Καταπλήξτε τους καλεσμένους σας με μια υπέροχη τάρτα με φράουλες μαριναρισμένη με μαστίχα δια χειρός Ντίνας Νικολάου
Ευχαριστούμε την Ντίνα Νικολάου και το dinanikolaou.gr για την παραχώρηση της συνταγής
Υλικά
Για 6 - 8 άτομα
Για τη βάση
300 γρ. γεμιστά μπισκότα (διαλέγουμε μπισκότα βανίλιας γεμιστά με κρέμα φράουλα)
100 γρ. αγελαδινό βούτυρο (ή μαργαρίνη), λιωμένο
Για την κρέμα
1 φλιτζ. τσαγιού κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, παγωμένη
1 φλιτζ. τσαγιού ζαχαρούχο γάλα
2 φλιτζ. τσαγιού στραγγιστό γιαούρτι
1 φακελάκι φρουί ζελέ με γεύση φράουλα
3 - 4 κουτ. σούπας χλιαρό γάλα
Για τις φράουλες με μαστίχα
3 κουτ. σούπας βούτυρο (ή μαργαρίνη)
500 γρ. φράουλες, καθαρισμένες, πλυμένες, στεγνωμένες και κομμένες στη μέση
2 σφηνάκια λικέρ μαστίχα
1 κουτ. σούπας μέλι
Εκτέλεση
Ντύνω με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος μια ταρτιέρα με διάμετρο 24 εκ. (ή ένα στρογγυλό ταψάκι ίδιας διαμέτρου με αποσπώμενα τοιχώματα).
Βάζω στον κάδο του μπλέντερ τα μπισκότα με το λιωμένο βούτυρο (ή τη μαργαρίνη) και τα δουλεύω μέχρι να φτιάξω ένα λασπώδες μείγμα. Το αδειάζω στην ταρτιέρα (ή στο ταψάκι) και το απλώνω με ένα κουτάλι ώστε να καλύψει όλο τον πυθμένα. Το πιέζω καλά με τη ράχη του κουταλιού για να ισιώσει και να πατηθεί καλά. Βάζω την ταρτιέρα στο ψυγείο για 1 ώρα, μέχρι η βάση να σφίξει καλά.
Κρέμα: Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάω με το μίξερ την κρέμα γάλακτος μέχρι να αφρατέψει και να γίνει μια παχύρρευστη κρέμα σαν γιαούρτι. Προσθέτω το ζαχαρούχο γάλα, χτυπάω για λίγο μέχρι να ενωθεί καλά με την κρέμα και προσθέτω το γιαούρτι. Ανακατεύω καλά με μια ελαστική σπάτουλα (μαρίζ) ή με μια ξύλινη κουτάλα.
Σε ένα άλλο μπολ βάζω τη σκόνη φρουί ζελέ και το χλιαρό γάλα, ανακατεύω καλά μέχρι η σκόνη να λιώσει και αδειάζω το μείγμα στο μπολ με την κρέμα. Ανακατεύω καλά με τη σπάτουλα.
Τάρτα: Βγάζω την παγωμένη βάση από το ψυγείο και αδειάζω από πάνω την κρέμα που ετοίμασα. Ισιώνω την επιφάνεια με τη ράχη ενός κουταλιού, σκεπάζω με διάφανη μεμβράνη και ξαναβάζω την τάρτα στο ψυγείο για 1 ώρα, μέχρι η κρέμα να σφίξει.
Μαριναρισμένες φράουλες: Ζεσταίνω το βούτυρο (ή τη μαργαρίνη) σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια φωτιά και προσθέτω τις κομμένες φράουλες. Τις σοτάρω για 2 - 3 λεπτά, ανακινώντας έντονα το τηγάνι πότε-πότε (δεν τις ανακατεύω με κουτάλα για να μην κομματιαστούν), μέχρι να μαλακώσουν. Σβήνω με το λικέρ, ανακινώ έντονα το τηγάνι και ρίχνω το μέλι. Ανακατεύω πολύ απαλά με μια ξύλινη κουτάλα και χαμηλώνω τη φωτιά. Μαγειρεύω για 1 - 2 λεπτά, μέχρι να δέσει το υγρό και να γίνει ένα ελαφρύ σιρόπι. Αποσύρω από τη φωτιά και αφήνω το μείγμα να γίνει χλιαρό.
Σερβίρισμα: Βγάζω την τάρτα από το ψυγείο και αφαιρώ τη μεμβράνη. Κόβω την τάρτα σε τρίγωνα κομμάτια και τα μοιράζω σε πιάτα. Βάζω από 1 - 2 κουτ. σούπας μαριναρισμένες φράουλες με το σιρόπι τους και σερβίρω.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr