Ο Σπύρος Αρτελάρης δημιουργεί - Απολαυστικό παγωτό τριαντάφυλλο, γεμάτο άρωμα και γεύση
Αν ο σταθεροποιητής σας ακούγεται «εξωτικός», πρέπει να ξέρετε ότι σε αυτόν οφείλεται η δομή του παγωτού. Αν τον παραλείψετε θα λιώνει πολύ γρήγορα...
ΥΛΙΚΑ
1 λίτρο γάλα
10 αβγά, τους κρόκους
130 γρ. ζάχαρη
70 ml σιρόπι γλυκόζης
5 γρ. σταθεροποιητής παγωτού (σε καταστήµατα µε είδη ζαχαροπλαστικής)
100 γρ. πάστα τριαντάφυλλου (σε καταστήµατα µε είδη ζαχαροπλαστικής)
80 ml κόκκινο χρώµα ζαχαροπλαστικής (σε καταστήµατα µε είδη ζαχαροπλαστικής)
Ευχαριστούμε το vima.gr και τον Σπύρο Αρτελάρη για την παραχώρηση της συνταγής
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε µια µεγάλη κατσαρόλα, σε µέτρια φωτιά, ζεσταίνουµε όλα τα υλικά, ανακατεύοντας συνεχώς µε µια κουτάλα. Ελέγχουµε τη θερµοκρασία µε το ειδικό θερµόµετρο και στους 85°C, που γίνεται η παστερίωση, αποσύρουµε από τη φωτιά.
Αφήνουµε το µείγµα να κρυώσει, µέχρι να πέσει η θερµοκρασία του στους 4°C. Το περνάµε από την παγωτοµηχανή. Το διατηρούµε στην κατάψυξη στους -18°C.
ΤΙP: Μπορείτε να μην χρησιμοποιήσετε χρώμα ζαχαροπλαστικής, αλλά το παγωτό σας δεν θα αποκτήσει χρώμα.
*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Τετάρτη 26 Αυγούστου 2015
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr