Ταξίδι γεύσης στην Ινδία: Η Ντίνα Νικολάου ετοιμάζει με χαρά & μας δείχνει ινδικό γεύμα για φίλους, στο σπίτι της (Φωτό)
Οι όμορφες στιγμές, θέλουν καλή παρέα και τα ταξίδια του μυαλού έχουν ανάγκη όλες τις αισθήσεις, μας λέει η Ντίνα Νικολάου και μας καλοσορίζει στην κουζίνα της.
Κάθε πρόσκληση στους αγαπημένους μου, είναι για μένα γιορτή… Η προετοιμασία, το τραπέζι, το μαγείρεμα, η ατμόσφαιρα, η ενέργεια της υποδοχής, τα φιλιά και οι αγκαλιές στην είσοδο του σπιτιού!
Λατρεύω όλη την διαδικασία και την ζω χωρίς άγχος. Αυτό συμβουλεύω και σε σας, φίλοι μου. Η τέχνη της υποδοχής και της φιλοξενίας είναι στο αίμα του Έλληνα, οπότε απολαύστε το. #spenditwell
Ακολουθήστε με τώρα, βήμα-βήμα στην κουζίνα. Την ποδιά μου, το χαμόγελό μου, τα απαραίτητα υλικά και πάμε!
Ξεκινάω με το αρωματικό ρύζι μπασμάτι, τις γαρίδες, σάλτσα κάρυ και γάλα καρύδας.
Ζεσταίνω 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και 20 γρ. βούτυρο σε μια κατσαρόλα και προσθέτω 1 κουτ. γλυκού κοπανισμένο πράσινο κάρδαμο, 1 κουτ. γλυκού κόλιανδρο σκόνη, ½ κουτ γλυκού σαφράν σε στήμονες, και 2 κουτ. σούπας φρέσκο τζίντζερ, ψιλοκομμένο.
Ρίχνω 300 γρ. μπασμάτι και ανακατεύω να σωταριστεί ελαφρώς και προσθέτω 2 κουτ. σούπας σταφίδες ξανθές. Μετά, προσθέτω ζεστό νερό, χαμηλώνω τη φωτιά και σκεπάζω την κατσαρόλα. Το αφήνω να σιγοβράσει για 15 λεπτά.
Εν τω μεταξύ, σ’ ένα κατσαρολάκι ζεσταίνω 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και 10 γρ. βούτυρο.
Προσθέτω ½ κουτ. γλυκού κοπανισμένο πράσινο κάρδαμο, ½ κουτ. γλυκού κόλιανδρο σκόνη και 1 κουτ. σούπας τζίντζερ φρέσκοτριμμένο.
Μετά από 1 λεπτό ρίχνω 300 γρ. γαριδούλες και σοτάρω μέχρι να ροδίσουν.
Προσθέτω το μείγμα αρωματικών, ανακατεύω και αφαιρώ της γαρίδες από το κατσαρολάκι.
Βάζω στην κατσαρόλα την πάστα κάρυ και την σάλτσα κάρυ.
Τα ανακατεύω και μετά από 3 λεπτά προσθέτω λίγο ζεστό νερό, 1 συσκευασία coconut milk και 1 συσκευασία coconut cream.
Μόλις πάρουν μια βράση ρίχνω τις γαρίδες και ύστερα από 3-4 λεπτά βγάζω το φαγητό από τη φωτιά. Έτοιμη η σάλτσα μου!
Ξεσκεπάζω το μπασμάτι… Όνειρο! Τα κρατάω ζεστά μέχρι την ώρα του σερβιρίσματος.
Ώρα για την Ινδική πουτίγκα με κόκκινα φρούτα.
Bάζω σε μια κατσαρόλα, 200 γρ. γάλα φρέσκο, 1 συσκευασία coconut milk και προσθέτω ½ κουτ. γλυκού πράσινο κάρδαμο κοπανισμένο και ½ κουτ. γλυκού σαφράν σε στήμονες.
Αφήνω τα γάλατα να πάρουν 1-2 βράσεις και ρίχνω 80 γρ. ζάχαρη άχνη.
Ανακατεύω και προσθέτω 1 συσκευασία coconut cream.
Αφήνω να πάρει βράσει και ρίχνω 200 γρ ρύζι μπασμάτι.
Χαμηλώνω τη φωτιά και ανακατεύω και αφήνω να βράσει για 20 λεπτά περίπου μέχρι να γίνει μια ωραία κρέμα.
Τέλος, προσθέτω 40 γρ. ινδοκάρυδο τριμμένο, 50 γρ. ασπρισμένα αμύγδαλα και 300 γρ. μείγμα κατεψυγμένων κόκκινων φρούτων.
Έτοιμη η πουτίγκα!
Λέω να κάνω και ένα ντιπάκι για το απεριτίφ… Κάτι εύκολο και μέσα στο πνεύμα του τραπεζιού και του ταξιδιού μου. Χμ!… το βρήκα… Γιαούρτι στραγγιστό με τσάτνεϊ ροδάκινου.
Το ντιπάκι μου, θα συνοδεύσει τα αφράτα ψωμάκια NAANS.
Όλα έτοιμα! Πάμε για σερβίρισμα!
Πρώτα το απεριτίφ με το μεζεδάκι του, για να μπουν οι καλεσμένοι μου στο κλίμα.
Sparkling Scottish raspberry & British pear και φυσικά… μπόλικο πάγο, κάρδαμο και αστεροειδή γλυκάνισο, λεμονιού και κομματάκια φρέσκο βερίκοκο.
Είμαι σίγουρη ότι θα αρέσει σε όλους!
Είμαι έτοιμη να τους καταπλήξω με το αρωματικό μου μπασμάτι και την πικάντικη σάλτσα με γαρίδες και κάρυ!
Φυσικά η πουτίγκα είναι το απόλυτο επιδόρπιο, για το «ταξιδιάρικο» δείπνο μου.
Αχ… λατρεύω τα μαγικά ταξίδια της γεύσης και θέλω να τα μοιράζομαι με φίλους.
Οι όμορφες στιγμές, θέλουν καλή παρέα και τα ταξίδια του μυαλού έχουν ανάγκη όλες τις αισθήσεις.
Την όσφρηση για τα αρώματα του χθες, την ακοή για τα τραγούδια του σήμερα, την αφή για τα χάδια της υποδοχής, την όραση για τα χρώματα της αναμονής και πάνω απ’ όλα… τη ΓΕΥΣΗ για τη γλύκα του ταξιδιού.
Στο κάτω κάτω έχουμε μόνο μια ζωή και αξίζει να τη ζήσουμε καλά!
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr