Πεντανόστιμο κριθαράκι νηστίσιμο με ταχίνι: Ο Άκης Πετρετζίκης μας δίνει την συνταγή

Νηστίσιμο και νόστιμο κριθαράκι.. .. το ταχίνι του δίνει νοστιμιά και προσδίδει ακόμα περισσότερο στο πιάτο!

Συστατικά

1 κούπα κριθαράκι
2 ποτήρια νερό
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
4 κ.σ. ταχίνι
3 σκελίδες σκόρδο σε λεπτά φετάκια
1 πράσο
2 φύλλα δάφνης
λίγα ντοματίνια
1 ντομάτα κονκασέ
ελαιόλαδο

Ευχαριστούμε τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

Μέθοδος Εκτέλεσης

Photo credit: G. Drakopoulos - Food Styling: T. Webb

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα

Θα χρησιμοποιήσουμε και μια πλατιά και κοντή κατσαρόλα ή ένα τηγάνι για την παρασκευή αυτή
Ανάβουμε το μάτι και βάζουμε πάνω την κατσαρόλα χωρίς λιπαρή ουσία μέχρι να κάψει καλά.
Προσθέτουμε 3 κ.σ. ελαιόλαδο
Σοτάρουμε σε αυτό το κρεμμύδι και το πράσο μέχρι να γίνει διάφανο και να μαλακώσει για 5-8 λεπτά
Για ένα λεπτό προσθέτουμε το σκόρδο, και τέλος βάζουμε τα ντοματίνια και τα σοτάρουμε και αυτά για λίγο.
Ρίχνουμε το κριθαράκι, την ντομάτα, το νερό και τα μυρωδικά και στο τέλος το ταχίνι.
Μόλις πάρει βράση αφαιρούμε το μείγμα από την κατσαρόλα, το αδειάζουμε σε ένα πυρέξ και ψήνουμε για 30 λεπτά με αλουμινόχαρτο σκεπασμένο.
Μετά τα 30 λεπτά, δοκιμάζουμε αν είναι έτοιμο και αν όχι συνεχίζουμε το ψήσιμο για λίγο ακόμα.
Αφαιρούμε από το φούρνο, αφήνουμε σκεπασμένο για 10 λεπτά πριν σερβίρουμε.
Προαιρετικά βάζουμε και λίγο τριμμένο τυρί

Tip
Καβουρδίστε καλά το κριθαράκι... γίνεται πεντανόστιμο έτσι!

 

Who is Who

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει λογιστική...

Από εκείνη ακριβώς την στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκότανε στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών… Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η 5ετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό “σχολείο” για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του MEGA, “The Master Chef”. Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας Master Chef κερδίζοντας τον διαγωνισμό.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr