Made Ιn Greece o Ντιν Mητρόπουλος, εξώφυλλο στο νέο Forbes: Στους 20 πλουσιότερους Έλληνες & στους 400 Αμερικάνους!
Το Forbes φιλοξενεί στο εξώφυλλο του τεύχους του Μαΐου 2015, τον Ελληνοαμερικάνο επιχειρηματία Ντιν Μητρόπουλο με τίτλο: "ο δισεκατομμυριούχος του Junk food Ντιν Μητρόπουλος έκανε πάλι το θαύμα του με την επιστροφή των Twinkies"
Ο Ντιν Μητρόπουλος φημίζεται για την ικανότητα του να «ανασταίνει» και να αυξάνει την αξία παραδοσιακών προϊόντων και εταιρειών. Το θαύμα, όπως χαρακτηρίζει το Forbes την ανάκαμψη της εταιρείας σνακ Twinkie’s, την οποία αγόρασε και κατάφερε όχι μόνο να την κάνει ξανά μια κορυφαία επιχείρηση αλλά και να αποκομίσει τεράστια κέρδη ύψους 2 δις δολαρίων.
Προηγουμένως ήταν ιδιοκτήτης της Pabst Brewing μέχρι το 2014, οπότε και την πούλησε για 750 εκατομμύρια δολάρια τριπλασιάζοντας το αρχικό κεφάλαιο επένδυσης. Σύμφωνα με το περιοδικό Forbes η περιουσία του ανέρχεται σε 2,1 δις δολάρια. Συγκαταλέγεται στη λίστα Forbes 400, με τους πλουσιότερους ανθρώπους στην Αμερική ενώ το όνομα του φιγουράρει και στους 20 πλουσιότερους Έλληνες του πλανήτη.
Η οικογένεια του έφυγε από την Ελλάδα για στην Αμερική όταν ο ίδιος ήταν 7 ετών. Σπούδασε διοίκηση επιχειρήσεων στο Babson College στην Μασσαχουσέτη, ένα από τα κορυφαία κολέγια στον κόσμο στον τομέα των επιχειρήσεων. Είναι παντρεμένος με δυό γιούς τον Evan & τον Daren οι οποίοι εργάζονται μαζί του στις επιχειρήσεις του.
Τι σημειώνει το έγκριτο Forbes για τον Έλληνα που κάνει θαύματα: ''Η πιο γλυκιά επιστροφή του εκατομμυριούχου του junk food''
«Το νέο εργοστάσιο είναι φωτεινό και καθαρό. Άπειρες σειρές Twinkies βρίσκονται κατά μήκος του αξίας $ 20.000.000 αυτόματου συστήματος ψησίματος με την ακρίβεια των σοβιετικών στρατιωτών σε μια παρέλαση της Πρωτομαγιάς. Το εργοστάσιο με 500 άτομα προσωπικό παράγει πάνω από 1 εκατομμύριο Twinkies την ημέρα, 400 εκατομμύρια ετησίως. Αυτό είναι το 80% της συνολικής παραγωγής υπό το παλαιό καθεστώς που απαιτούσε 14 εργοστάσια και 9.000 υπαλλήλους.
Και είναι έτοιμο να γίνει ακόμα πιο αποτελεσματικό: ο Μητρόπουλος και ο συνεργάτης του Jhawar μόλις εγκατέστησαν ένα δεύτερο σύστημα Auto-Bake για cup cakes». «Είναι ειδικός στο να παίρνει χρεοκοπημένες εταιρείες και να τις «νοικοκυρεύει» και να τις οδηγεί ξανά στην επιτυχία. Σε ηλικία 32 ετών αγόρασε την πρώτη του Αμερικάνικη εταιρεία, μια εταιρεία τυριών στο Βερμόντ.
Οι δύο γιοί του Έβαν και Ντάρεν έχουν μπει στις οικογενειακές επιχειρήσεις. Από μικρά παιδιά βοηθούσαν στα μαγαζιά όπως μπορούσαν».
Eπιμέλεια: Ειρήνη Νικολοπούλου
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr