Είστε έτοιμοι; Ο Βαγγέλης Δρίσκας μας ετοιμάζει τα πιο νόστιμα μπιφτέκια με... μαστίχα! Θα αφήσουν εποχή!
Ευχαριστούμε τον Β. Δρίσκα και το driskas.com για την παραχώρηση της συνταγής
Προετοιμασία
Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι, τρίβετε το σκόρδο και τα σοτάρετε με 3-4 κουταλιές ηλιέλαιο. Τα αφήνετε να κρυώσουν και τα ανακατεύετε με τον κιμά, τη ρίγανη, το μπαχάρι, την μαστίχα, τα αυγά, τον μαϊντανό και το ούζο.
Ζυμώνετε τον κιμά, αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε το ψωμί μουσκεμένο σε λίγο νερό και στραγγισμένο ή την γαλέτα. Σκεπάζετε τον κιμά με διαφανή μεμβράνη για τρόφιμα και τον αφήνετε λίγες ώρες στο ψυγείο
Στη συνέχεια πλάθετε τα μπιφτέκια και τα ψήνετε στη σχάρα ή στο γκριλ. Louis Vuitton Pas Cher , longchamp soldes , air max pas cher , nike blazer
Για την γαρνιτούρα, ζεσταίνετε 4 κουταλιές ελαιόλαδο και σοτάρετε σ’ αυτό την ρόκα και τα ντοματίνια. Αλατοπιπερώνετε και σερβίρετε με τα μπιφτέκια.
Υλικά για 4 άτομα
800 γραμ. μοσχαρίσιος κιμάς
1 ξερό κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
2 κουταλάκια του γλυκού ρίγανη
½ κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μπαχάρι
½ κουταλάκι του γλυκού σκόνη μαστίχα
1 σφηνάκι ούζο με γεύση μαστίχα
2 αυγά
4 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός
2 φέτες ψωμί ή ½ φλιτζάνι γαλέτα
ηλιέλαιο
αλάτι, πιπέρι
για το γαρνίρισμα:
1 ματσάκι ρόκα
12 ντοματίνια
ελαιόλαδο
Who is Who:
Ο Βαγγέλης Δρίσκας (www.driskas.com & www.testkitchen.gr) έχοντας στο ενεργητικό του ατελείωτες ώρες διδασκαλίας, σεμιναρίων και πολύχρονης live παρουσίασης τηλεοπτικών συνταγών έχει την ικανότητα να μεταφέρει την γνώση με κατανοητό και άμεσο τρόπο. Οι γνώσεις του, η επαγγελματική του πείρα, η ικανότητα επικοινωνίας και η αμεσότητα του χαρακτήρα του τον καθιστούν γέφυρα μεταξύ του επαγγελματία σεφ και του ερασιτέχνη μάγειρα.
Τα τελευταία 20 χρόνια έχει συνεργασθεί ως σεφ ή σύμβουλος μαγειρικής με μεγάλα εστιατόρια καθώς και με εταιρίες τροφίμων. Από το 1998 ξεκίνησε να παραδίδει σεμινάρια μαγειρικής σε συνεργασία με ιδιωτικές σχολές Γαστρονομικής Εκπαίδευσης. Από το 2002 έχει συνεργαστεί με τα περιοδικά Ραδιοτηλεόραση, Μενού & Άλλα, Κουζίνα & ποιότητα ζωής, Real Simple (Greece) και C-Mail του Ομίλου Carrefour, ενώ από το 2007 είναι στην βασική συντακτική ομάδα του μηνιαίου περιοδικού Gourmet της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας ενώ παράλληλα είναι μέλος της Κριτικής Επιτροπής των ετησίων Βραβείων Gourmet της Ελευθεροτυπίας όπου βραβεύονται τα καλύτερα εστιατόρια στην Ελλάδα και τα καλύτερα ελληνικά τυποποιημένα προϊόντα και κρασιά.
Τον Φεβρουάριο του 2010 ίδρυσε με τον Ανδρέα Ευσταθίου την εταιρεία d.t.k. που δραστηριοποιείται στον χώρο της γαστρονομίας με σεμινάρια μαγειρικής, συμβουλευτικές υπηρεσίες για επαγγελματίες, παραγωγή οπτικοακουστικού υλικού και εκδόσεις. Τον ίδιο μήνα ξεκίνησε η λειτουργία του χώρου σεμιναρίων μαγειρικής DRISKAS TEST KITCHEN, ενός πλήρως εξοπλισμένου εργαστηρίου μαγειρικής όπου πραγματοποιούνται σεμινάρια μαγειρικής για ερασιτέχνες και επαγγελματίες, ενήλικες αρχάριους και προχωρημένους και σεμινάρια μαγειρικής για παιδιά (www.testkitchen.gr).
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr