Aπίθανη συνταγή! Μυλοκόπι στη λαδόκολλα με φινόκιο ντοματίνια πιπεριές και κάπαρη

ΥΛΙΚΑ
Για το μυλοκόπι
800 γρ. Μυλοκόπι φιλέτο, χωρίς πέτσα (4 τμχ.)
150 γρ. Κολοκύθι, σε λεπτές φέτες
200 γρ. Φινόκιο, σε λεπτές φέτες
300 γρ. Ντοματίνια, ψητά
200 γρ. Πιπεριές κόκκινες, ψητές, σε στικς
20 γρ. Κάπαρη
20 γρ. Χυμός λεμονιού
8 γρ. Ξύσμα λεμονιού
140 γρ. Κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο
40 γρ. Ελαιόλαδο
80 γρ. Βούτυρο
200 γρ. Κρασί λευκό
Σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
Αλάτι
Λίγο αλεύρι και νερό για κόλλα
Για το τελείωμα του πιάτου
10 γρ. Μαϊντανός, τα φύλλα
5 γρ. Σχοινόπρασο, σε στικς
5 γρ. Βασιλικός, μικρά φύλλα
Μυλοκόπι ψητό σε λαδόκολλα
Ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το μυλοκόπι
Σε ένα μπολ, ρίχνουμε και αναμιγνύουμε το φινόκιο, τα ντοματίνια, τον χυμό και το ξύσμα από το λεμόνι, το φρέσκο κρεμμύδι, την κάπαρη, τις πιπεριές, το κολοκύθι, το σχοινόπρασο, το ελαιόλαδο και αλατίζουμε. Κόβουμε 4 κομμάτια χαρτί ψησίματος σε μέγεθος 40x40 εκ. Τοποθετούμε το χαρτί στην επιφάνεια εργασίας, με τη μακρύτερη πλευρά, παράλληλα προς εμάς. Τοποθετούμε στο κέντρο του χαρτιού το ¼ του μίγματος των λαχανικών. Αλατίζουμε το φιλέτο του ψαριού και από τις δύο πλευρές, το απλώνουμε στα λαχανικά και πάνω του, ακουμπάμε ένα κομμάτι βούτυρο. Καταβρέχουμε με το ¼ του κρασιού. Αναμιγνύουμε το αλεύρι με λίγο νερό, να γίνει ένας αραιός χυλός. Αλείφουμε τις άκρες του χαρτιού με τον χυλό και φέρνουμε την αριστερή πλευρά πάνω από το ψάρι, ώστε να συναντήσει τη δεξιά πλευρά, καλύπτοντας έτσι το ψάρι. Σφραγίζουμε τις άκρες καλά και τις γυρνάμε προς τα μέσα. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και με τους άλλους φακέλους. Τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 - 200°C. Όταν φουσκώσει το χαρτί ψησίματος σαν μπαλόνι, το ψάρι είναι έτοιμο.
Για το τελείωμα του πιάτου
Σερβίρουμε το ψάρι μαζί με τη λαδόκολλα και γαρνίρουμε με τα μυρωδικά και λίγο φρέσκο ελαιόλαδο.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr