Popsicles με γιαούρτι και κεράσια, Popsicles με μπισκότα: 2 παιχνιδιάρικιες συνταγές για όλα τα παιδιά - Ο Άκης Πετρετζίκης δημιουργεί
Γλυκές απολαύσεις για τους μικρούς μας φίλους από τον Άκη Πετρετζίκη.
Συστατικά
- 250 γρ. γιαούρτι πλήρες
- 2 κ.γ. καστανή ζάχαρη
- 1 κ.σ. μέλι
- 100 γρ. κεράσια χωρίς κουκούτσια κομμένα στα 2
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Τέλεια και καλοκαιρινά popsicles! Φοβερά για τα παιδιά και όχι μόνο...!
- Στο μούλτι με τα μαχαίρια βάζουμε όλα τα υλικά και τα χτυπάμε για αρκετή ώρα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Ρίχνουμε το μείγμα μας στις ειδικές θήκες για popsicles.
- Παγώνουμε στην κατάψυξη για 6 ώρες ή μέχρι να παγώσουν
Συστατικά
- 125 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
- 310 ml γάλα 3,5% λιπαρά
- 40 γρ. άχνη ζάχαρη
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 140 γρ. μπισκότα γεμιστά με κρέμα ή σοκολάτα σπασμένα σε μικρά κομμάτια
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Τοποθετούμε την κρέμα γάλακτος, το γάλα, τη ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας σε ένα μεσαίο μπολ και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
- Μοιράζουμε τα μπισκότα στις ειδικές θήκες για popsicles των 80 ml και μοιράζουμε και το μείγμα με την κρέμα γάλακτος.
- Βάζουμε και τα ειδικά ξυλάκια για παγωτά και παγώνουμε στην κατάψυξη για 4-5 ώρες ή μέχρι να παγώσουν.
Who is Who
Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του.
Μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια.
Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει λογιστική…
Από εκείνη ακριβώς την στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκότανε στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών…
Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.
Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.
Η 5ετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό “σχολείο” για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο THE GORING».
Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του MEGA, “The Master Chef”.
Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας Master Chef κερδίζοντας τον διαγωνισμό.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr