Πώς να συμπεριφέρεσαι σαν γνώστης κάθε φορά που παραγγέλνεις κρασί

Για αρκετούς ανθρώπους, η επιλογή κρασιού είναι σαν να παίζουν στοίχημα. Ή θα επιλέξουν τυχαία ό,τι τους κάνει «κλικ» ή θα προχωρήσουν με τη σίγουρη επιλογή – εκείνο το κρασί που είχαν πιει κάπου/κάποτε. 

Αν όμως θέλεις να κάνεις καλή εντύπωση στους καλεσμένους σου και να φερθείς σαν σωστός οικοδεσπότης ή απλά να διευρύνεις τις γνώσεις σου, δεν έχεις παρά να ακολουθήσεις τον παρακάτω οδηγό.

Ο κύριος στόχος στην επιλογή κρασιού είναι να ταιριάζει και να αναδεικνύει το φαγητό. Αυτό βέβαια δεν είναι πάντα εύκολο, αλλά μην ξεχνάς ότι έχεις στη διάθεσή σου τον σερβιτόρο ή, ακόμα καλύτερα τον σομελιέ.

 

Η δουλειά του σομελιέ

Ο σομελιέ (sommelier) είναι αυτός που σχεδιάζει τη λίστα κρασιών και βοηθάει τους πελάτες να την κατανοήσουν καλύτερα. Είναι επίσης υπεύθυνος για το ταίριασμα φαγητού – κρασιού.

 

Δείτε όλη τη συνέχεια εδώ -tsemperlidou.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr