Λαχταριστά, χαριτωμένα και γιορτινά μάφινς με σφολιάτα & φρούτα δια χειρός Βαγγέλη Δρίσκα - Στην κουζίνα ολοταχώς!
Υλικά για την γέμιση:
100 γρ. μαύρη ζάχαρη
100 γρ. ψιλοκομμένα καρύδια
1 κουτ. σούπας τριμμένος ανθός κανέλας
3-4 τριμμένα γαρίφαλα
2 μήλα στάρκιν
4 αχλάδια
αντικολλητικό χαρτί
για την καραμέλα:
180 γρ. βούτυρο
250 γρ. μαύρη ζάχαρη
50 γρ. μέλι
80 ml κρέμα γάλακτος
80 ml νερό
άχνη ζάχαρη για το σερβίρισμα
Ευχαριστούμε τον Βαγγέλη Δρίσκα και το gefsisfysi.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής
Καθαρίστε και ψιλοκόψτε τα φρούτα. Ανακατέψτε τα με την μαύρη ζάχαρη, τα καρύδια, τον ανθό κανέλας και τα γαρίφαλα. Ανοίξτε τα φύλλα σφολιάτας στον πάγκο εργασίας. Μοιράστε το μείγμα με τα φρούτα στα δύο φύλλα σφολιάτας. Τυλίξτε κάθε φύλο σε ρολό από την μεγαλύτερη πλευρά, και κόψτε το σε 6 φέτες. Βάλτε τα ρολάκια σε μία φόρμα με θήκες για μάφινς αφού στρώσετε το εσωτερικό τους με αντικολλητικό χαρτί. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C στον αέρα για 45 λεπτά.
Όσο ψήνονται τα μάφινς σφολιάτας, ετοιμάστε την καραμέλα: Βάλτε στην κατσαρόλα το βούτυρο να λιώσει και ρίξτε την ζάχαρη, ανακατέψτε για να διαλυθεί και μετά ρίξτε τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατέψτε και αφήστε την για μισή με μία ώρα.
Who is Who:
Ο Βαγγέλης Δρίσκας (www.driskas.com & www.testkitchen.gr) έχοντας στο ενεργητικό του ατελείωτες ώρες διδασκαλίας, σεμιναρίων και πολύχρονης live παρουσίασης τηλεοπτικών συνταγών έχει την ικανότητα να μεταφέρει την γνώση με κατανοητό και άμεσο τρόπο. Οι γνώσεις του, η επαγγελματική του πείρα, η ικανότητα επικοινωνίας και η αμεσότητα του χαρακτήρα του τον καθιστούν γέφυρα μεταξύ του επαγγελματία σεφ και του ερασιτέχνη μάγειρα.
Τα τελευταία 20 χρόνια έχει συνεργασθεί ως σεφ ή σύμβουλος μαγειρικής με μεγάλα εστιατόρια καθώς και με εταιρίες τροφίμων. Από το 1998 ξεκίνησε να παραδίδει σεμινάρια μαγειρικής σε συνεργασία με ιδιωτικές σχολές Γαστρονομικής Εκπαίδευσης. Από το 2002 έχει συνεργαστεί με τα περιοδικά Ραδιοτηλεόραση, Μενού & Άλλα, Κουζίνα & ποιότητα ζωής, Real Simple (Greece) και C-Mail του Ομίλου Carrefour, ενώ από το 2007 είναι στην βασική συντακτική ομάδα του μηνιαίου περιοδικού Gourmet της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας ενώ παράλληλα είναι μέλος της Κριτικής Επιτροπής των ετησίων Βραβείων Gourmet της Ελευθεροτυπίας όπου βραβεύονται τα καλύτερα εστιατόρια στην Ελλάδα και τα καλύτερα ελληνικά τυποποιημένα προϊόντα και κρασιά.
Τον Φεβρουάριο του 2010 ίδρυσε με τον Ανδρέα Ευσταθίου την εταιρεία d.t.k. που δραστηριοποιείται στον χώρο της γαστρονομίας με σεμινάρια μαγειρικής, συμβουλευτικές υπηρεσίες για επαγγελματίες, παραγωγή οπτικοακουστικού υλικού και εκδόσεις. Τον ίδιο μήνα ξεκίνησε η λειτουργία του χώρου σεμιναρίων μαγειρικής DRISKAS TEST KITCHEN, ενός πλήρως εξοπλισμένου εργαστηρίου μαγειρικής όπου πραγματοποιούνται σεμινάρια μαγειρικής για ερασιτέχνες και επαγγελματίες, ενήλικες αρχάριους και προχωρημένους και σεμινάρια μαγειρικής για παιδιά (www.testkitchen.gr).
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr