Αγκινάρες εποχής με πατάτα, καρότο & αβγολέμονο φτιάχνει σήμερα ο Άκης Πετρετζίκης
Ένα απίθανο πιάτο που πρέπει να φτιάξετε αμέσως!
Συστατικά
ΥΛΙΚΑ
•10 ΦΡΕΣΚΕΣ ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ Η ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΕΣ
•2 ΜΕΣΑΙΑ ΞΕΡΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΑ
•3 ΦΡΕΣΚΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΚΟΜΜΕΝΑ ΣΕ ΡΟΔΕΛΕΣ
•3 ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ ΚΟΜΜΕΝΕΣ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΚΥΒΟΥΣ
•3 ΚΑΡΟΤΑ ΚΟΜΜΕΝΑ ΣΕ ΡΟΔΕΛΕΣ
•1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΑΛΕΥΡΙ Γ.Ο.Χ
•ΜΙΣΟ ΜΑΤΣΑΚΙ ΑΝΗΘΟ
•ΑΛΑΤΙ,ΠΙΠΕΡΙ,ΝΕΡΟ,ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
•1 ΑΒΓΟ ΧΩΡΙΣΜΕΝΟ ΑΣΠΡΑΔΙ ΚΑΙ ΚΡΟΚΟ
•2 ΜΕΓΑΛΑ ΛΕΜΟΝΙΑ ΣΤΗΜΕΝΑ
Ευχαριστούμε τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση αυτής της συνταγής
Μέθοδος Εκτέλεσης
•ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΡΕΙ ΦΡΕΣΚΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΒΑΖΟΥΜΕ ΜΕΣΑ Σ ΕΝΑ ΛΕΚΑΝΑΚΙ ΜΕ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΛΕΜΟΝΙ.ΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΕΣ ΤΙΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ!
•ΤΣΙΓΑΡΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΣΕ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΜΑΛΑΚΩΣΟΥΝ ΣΕ ΔΥΝΑΤΗ ΦΩΤΙΑ.
•ΕΠΕΙΤΑ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΑΤΑΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΡΟΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΤΣΙΓΑΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ ΓΙΑ 2ΛΕΠΤΑ.ΠΑΣΠΑΛΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΑΛΕΥΡΙ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ.
•ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΝΕΡΟ ΝΑ ΣΚΕΠΑΣΕΙ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΜΑΣ,ΑΛΑΤΙ ΤΟ ΠΙΠΕΡΙ,ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ.ΧΑΜΗΛΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΜΑΣ ΣΤΟ ΜΙΣΟ ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΚΑΠΑΚΙ ΚΑΙ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΣΙΓΟΒΡΑΣΕΙ ΓΙΑ 40-50 ΛΕΠΤΑ!
•ΜΟΛΙΣ ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΜΑΣ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΝΗΘΟ (ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΖΟΥΜΑΚΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΕΓΝΟ,ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΝΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΒΡΑΣΤΗΡΑ ΚΑΙ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΜΙΑ ΒΡΑΣΗ) ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ.
•ΧΤΥΠΑΜΕ ΤΑ ΑΣΠΡΑΔΙΑ ΜΕ ΕΝΑΝ ΑΥΓΟΓΔΑΡΤΗ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΙΑ ΠΑΧΙΑ ΜΑΡΕΓΚΑ (ΕΓΩ ΓΥΡΙΖΩ ΤΟ ΜΠΟΛ ΑΝΑΠΟΔΑ ΦΟΒΕΡΟ ΤΕΣΤ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΦΤΕΙ) ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΚΡΟΚΟΥΣ,ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ .ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΧΥΜΟ ΛΕΜΟΝΙ! ΜΕ ΜΙΑ ΒΑΘΙΑ ΚΟΥΤΑΛΑ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ ΖΩΜΟ ΑΠΟ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΜΑΣ.
•ΕΠΕΙΤΑ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ.ΑΝΑΚΙΝΟΥΜΕ ΚΥΚΛΙΚΑ ΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ,ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΜΙΑ ΒΡΑΣΗ ΚΑΙ ΣΒΗΝΟΥΜΕ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΜΑΣ!
ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ΟΛΟΙ ΘΑ ΜΕ ΘΥΜΗΘΗΤΕ!! ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΕΥΧΟΜΑΙ!!!
Who is Who
Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει λογιστική...
Από εκείνη ακριβώς την στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκότανε στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών… Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.
Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η 5ετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό “σχολείο” για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο THE GORING».
Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του MEGA, “The Master Chef”. Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας Master Chef κερδίζοντας τον διαγωνισμό.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr