Δοκιμάστε παραδοσιακούς τσιγεροσαρμάδες Θράκης από τον Δημήτρη Ανδρέου

Παραδοσιακοί τσιγεροσαρμάδες Θράκης η σημερινή πρόταση από τον Δημήτρη Ανδρέου

H ψυχή του ελληνικού Πάσχα παραμένει αναλλοίωτη: Σήμερα «επιστρέφουμε» έστω και για λίγο στο πατρικό μας σπίτι, στις ιδιαίτερες πατρίδες μας, και θυμόμαστε πώς μαγειρεύει η παράδοση! Σας έχουμε τσιγεροσαρμάδες Θράκης.



Πλένουμε καλά 1 συκωταριά αρνίσια, τη βράζουμε για 10 λεπτά, τη στραγγίζουμε και την ψιλοκόβουμε.
Σοτάρουμε 2 κρεμμύδια ξερά και 6-7 φρέσκα κρεμμυδάκια (όλα ψιλοκομμένα) σε κατσαρόλα με 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο μέχρι να μαραθούν. Ρίχνουμε και τη συκωταριά, ανακατεύουμε, προσθέτουμε ½ φλιτζάνι ρύζι καρολίνα και αλατοπιπερώνουμε. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει και το ανακατεύουμε με 2 αβγά χτυπημένα. Πλένουμε 2 αρνίσιες σκέπες με χλιαρό νερό και ξίδι. Γεμίζουμε με το μείγμα κομμάτια σκέπης, φτιάχνοντας μεγάλους κεφτέδες. Αλείφουμε με χτυπημένο αβγό, πασπαλίζουμε με πάπρικα και ψήνουμε στον φούρνο στους 170°C μέχρι να ροδίσουν.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr