Ανέβηκε κι άλλο ο πήχης για την Τράπεζα Πειραιώς - Αναμένεται αύξηση μετοχικού κεφαλαίου άνω των 733 εκατ. ευρώ!

Υψηλά βάζει τον πήχη η Τράπεζα Πειραιώς στην επικείμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με τη συμμετοχή των ιδιωτών, μετά την εκδήλωση έντονου ενδιαφέροντος από μεγάλους Ελληνες και ξένους επενδυτές.

Υψηλά βάζει τον πήχη η Τράπεζα Πειραιώς στην επικείμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με τη συμμετοχή των ιδιωτών, μετά την εκδήλωση έντονου ενδιαφέροντος από μεγάλους Ελληνες και ξένους επενδυτές.



Η διοίκηση της τράπεζας ανακοίνωσε ότι θα υπερβεί την κάλυψη του 10% από ιδιώτες επενδυτές, αφού, σύμφωνα με τις αποφάσεις του ΔΣ, η Πειραιώς έχει ήδη «συμφωνήσει συνολική επένδυση ύψους 570 εκατ. ευρώ από δύο διεθνή πιστωτικά ιδρύματα στην τρέχουσα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου» και όπως υπογραμμίζει «έχει ως πρώτο στόχο την επιπλέον άντληση τουλάχιστον 163 εκατ. ευρώ, προκειμένου να μην εκδοθούν υπό αίρεση μετατρέψιμες ομολογίες (CoCos)».

Από ιδιώτες
Αυτό σημαίνει ότι η διοίκηση αναμένει ότι η προσέλκυση κεφαλαίων από ιδιώτες θα είναι τουλάχιστον 733 εκατ. ευρώ, που αντιστοιχούν στο 12% της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, ενώ δεν αποκλείεται και η έκπληξη, δηλαδή η κάλυψη ακόμη μεγαλύτερου ποσοστού, σύμφωνα με το Έθνος.

Η Τράπεζα Πειραιώς ανακοίνωσε χθες τους όρους της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου στην οποία προχωρά στο πλαίσιο της ανακεφαλαιοποίησης και συγκεκριμένα το διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας αποφάσισε: να προχωρήσει σε reverse split 1 νέα για κάθε 10 παλαιές μετοχές και ορίζει την τιμή διάθεσης των νέων μετοχών (σ.σ.: αυτών που θα προκύψουν από το reverse split) στα 1,70 ευρώ ανά μετοχή (ή 0,170 ευρώ αν δεν είχε προηγηθεί το reverse split). Αυτό σημαίνει ότι για καθεμία υφιστάμενη κοινή μετοχή μετά το reverse split ο μέτοχος θα έχει δικαίωμα εγγραφής για 35,68 νέες στην τιμή των 1,70 ευρώ ανά μετοχή.

Η αποκοπή δικαιώματος και το reverse split θα γίνουν ταυτόχρονα και όπως συνέβη με την ΕΤΕ, η μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς θα βρεθεί σε αναστολή διαπραγμάτευσης για τέσσερις συνεδριάσεις. Ετσι, η έναρξη διαπραγμάτευσης του δικαιώματος και της μετοχής τοποθετείται στα τέλη της επόμενης εβδομάδας.

Εγκριση
Η έγκριση του ενημερωτικού δελτίου της αύξησης θα γίνει στην επόμενη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, μέσα στο επόμενο διήμερο. Αμέσως μετά την έγκριση του ενημερωτικού δελτίου και την έγκριση της μείωσης του αριθμού κοινών μετοχών και της ονομαστικής αξίας αυτών από το Χρηματιστήριο Αθηνών, η Τράπεζα Πειραιώς θα ανακοινώσει το χρονοδιάγραμμα της αύξησης.

Σημειώνεται ότι η Πειραιώς ενισχύει περαιτέρω τους κεφαλαιακούς της δείκτες, έχοντας ολοκληρώσει την επαναγορά τίτλων συνολικού ύψους 65,73 εκατ. ευρώ που προσφέρθηκαν από τους επενδυτές στο πλαίσιο της προσφοράς της τράπεζας. Η κίνηση που της απέδωσε όφελος 37,48 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr