕσωΘέατρο διδάσκει υποκριτική σύγχρονου θεάτρου.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr