Ο Βαγγέλης Δρίσκας μας ετοιμάζει μια γλυκιά νοστιμιά: Δοκιμάστε εκμέκ κανταϊφι χωρίς ζάχαρη
Υλικά για 6 μερίδες
300 γρ. κανταΐφι
100 γρ. βούτυρο λιωμένο
250 γρ. σιρόπι αγαύης
¼ κουτ. γλυκού μαχλέπι σκόνη
αλουμινόχαρτο
για τη κρέμα:
750 ml γάλα
3 αυγά
4 κουτ. της σούπας κορνφλάουρ
3 κουτ. σούπας γλυκαντική ουσία από στέβια
50 γρ. σιρόπι αγαύης
1 κουτ. γλυκού εσάνς βανίλιας
για το γαρνίρισμα:
500 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
100 γρ. καρύδια
1 κουτ. γλυκού κανέλα
Ευχαριστούμε τον Βαγγέλη Δρίσκα και το gefsisfysi.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής
Ανοίξτε το κανταΐφι στον πάγκο εργασίας και αφρατέψτε το με τα χέρια σας. Στρώστε ένα φύλλο αλουμινόχαρτου σε ένα ρηχό ταψί και απλώστε το κανταΐφι. Περιχύστε το με το βούτυρο, πασπαλίστε με το μαχλέπι και ψήστε το στους 180ο C, στον αέρα, για 35 λεπτά. Σπάστε το σε μικρότερα κομμάτια και περιχύστε το με 200 γρ. σιρόπι αγαύης. Κρατήστε την υπόλοιπη ποσότητα από το σιρόπι αγαύης για το σερβίρισμα. Βάλτε τα καρύδια σε ένα ταψί στρωμένο με αλουμινόχαρτο και ψήστε τα στους 180ο C, στον αέρα, για 10 λεπτά.
Ετοιμάστε την κρέμα: Βάλτε το γάλα σε μία κατσαρόλα και αφήστε το να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά. Χτυπήστε σε ένα μπολ τα αυγά με την γλυκαντική ουσία από στέβια και το κορνφλάουρ. Ρίξτε στο μείγμα λίγο από το ζεστό γάλα και ανακατέψτε. Αδειάστε το μείγμα στην κατσαρόλα με το γάλα, προσθέστε την εσάνς βανίλιας και το σιρόπι αγαύης και αφήστε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας μέχρι να πήξει η κρέμα. Κατεβάστε από την φωτιά και αφήστε να κρυώσει το μείγμα.
Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγί. Μοιράστε το κανταΐφι σε 6 ποτήρια, μετά μοιράστε την κρέμα και την σαντιγί. Γαρνίρετε με το σιρόπι αγαύης που περίσσεψε, τα ψημένα καρύδια και τη κανέλα.
Who is Who:
Ο Βαγγέλης Δρίσκας (www.driskas.com & www.testkitchen.gr) έχοντας στο ενεργητικό του ατελείωτες ώρες διδασκαλίας, σεμιναρίων και πολύχρονης live παρουσίασης τηλεοπτικών συνταγών έχει την ικανότητα να μεταφέρει την γνώση με κατανοητό και άμεσο τρόπο. Οι γνώσεις του, η επαγγελματική του πείρα, η ικανότητα επικοινωνίας και η αμεσότητα του χαρακτήρα του τον καθιστούν γέφυρα μεταξύ του επαγγελματία σεφ και του ερασιτέχνη μάγειρα.
Τα τελευταία 20 χρόνια έχει συνεργασθεί ως σεφ ή σύμβουλος μαγειρικής με μεγάλα εστιατόρια καθώς και με εταιρίες τροφίμων. Από το 1998 ξεκίνησε να παραδίδει σεμινάρια μαγειρικής σε συνεργασία με ιδιωτικές σχολές Γαστρονομικής Εκπαίδευσης. Από το 2002 έχει συνεργαστεί με τα περιοδικά Ραδιοτηλεόραση, Μενού & Άλλα, Κουζίνα & ποιότητα ζωής, Real Simple (Greece) και C-Mail του Ομίλου Carrefour, ενώ από το 2007 είναι στην βασική συντακτική ομάδα του μηνιαίου περιοδικού Gourmet της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας ενώ παράλληλα είναι μέλος της Κριτικής Επιτροπής των ετησίων Βραβείων Gourmet της Ελευθεροτυπίας όπου βραβεύονται τα καλύτερα εστιατόρια στην Ελλάδα και τα καλύτερα ελληνικά τυποποιημένα προϊόντα και κρασιά.
Τον Φεβρουάριο του 2010 ίδρυσε με τον Ανδρέα Ευσταθίου την εταιρεία d.t.k. που δραστηριοποιείται στον χώρο της γαστρονομίας με σεμινάρια μαγειρικής, συμβουλευτικές υπηρεσίες για επαγγελματίες, παραγωγή οπτικοακουστικού υλικού και εκδόσεις. Τον ίδιο μήνα ξεκίνησε η λειτουργία του χώρου σεμιναρίων μαγειρικής DRISKAS TEST KITCHEN, ενός πλήρως εξοπλισμένου εργαστηρίου μαγειρικής όπου πραγματοποιούνται σεμινάρια μαγειρικής για ερασιτέχνες και επαγγελματίες, ενήλικες αρχάριους και προχωρημένους και σεμινάρια μαγειρικής για παιδιά (www.testkitchen.gr).
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr