Μαγειρίτσα Κερκυραϊκή (τσιλιχούρδα) - Μια νόστιμη συνταγή με πλούσια θρεπτική αξία!

Μία πάρα πολύ νόστιμη συνταγή για το Πάσχα με πλούσια θρεπτική αξία και διατροφικά συστατικά. Μια όμορφη ιδέα για να μαγειρέψεις φέτος στα τέλη της Μεγάλης Εβδομάδας την μαγειριτσα κερκυραϊκη για να την απολαύσεις με τους δικούς σου ανθρώπους.

Μια πάρα πολύ νόστιμη συνταγή για το Πάσχα με πλούσια θρεπτική αξία και διατροφικά συστατικά. Μια όμορφη ιδέα για να μαγειρέψεις φέτος στα τέλη της Μεγάλης Εβδομάδας την μαγειριτσα κερκυραϊκη για να την απολαύσεις με τους δικούς σου ανθρώπους.


Εκτέλεση

Αφού καθαρίσουμε και πλύνουμε πολύ καλά τις συκωταριές και τα εντόσθια, τα κόβουμε κομματάκια (μπουκιές). Τσιγαρίζουμε όλα τα εντόσθια και στη συνέχεια, ρίχνουμε τα μυρωδικά. Τσιγαρίζουμε λίγο ακόμα και σβήνουμε με το κρασί. Σκεπάζουμε τα υλικά με βραστό νερό και αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν. Αφού στύψει το ζουμί και δούμε ότι το φαγητό είναι έτοιμο, ρίχνουμε όσο λεμόνι θέλουμε. Αφήνουμε το φαγητό να πάρει ακόμα μία βράση και το κατεβάζουμε από την φωτιά. Σερβίρουμε τη σούπα πολύ ζεστή.


Υλικά

Συκωταριές αρνίσιες ή κατσικίσιες (ανάλογα με τα άτομα)
1 έντερο και 1 κοιλιά (εάν θέλουμε βάζουμε και τα πόδια του ζώου τα οποία δίνουν νοστιμιά)
1 ματσάκι άνιθο
1 ματσάκι μαϊντανό
5-6 κρεμμυδάκια φρέσκα
2-3 σκόρδα φρέσκα
Αλάτι-πιπέρι
Ελαιόλαδο αρκετό για το τσιγάρισμα
1 ποτήρι λευκό κρασί
Χυμό λεμονιού αναλόγως την ποσότητα της σούπας και τη γεύση που μας αρέσει  

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr