Επανεκκίνηση έργων του πιο επικίνδυνου αυτοκινητόδρομου Κορίνθου -Πάτρας –«Πρωταγωνιστές» Σαμαράς και «κομπάρσοι» Βενιζέλος –ΔΗΜΑΡ, μαζί στα νέα εγκαίνια (χθεσινές αποκλειστικές φωτό από τον δρόμο)

Δείτε φωτογραφίες από την κατάσταση του επικίνδυνου αυτού δρόμου που τραβήξαμε χθες - εντελώς τυχαία - πηγαίνοντας σε ρεπορτάζ στην Πάτρα

Δείτε φωτογραφίες από την κατάσταση του επικίνδυνου αυτού δρόμου που τραβήξαμε χθες - εντελώς τυχαία - πηγαίνοντας σε ρεπορτάζ στην Πάτρα

 

Ασφαλώς αγανακτήσαμε με τον κίνδυνο που διατρέχει όποιος πρέπει να περάσει αυτό τον αυτοκινητόδρομο. Ας ευχηθούμε τα έργα όχι μόνο να επανεκκινήσουν σήμερα αλλά να τελειώσουν κιόλας άμεσα και χωρίς άλλες διακοπές.... Δεν αντέχει άλλο αίμα αυτή η άσφαλτος .



 Σύμφωνα με το capital.gr,  ο Αντώνης Σαμαράς κάλεσε τον Ευ. Βενιζέλο να βρεθούν μαζί σήμερα στο Ζευγολατιό Κορινθίας για να παρακολουθήσουν την «πανηγυρική» επανεκκίνηση του έργου στην εθνική οδό Αθηνών-Πατρών.

 

Με την κίνηση αυτή ο πρωθυπουργός επιχειρεί να ηρεμήσει τα πνεύματα στο συγκυβερνών ΠΑΣΟΚ, τα στελέχη του οποίου (και ο πρόεδρός τους) διαμαρτύρονται διότι «βρίσκονται σε ρόλο κυβερνητικού κομπάρσου»  με την ΝΔ (και τον κ. Σαμαρά) να εισπράττουν το «χειροκρότημα» για τις επιτυχίες της κυβέρνησης.

 

Η Ιπποκράτους κατηγορήθηκε από τους άλλους δύο κυβερνητικούς εταίρους ότι ανέδειξε, αίφνης, θέμα μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση «εδώ και τώρα» για επικοινωνιακούς λόγους, δεδομένου ότι ο κ. Βενιζέλος γνωρίζει πολύ καλά– ως πρώην ΥΠΟΙΚ– πως ένα νομοσχέδιο που έχει εγκριθεί από την τρόικα δεν τροποποιείται στο παρά ένα της ψήφισής του.

 

Κανονικά η «κατεπείγουσα» ψήφιση

 Τα στελέχη της αντέδρασαν μεν, ωστόσο απέφυγαν να εξαρτήσουν την θετική ψήφο του ΠΑΣΟΚ από αυτή την αλλαγή, αφήνοντας την «τύχη» της στα χέρια του πρωθυπουργού και του Γ. Στουρνάρα. Ο υπουργός Οικονομικών ξεκαθάρισε ότι ουδεμία τροποποίηση μπορεί να γίνει τώρα, οπότε... πλην άλλου απροόπτου, το πολυνομοσχέδιο-σκούπα θα ψηφισθεί κανονικά.

 

Αλλωστε ούτε ο κ. Βενιζέλος, ούτε άλλα στελέχη του κόμματός του, αντέδρασαν στη διαδικασία του κατεπείγοντος που επελέγη (πάλι) για τη θεσμοθέτηση της τελευταίας συμφωνίας με την τρόικα, με το (γνωστό) επιχείρημα ότι «ο χρόνος πιέζει» λόγω του Euro Working Group και του Πάσχα.

 

«Γυρίζουμε σελίδα» μέσω υπουργικού

 

Η κοινή εμφάνιση των δύο εταίρων στην Κόριθνο (σ.σ. ο Φώτης Κουβέλης βρίσκεται στις Βρυξέλλες οπότε τη ΔΗΜΑΡ θα εκπροσωπήσει ο βουλευτής της Νίκος Τσούκαλης)  θα σηματοδοτήσει και την... από κοινού προβολή των «θετικών ειδήσεων» προκειμένου να αλλάξει η ψυχολογία στην κοινωνία.

 

Την αρχή έκανε χθες ο κ. Σαμαράς («επιτέλους, καλά νέα στην Οικονομία» είπε αναφερόμενος στα στοιχεία  που δείχνουν ότι οι προσλήψεις πέρασαν μπροστά από τις απολύσεις) και αναμένεται να δώσει συνέχεια στην αποψινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

 

Σύμφωνα με συνεργάτες του, η κεντρική ιδέα της πρωθυπουργικής εισήγησης θα είναι «αλλάζουμε σελίδα».

 

Μεταξύ άλλων, θα επικαλεστεί την («για πρώτη φορά») συμφωνία με την τρόικα χωρίς να ζητηθούν νέα μέτρα, την ολοκλήρωση, σύντομα, της ανακεφαλοποίησης των τραπεζών («που θα ανοίξει τον δρόμο για ρευστότητα στην πραγματική οικονομία»), την επανεκκίνηση των μεγάλων έργων (με πρώτους τους αυτοκινητοδρόμους που θα δώσουν χιλιάδες θέσεις εργασίας), την «πρώτη μεγάλη αποκρατικοποίηση» (ΟΠΑΠ) και τα προγράμματα ενίσχυσης ανέργων από τα κοινοτικά κονδύλια.

 

Παρότι τα τελευταία προκάλεσαν την κρίση με τη διοίκηση του ΟΑΕΔ και επέτρεψαν σχόλια περί «μάχης για τα ρουσφέτια»...

 




 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr