Ο διάσημος βιολόγος γενετιστής Brian Clark μιλάει αποκλειστικά στο eirinika.gr και αποκαλύπτει ότι 19 νομπελίστες βιολόγοι έχουν εμπνευστεί από το όμορφο νησί των Σπετσών

Αλλάζουν τα δεδομένα της ιατρικής σύμφωνα με αυτά που αποκαλύπτει στην Ειρήνη Νικολοπούλου ένας από τους κορυφαίους βιολόγους γενετιστές ο Brian Clark.

Αλλάζουν τα δεδομένα της ιατρικής σύμφωνα με αυτά που αποκαλύπτει στην Ειρήνη Νικολοπούλου ένας από τους κορυφαίους βιολόγους γενετιστές ο Brian Clark.
 


Ο ίδιος εξηγεί πως ο κάθε άνθρωπος χρήζει διαφορετικής θεραπείας καθώς έχει ξεχωριστό γεννητικό υλικό (DNA), ενώ άλλοι συντελεστές που ορίζουν τον τρόπο της ιατροφαρμακευτικής  αγωγής είναι το φύλλο αλλά και η ηλικία.

Ο νομπελίστας γενετιστής αποκαλύπτει πως οι Σπέτσες αποτελούν πηγή έμπνευσης για τους επιστήμονες του τομέα του και τονίζει πως μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι από το 1966 οι γενετιστές πραγματοποιούν τα ετήσια συνέδρια τους στο όμορφο νησί του Αργοσαρωνικού.

Ωστόσο ξετυλίγει και  μια όμορφη ιστορία με πρωταγωνίστρια την μοναδική Μελίνα Μερκούρη. Ο κ. Clark παραδέχεται πως τόσο αυτός όσο και οι βιολόγοι – γενετιστές φίλοι του χτυπήθηκαν με τα βέλη του έρωτα το 1966 όταν αντίκρυσαν την «Ελληνίδα Θεά»…(όπως χαρακτηριστικά την αναφέρει) Μελίνα Μερκούρη.

 

Η επίσκεψη του στις Σπέτσες



Λίγο πριν αρχίσει η συνέντευξη ο  Brian Clark δεν κρύβει την συγκίνηση του που επιστρέφει στις Σπέτσες. «Έρχομαι ξανά στις Σπέτσες όπου εκεί όλοι με ξέρουν με το μικρό μου όνομα (σ.σ λέει γελώντας) . Κάθε φορά αναρωτιέμαι αν οι Έλληνες γνωρίζουν πως τη χώρα τους και συγκεκριμένα το μικρό πανέμορφο νησί του Αργοσαρωνικού εχουν επισκεφθεί 19 νομπελίστες βιολόγοι-γενετιστές και συνολικά περίπου 500 συνάδελφοι μου που έχουν κάνει έδρα των ετήσιων συναντήσεων τους και φυσικά εχουν εμπνευστεί από τις Σπέτσες».

 

Το κλειδί του μέλλοντος είναι η εξατομικευμένη - η προσωποποιημένη θεραπεία

Στην συνέχεια ο εκ των κορυφαίων του κόσμου βιολόγος – γενετιστής τονίζει πως η ιατρική του μέλλοντος είναι η εξατομικευμένη θεραπεία και το αναλύει, «Κάθε άνθρωπος είναι ξεχωριστός με συνέπεια και το DNA του να είναι διαφορετικό. Για  αυτό τον λόγο  κάθε φορά θα πρέπει να το αναλύουμε και να το «ξεκλειδώνουμε» το γενετικό υλικό  για αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της οποιασδήποτε ασθένειας.



Οι ασθενείς πολλές φορές ακολουθούν τελείως εσφαλμένη θεραπεία γιατί οι γιατροί δεν λαμβάνουν υπόψιν τους τη διαφορετικότητα του κάθε οργανισμού», λέει χαρακτηριστικά και στην συνέχεια θέτει τη δική του άποψη, «μόνο εάν λάβουμε την ποικιλία της φυσιολογίας και το πώς αλλάζει ο μεταβολισμός από άνθρωπο σε άνθρωπο τότε μόνο θα καταστούν πιο αποτελεσματικές οι θεραπείες».

 

Βασικές παράμετροι το φύλο και η ηλικία

Στην συνέχεια ο Brian Clark υπογραμμίζει πως υπάρχουν και άλλοι παράγοντες οι οποίοι πρέπει να τεθούν υπόψιν των γιατρών για καλύτερα αποτελέσματα ως προς την θεραπεία των ασθενών τους. Και εξηγεί, « Πρέπει να λάβουμε υπόψιν το φύλο και την ηλικία. Παίζει μεγάλο ρόλο τι θεραπεία θα εφαρμοστεί σε μια γυναίκα και τι σε έναν άνδρα. Το ίδιο ισχύει και για την ηλικία. Άλλη φαρμακευτική αγωγή ακολουθούμε σε έναν μεγάλο άνθρωπο και άλλη σε έναν νεότερο που πάσχουν από την ίδια ασθένεια».

 

«Γιατί έρχομαι στις Σπέτσες»

Απατώντας σε ερώτηση της Ειρήνης Νικολοπούλου γιατί επισκέπτεται τις Σπέτσες λέει, «Αυτή τη φορά έρχομαι στις Σπέτσες για να λάβω μέρος στο τριήμερο ενημέρωσης και ευεξίας η  Ιατρική του Αύριο Σήμερα- το κλασικό δεν γερνάει ποτέ που διοργανώνουν η  Ελληνική Επιστημονική Εταιρεία Προληπτικής Ιατρικής και Αντιγήρανσης και η Ορθοβιοτική .   

 

Για την Μελίνα

«Όλοι οι βιολόγοι ερωτευτήκαμε την Μελίνα Μερκούρη στο όμορφο νησί των Σπετσών»



Στην επόμενη ερώτηση της Ειρήνης Νικολοπούλου ο Brian Clark αναπολεί το παρελθόν και θυμάται την Μελίνα Μερκούρη και την εντύπωση που έκανε όχι μόνο στον ίδιο αλλά σε όλους τους συναδέλφους του. Συγκεκριμένα η ερώτηση που τέθηκε ήταν: «Ο Έλληνας συνάδελφος σας κ. Clark, Στάθης Γκόνος μου είχε πει σε μια συνέντευξη ότι το 1966 στην πρώτη σας συνάντηση είδατε τυχαία τη Μελίνα Μερκούρη και ο κεραυνοβόλος έρωτας σας χτύπησε μαζικά…Θυμηθείτε λίγο…» και απάντησε εμφανώς συγκινημένος αλλά σαν να ζούσε τις στιγμές εκείνες τώρα, «Μέναμε στο ξενοδοχείο Lefkes Palace (που τώρα είναι κλειστό) πάνω από την παραλία Καΐκι. Παράλληλα διοργανώναμε και summer schools για τους φοιτητές της βιολογίας. Ένα βράδυ λοιπόν πήγαμε να διασκεδάσουμε στην disco –ήταν η διασκέδαση της εποχής- Blueberry Hill. Ξαφνικά είδαμε μπροστά μας την Ελληνίδα Θεά Μελίνα Μερκούρη. Συνοδευόταν από τον σύζυγο της Ζυλ Ντασσέν ο οποίος όμως δεν ήθελε να χορέψει μαζί της. Αρχίσαμε τότε ο ένας μετά τον άλλον να της προτείνουμε να χορέψει μαζί μας και εκείνη μας κέρδισε με την πληθωρικότητα της και το ζεστό της χαμόγελο.  Το επόμενο βράδυ την καλέσαμε ως guest of honor στο κλείσιμο του συνεδρίου μαςστο υπέροχο Ποσειδώνειον Hotel

Ειλικρινά στριμωχνόμασταν ( σ.σ λέει γελώντας) ποιος θα πρωτοκάτσει δίπλα της. Από εκείνη τη χρονιά και κάθε χρόνο οι Σπέτσες έγιναν το νησί μας. Αυτό πρέπει να το προβάλετε ότι δηλαδή 19 νομπελίστες και 450 βιολόγοι λατρεύουν το νησί που λέγεται Σπέτσες. Ο καθένας από εμάς έχει κάτι ωραίο να θυμηθεί».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr