Σχέσεις ώρα 0: Πώς να κάνετε το πρώτο βήμα για να.... μην αντισταθεί κανείς στη γοητεία σας!

Είτε την βλέπεις στην άλλη άκρη του μπαρ, είτε στο δρόμο για την δουλειά, είτε στο αμφιθέατρο της σχολής, υπάρχει πάντα ο «σωστός» τρόπος να την πλησιάσεις χωρίς να φανείς (ε ναι, θα το πούμε) πέφτουλας, και χωρίς να χρειάζεται να ανησυχείς πολύ για τις πιθανότητες απόρριψης.

Για την ακρίβεια, αυτός είναι ο πρώτος κανόνας…
 

…Σταμάτα να ανησυχείς πολύ για την απόρριψη Θα ζούσαμε σε έναν πολύ πιο ενδιαφέροντα κόσμο αν κανείς μας δεν ανησυχούσε για την πιθανή απόρριψη. Επειδή, βέβαια, άνθρωποι είμαστε και θέματα αυτοπεποίθησης λίγο-πολύ όλοι έχουμε (και ακόμα κι αν δεν έχουμε μοιάζει πολύ τρομακτική η πιθανότητα να αποκτήσουμε) δες το ως εξής: Ποιο είναι το χειρότερο που μπορεί να συμβεί αν όντως εκείνη δεν ενδιαφέρεται; Να καταστραφεί ο κόσμος, όπως καταστράφηκε κάθε προηγούμενη φορά που κάποια δεν σε ήθελε. Βέβαια, τώρα που το σκέφτεσαι, για να είσαι εδώ και να διαβάζεις αυτές τις γραμμές, ο κόσμος μάλλον δεν καταστράφηκε, οπότε… 

…Χαμογέλα 
Πριν ακόμα την πλησιάσεις για να της μιλήσεις. Είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να «στρώσεις το έδαφος», να δημιουργήσεις την πρώτη καλή εντύπωση και να τσεκάρεις αν ενδιαφέρεται: Χαμογελά κι εκείνη –έστω, αμυδρά; Κοιτάζει το πάτωμα και μετά από λίγο ξανακοιτάζει εσένα να δει αν την κοιτάς ακόμα; Ή γυρίζει πλάτη για να στείλει το μήνυμα «μην έρθεις να μου μιλήσεις, άδικος κόπος»; …

Ρώτα την κάτι …
που δεν θα είναι αν ήταν ζαχαροπλάστης ο μπαμπάς της. Γενικά, οποιαδήποτε «έτοιμη» ατάκα, όσο αστεία ή έξυπνη και αν την θεωρείς, απαγορεύεται διά ροπάλου. Ρώτα την σαν να θέλεις όντως να μάθεις αν ξέρει ποιο είναι το τραγούδι που παίζει αυτή τη στιγμή, αν έχει να σου προτείνει κανένα καλύτερο μπαρ γιατί έχετε βαρεθεί λίγο με το φιλαράκι σου εκεί που είστε –ορκιζόμαστε, το έχουμε δει να πιάνει. Το κόλπο είναι να δείχνεις μεν φιλικός, αλλά φυσικός και άνετος, σε σημείο που να μην είναι σίγουρη αν τελικά ήθελες να την πλησιάσεις ή να ζητήσεις απλώς μια πληροφορία. 

Καν’ τη να γελάσει

 Στο σημείο αυτό, θα έχεις καταλάβει όχι απαραίτητα αν ενδιαφέρεται, αλλά τουλάχιστον αν σε βρίσκει αρκετά συμπαθητικό για να συνεχίσει την κουβέντα. Αν η ερώτησή σου πέσει στον ύφαλο ενός μονολεκτικού «όχι», δεν χρειάζεται να επιμείνεις περισσότερο. Αν, όμως, απαντήσει κάτι που περιλαμβάνει δυο-τρεις προτάσεις, εκμεταλλεύσου την ευκαιρία να συνεχίσεις την κουβέντα, επιστρατεύοντας το χιούμορ σου –που, ως γνωστόν, εκτός από το καλύτερο αφροδισιακό είναι και ο πιο γρήγορος τρόπος να κάνεις κάποιον να σε συμπαθήσει. …

Αλλά μη μείνεις πολύ 

Ο χρυσός κανόνας λέει ότι 5-10 λεπτά για μια τέτοια γνωριμία είναι αρκετά. Μετά λες κάτι του τύπου «θα μπορούσα να σου μιλάω για [οτιδήποτε μιλάτε] όλο το βράδυ, αλλά θα αρχίσουν να νιώθουν παραμελημένοι οι φίλοι μου» και πριν επιστρέψεις στην παρέα σου, της ζητάς… 

…Το e-mail, αντί για το τηλέφωνό της Δίνεται πολύ πιο εύκολα από το τηλέφωνο, γιατί για κάποιο λόγο είναι στο μυαλό μας λιγότερο δεσμευτικό και λιγότερο «προσωπικό». Σκέψου τη διαφορά του να σε παίρνει τηλέφωνο ένας άγνωστος στις 3.00 το ξημέρωμα και να σου στέλνει e-mail ένας άγνωστος στις 3.00 το ξημέρωμα. Ναι, ξέρουμε ότι δεν θα έπαιρνες τηλέφωνο στις 3.00 το ξημέρωμα, αλλά το αντικείμενο του πόθου σου, που σε ξέρει μόνο 5 λεπτά, έχει πάντα αυτή την πιθανότητα στο πίσω μέρος του μυαλού της, γιατί κυκλοφορούν πολλοί τέτοιοι εκεί έξω. 

Όλη η συνέχεια εδώ - In2life.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr