Μαζέψτε την παρέα σας & φτιάξτε εύκολα bagels με ντομάτα και μοτσαρέλα του Άκη Πετρετζίκη

Αγαπημένο σνακ των Αμερικανών σε μία συνταγή πιο ελληνική.

ΥΛΙΚΑ

600 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
15 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 πρέζα αλάτι
50 γρ. μέλι
400 γρ. χλιαρό νερό
6 γρ. μαγιά ξερή
30 γρ. παπαρουνόσπορος
1 κ.σ. αλάτι flair de sel (ανθός αλατιού)

Για σερβίρισμα

200 γρ. μοτσαρέλα μπουφάλα σε φέτες
2 τομάτες σε φέτες
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
100 γρ. ρόκα

Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση αυτής της συνταγής.

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι. Ανακατεύουμε με το γάντζο για 1 λεπτό.

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το μέλι, το χλιαρό νερό και τη μαγιά. Ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός και αφήνουμε στην άκρη για 5 λεπτά μέχρι να βγάλει φουσκάλες η μαγιά.

Ρίχνουμε το μείγμα στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε στη χαμηλή ταχύτητα για 5 λεπτά μέχρι να αρχίσει να δημιουργείται ένα ζυμάρι.

Αυξάνουμε την ταχύτητα και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι ζυμάρι να ξεκολάει από τα τοιχώματα και να είναι λείο και ελαστικό.

Αφαιρούμε από το μίξερ και βάζουμε τη ζύμη σε ένα μπολ που το έχουμε λαδώσει ελαφρά.

Καλύπτουμε το μπολ με μεμβράνη και αφήνουμε για 30 λεπτά σε ζεστό μέρος ώστε να ξεκουραστεί και να διπλασιαστεί ο όγκος του.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 ° C  στον αέρα.

Χωρίζουμε το ζυμαράκι σε 10 κομμάτια ίσου βάρους και τα κάνουμε μπαλάκια.

Απλώνουμε αλεύρι στον πάγκο εργασίας μας και ρολάρουμε το κάθε μπαλάκι σε κορδόνι μήκους 20 εκ.

Ενώνουμε τις 2 άκρες του κάθε κορδονιού και σχηματίζουμε έναν κύκλο.

Βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα κάθε κυκλάκι αφήνοντας αρκετό κενό μεταξύ τους.

Με ένα πινέλο ραντίζουμε με νερό κάθε κυκλάκι και πασπαλίζουμε με παπαρουνόσπορο και αλάτι.

Ψήνουμε για 10 λεπτά  και στη συνέχεια χαμηλώνουμε το φούρνο στους 180° C στον αέρα και ψήνουμε για άλλα 10-15 λεπτά.

Αφήνουμε να κρυώσουν και σερβίρουμε με γέμιση της αρεσκείας μας.

Εγώ σερβίρω τα δικά μου μπέιγκελ με σαλάτα “καπρέζε”.

Κόβουμε τα ψωμάκια στη μέση.

Σε ένα μπολ ρίχνουμε τις φέτες μοτσαρέλας, τις τομάτες σε φέτες, το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε.

Απλώνουμε τις φέτες της ντομάτας και της μοτσαρέλας εναλλάξ έτσι ώστε να επικαλύπτονται και λίγο στο μισό μπέιγκελ.

Βάζουμε και τη ρόκα επάνω, σκεπάζουμε με το άλλο μισό μπέιγκελ και σερβίρουμε.

 

Who is Who

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του.

Μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια.

Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει λογιστική...

Από εκείνη ακριβώς την στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκότανε στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών…

Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.

Η 5ετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό “σχολείο” για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του MEGA, “The Master Chef”.

Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας Master Chef κερδίζοντας τον διαγωνισμό.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr