Απίθανες γαρίδες με κανταίφι και σάλτσα κάπαρης - Μια συνταγή του Βαγγέλη Δρίσκα
Ένα ιδιαίτερο πιάτο που πρέπει να δοκιμάσετε!
Υλικά
Γαρίδες - 500 γρ.
Κανταΐφι - 200 γρ.
Πολτός σκόρδου με μείγμα αρωματικών ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ - 3 κουτ. γλυκού
Ξύσμα από 1 λεμόνι
Ψιλοκομμένος βασιλικός - 2 κουτ. σούπας
Ελαιόλαδο
Αλουμινόχαρτο SANITAS
Για την σάλτσα κάπαρης:
Ελαιόλαδο - 5 κουτ. σούπας
Κρέμα βαλσαμικού KALAMATA PAPADIMITRIOU - 3 κουτ. σούπας
Κάπαρη AMVROSIA GOURMET - 1 κουτ. σούπας
Μαραθόσπορος ΜΠΑΧΑΡ - 1 κουτ. σούπας
Ντομάτα - 1
Ευχαριστούμε τον Βαγγέλη Δρίσκα και το masterclass.gr για την παραχώρηση της συνταγής
Εκτέλεση
Καθαρίστε τις γαρίδες από το κέλυφος και κρατήστε την ουρά και το κεφάλι τους.
Βάλτε τες σε ένα μπολ, ρίξτε τον πολτό σκόρδου, 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο, το ξύσμα λεμονιού και τον βασιλικό και ανακατέψτε.
Πάρτε μία μικρή ποσότητα από το κανταΐφι και ανοίξτε το.
Τυλίξτε με αυτό μία γαρίδα και επαναλάβετε με τα υπόλοιπα υλικά.
Βάλτε τις γαρίδες με τη σειρά σε ένα ταψί στρωμένο με αλουμινόχαρτο, ραντίστε τες με λίγο ελαιόλαδο και ψήστε τες στο θερμογκρίλ, στους 200 ο C για 10 λεπτά.
Για την σάλτσα κάπαρης:
Ψιλοκόψτε την ντομάτα και την κάπαρη, βάλτε τες σε ένα μπολ και προσθέστε το ελαιόλαδο, την κρέμα βαλσαμικού και τον μαραθόσπορο.
Ανακατέψτε και σερβίρετε με τις ψημένες γαρίδες.
Who is Who
Ο Βαγγέλης Δρίσκας (www.driskas.com & www.testkitchen.gr) έχοντας στο ενεργητικό του ατελείωτες ώρες διδασκαλίας, σεμιναρίων και πολύχρονης live παρουσίασης τηλεοπτικών συνταγών έχει την ικανότητα να μεταφέρει την γνώση με κατανοητό και άμεσο τρόπο. Οι γνώσεις του, η επαγγελματική του πείρα, η ικανότητα επικοινωνίας και η αμεσότητα του χαρακτήρα του τον καθιστούν γέφυρα μεταξύ του επαγγελματία σεφ και του ερασιτέχνη μάγειρα.
Τα τελευταία 20 χρόνια έχει συνεργασθεί ως σεφ ή σύμβουλος μαγειρικής με μεγάλα εστιατόρια καθώς και με εταιρίες τροφίμων. Από το 1998 ξεκίνησε να παραδίδει σεμινάρια μαγειρικής σε συνεργασία με ιδιωτικές σχολές Γαστρονομικής Εκπαίδευσης. Από το 2002 έχει συνεργαστεί με τα περιοδικά Ραδιοτηλεόραση, Μενού & Άλλα, Κουζίνα & ποιότητα ζωής, Real Simple (Greece) και C-Mail του Ομίλου Carrefour, ενώ από το 2007 είναι στην βασική συντακτική ομάδα του μηνιαίου περιοδικού Gourmet της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας ενώ παράλληλα είναι μέλος της Κριτικής Επιτροπής των ετησίων Βραβείων Gourmet της Ελευθεροτυπίας όπου βραβεύονται τα καλύτερα εστιατόρια στην Ελλάδα και τα καλύτερα ελληνικά τυποποιημένα προϊόντα και κρασιά.
Τον Φεβρουάριο του 2010 ίδρυσε με τον Ανδρέα Ευσταθίου την εταιρεία d.t.k. που δραστηριοποιείται στον χώρο της γαστρονομίας με σεμινάρια μαγειρικής, συμβουλευτικές υπηρεσίες για επαγγελματίες, παραγωγή οπτικοακουστικού υλικού και εκδόσεις. Τον ίδιο μήνα ξεκίνησε η λειτουργία του χώρου σεμιναρίων μαγειρικής DRISKAS TEST KITCHEN, ενός πλήρως εξοπλισμένου εργαστηρίου μαγειρικής όπου πραγματοποιούνται σεμινάρια μαγειρικής για ερασιτέχνες και επαγγελματίες, ενήλικες αρχάριους και προχωρημένους και σεμινάρια μαγειρικής για παιδιά (www.testkitchen.gr).
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr