Τάρτα με αχλάδια και κρέμα σοκολάτας από την μοναδική μας Ντίνα Νικολάου

Ένα γλυκό που θα σας φτιάξει το κέφι!

ΥΛΙΚΑ

1 έτοιμο φύλλο ζύμης μπριζέ ή κουρού (στα ψυγεία και τους καταψύκτες των σούπερ μάρκετ)
λίγο μαργαρίνη λιωμένη, για την ταρτιέρα
Για την κρέμα σοκολάτας

200 γρ. κουβερτούρα 52% κακάο
3 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
2 κουτ. σούπας ζάχαρη
40 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
2/3 φλιτζ. τσαγιού μπισκότα σοκολάτας, θρυμματισμένα
Για τα αχλάδια

1 λίτρο νερό
250 γρ. ζάχαρη
3 – 4 καρφάκια γαρίφαλο
χυμός από ½ λεμόνι
8 μέτρια αχλάδια, ώριμα αλλά σφικτά, κομμένα στη μέση, ξεφλουδισμένα και χωρίς κουκούτσια

 

Ευχαριστούμε την Ντίνα Νικολάου και το dinanikolaou.gr, για την παραχώρηση της συνταγής.

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τα αχλάδια: Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζω το νερό, τη ζάχαρη, τα γαρίφαλα και το χυμό λεμονιού. Προσθέτω τα κομμένα αχλάδια και ζεσταίνω τα υλικά σε μέτρια φωτιά, μέχρι να πάρουν μια βράση και να λιώσει η ζάχαρη. Αποσύρω το σκεύος από τη φωτιά και αφήνω τα αχλάδια μέσα στο σιρόπι για 15 λεπτά. Τα στραγγίζω πολύ καλά και τα αφήνω κατά μέρος (δεν πετάω το σιρόπι).
Για την κρέμα σοκολάτας: Λιώνω την κουβερτούρα σε μπεν μαρί, δηλαδή σε ένα ανοξείδωτο μπολ, στερεωμένο στα χείλη μας κατσαρόλας στην οποία σιγοβράζει λίγο νερό, χωρίς ο πυθμένας του μπολ να έρχεται σε επαφή με το νερό.
Σε ένα άλλο μπολ χτυπάω με το μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη, μέχρι να γίνουν ένα αφράτο και ανοιχτόχρωμο μείγμα. Σταματάω τη λειτουργία του μίξερ, προσθέτω το γιαούρτι, τα μπισκότα και τη λιωμένη κουβερτούρα και ανακατεύω καλά με μια ελαστική σπάτουλα (μαρίζ) ή με μια ξύλινη κουτάλα. Η κρέμα πρέπει να είναι πλούσια και παχύρρευστη. Αν προκύψει πολύ σφικτή την αραιώνω με 100 ml από το σιρόπι των αχλαδιών και ανακατεύω.

Για την τάρτα: Προθερμαίνω το φούρνο στους 180ºC. Βουτυρώνω ελαφρώς μια φόρμα για τάρτες (ή ένα στρογγυλό και ρηχό ταψάκι) με διάμετρο 26 εκ. Στρώνω με προσοχή το φύλλο ζύμης μπριζέ (ή κουρού) και το εφαρμόζω καλά και στα τοιχώματα. Κόβω τα περισσεύματα με ένα μαχαίρι. Αδειάζω στη ζύμη την κρέμα σοκολάτας και από πάνω τακτοποιώ με όμορφο τρόπο τα αχλάδια.
Ψήνω την τάρτα για 50 λεπτά και τη σερβίρω χλιαρή ή κρύα.

 

Who is Who

Οι γαστρονομικές μου ανησυχίες ξεκίνησαν σε πολύ μικρή ηλικία. Γεννημένη στην Ελλάδα, σε μια οικογένεια που η μαγειρική και το καλό φαγητό ήταν βασικά συστατικά της έννοιας καλή ζωή, σύντομα άρχισα να πειραματίζομαι με τα υλικά, τις μυρωδιές, τις αναλογίες. Παρόλο που ξεκίνησα την σταδιοδρομία μου σπουδάζοντας οικονομικά και marketing, στο Παρίσι, σύντομα το πάθος μου για την τέχνη της μαγειρικής και την γαστρονομία με έκανε να αλλάξω ρότα στην ζωή μου, να ακολουθήσω την καρδιά και να κυνηγήσω το όνειρό μου.

Ξεκινώντας τις σπουδές μου στην επαγγελματική μαγειρική τέχνη στις Γαστρονομικές σχολές του Παρισιού «Le Cordon Bleu», «Ritz Escoffier», «Alain Ducasse formation», «Lenotre», ήρθα σε επαφή με τους μεγαλύτερους δασκάλους, που με ενέπνευσαν μεταδίδοντάς μου το πάθος για το καινούριο και την δημιουργία. Στο Παρίσι με τη Μαρία, δημιουργήσαμε το καμάρι μας το EVI EVANΕ και υπερασπιζόμαστε με μεράκι και πατριωτική φιλοδοξία την ελληνική κουζίνα. Στην Αθήνα, ξεκίνησα το 2006 μέσα από την καθημερινή στήλη μαγειρικής στο πρωινό πρόγραμμα του ΑΝΤ1 (Πρωινός καφές) τη μαγική τηλεοπτική επικοινωνία με όλους εσάς που λατρεύεται τις κατσαρόλες και αφήνεστε στη μαγεία της γεύσης.

Από το 2009 έως το 2011, στην καθημερινή τηλεοπτική εκπομπή μαγειρικής στο κανάλι Star «Νηστικοί πράκτορες» και συνεχίζοντας το 2012, με την εκπομπή «Στην κουζίνα με την Ντίνα», μοιράστηκα με όλους εσάς μυστικά γαστρονομίας και συμβουλές για το οικογενειακό τραπέζι και την οργάνωση της κουζίνας της νέας νοικοκυράς. Το 2010 ξεκίνησα στο κανάλι της Γαλλικής τηλεόρασης cuisine TV, την εκπομπή «Ma cuisine grecque» η οποία παρουσίαζε συνταγές και πιάτα απ’ όλη την Ελλάδα. Η εκπομπή λόγω της μεγάλης της επιτυχίας αποτέλεσε μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία προβολής για την Ελληνική κουζίνα και τα Ελληνικά προϊόντα. 

  

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr