Σαλάτα µε κολοκύθα και παστουρµά: Μεγαλο - γκουρμεδιά του Γιάννη Μπαξεβάνη
Ο παστουρµάς θα κάνει πιο αισθητή την παρουσία του αν παραµείνει µε το τσιµένι του, την επικάλυψη δηλαδή που φτιάχνεται από διάφορα µπαχαρικά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβω 1½ κιλό κολοκύθα σε µεγάλα κοµµάτια και τα απλώνω σε ένα ταψί. Τα σκεπάζω µε αλουµινόχαρτο και τα ψήνω για περίπου 1 ώρα σε δυνατό φούρνο, µέχρι να µαλακώσουν. Στη συνέχεια, αποµακρύνω µε το κουτάλι την ψίχα και την αφήνω σε ένα τρυπητό σκεύος να στραγγίξει.
Σε ένα µπολ ρίχνω 2 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο και προσθέτω 1 κρεµµύδι και ½ ντοµάτα, ψιλοκοµµένα. Ρίχνω ½ µατσάκι άνηθο, λιγότερο από ½ µατσάκι µαϊντανό, 3 κ.σ. δυόσµο και ½ πιπεριά, επίσης ψιλοκοµµένα, καθώς και 60 γρ. ανθότυρο, αλάτι, πιπέρι, 1 πρέζα κύµινο και 60 γρ. γραβιέρα τριµµένη. Προσθέτω τον χυµό από 1 ½ λεµόνι, ανακατεύω και δοκιµάζω.
Σερβίρω τη σαλάτα σε µικρά πιάτα, βάζοντας κάτω την κολοκύθα, από πάνω το µείγµα µυρωδικών και τυριών και στο τέλος µοιράζω στην κορυφή του καθενός 15-20 λεπτές φέτες αρνίσιου παστουρµά.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr