«Murat Yildirim, γέφυρα πολιτισμών»-Το βιβλίο του δημοφιλούς Τούρκου ηθοποιού, οδοιπορικό στα Μνημεία της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO στην Ελλάδα & την Ανατολία

Στην Ελλάδα βρέθηκε αγαπημένος μας Τούρκος ηθοποιός Μουράτ Γιλντιρίμ. 'Υστερα από πρόσκληση που του έγινε από τον όμιλο της UNESCO Αργολίδας -που υποστηρίζεται ενεργά από τον διεθνή οργανισμό- ήρθε προκειμένου να μιλήσει για το βιβλίο το οποίο αυτή την περίοδο ετοιμάζεται, με τίτλο «Murat Yildirim, γέφυρα πολιτισμών».

Στην Ελλάδα βρέθηκε αγαπημένος μας Τούρκος ηθοποιός Μουράτ Γιλντιρίμ. 'Υστερα από πρόσκληση που του έγινε από τον όμιλο της UNESCO Αργολίδας -που υποστηρίζεται ενεργά από τον διεθνή οργανισμό- ήρθε προκειμένου να μιλήσει για το βιβλίο το οποίο αυτή την περίοδο ετοιμάζεται, με τίτλο «Murat Yildirim, γέφυρα πολιτισμών». Πρόκειται για ένα οδοιπορικό στα Μνημεία της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO στην Ελλάδα, αλλά και στην Ανατολία, όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε ο γοητευτικός ηθοποιός .



Αρκετά φιλικός και διαθέσιμος για συζήτηση , μίλησε στο parle.gr, στην Εύη Τσολάκη & τον Αχιλλέα Σακκά:

«Είναι ωραίο να σε αγαπάνε και αυτό είναι η δύναμη μου» .



ΕΡ.Πως ξεκίνησε για εσάς η καριέρα στο τηλεοπτικό πεδίο ενώ οι σπουδές σας ήταν εντελώς διαφορετικές ;

Mουράτ : Mε ενδιέφερε πολύ το θέατρο όταν σπούδαζα στο Πανεπιστήμιο. Είχαμε και εκεί θέατρο , είχα δει θυμάμαι μια παράσταση του Σαίξπηρ οπού με επηρέασε πάρα πολύ ώστε να ασχοληθώ και επαγγελματικά με αυτό.

ΕΡ. Η οικογένεια σας, σας στήριξε σε αυτή την απόφαση ; Γνωρίζοντας ότι στην Τουρκία τα πράγματα είναι δύσκολα σε αυτό τον τομέα.

Mουράτ : Στην αρχή ήταν ως χόμπι. Δεν είχαν και την δυνατότητα για να με ακολουθήσουν στο θέατρο . Πρώτη φορά με είδαν στην τηλεόραση και με υποστηρίζουν μέχρι και σήμερα. Δεν είχαν κανένα πρόβλημα σχετικά με την επιλογή μου.

ΕΡ. Ο πρώτος σας ρόλος ήρθε εύκολα από θέμα προσπάθειας η από θέμα τύχης ;

Mουράτ : Στην αρχή μου άρεσε η κωμωδία. Ο πρώτος μου ρόλος όμως ήταν σε μια τραγωδία, έτσι όταν άρχισα να λέω τα πρώτα λόγια όλοι γελούσαν και εγώ μαζί (γέλια). Στη συνέχεια όμως άρχισα και εγώ να δουλεύω τον εαυτό μου απέναντι στο κάθε ρόλο που είχα.

ΕΡ. Στην Ελλάδα οι ρόλοι σου στο « Ασί » και «Έρωτας και Τιμωρία» σημειώσανε μεγάλη επιτυχία. Όλο αυτό πόσο σας επηρέασε στη ζωή σας ; To εκμεταλλευτήκατε ;

Mουράτ : Καθόλου, δεν με επηρέασε σε προσωπικό επίπεδο .Μπορεί βεβαία να προσθέτεις κάποια πράγματα για τη προσωπική σου ζωή , τα θέλω σου, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι με τον ρόλο σου συνεχίζεις να είσαι έτσι και στην κανονική σου ζωή.  Άλλο ο ρόλος, άλλος ο Μουράτ.

ΕΡ. Φροντίζετε την προσωπική σας ζωή να την κρατάτε μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας ;

Mουράτ : Φυσικά .Είναι τελείως διαφορετικά πράγματα .Βέβαια καμιά φορά τα προβλήματα της δουλειάς ,τα μεταφέρεις και στο σπίτι αλλά αυτό δεν γίνεται πάντα.



ΕΡ. Ένα γύρισμα πόσο κρατάει ;

Mουράτ : Είναι λίγο δύσκολες οι σκηνές. Ένα γύρισμα κρατάει 90 με 100 λεπτά πράγμα που δεν συμβαίνει σε καμία χώρα του κόσμου .Προσπαθώ κάθε μέρα να δίνω τον καλύτερο μου εαυτό

ΕΡ. Αν σου γινόταν πρόταση από ελληνικό κανάλι να παίξεις σε κάποιο σίριαλ θα δεχόσουν ;

Mουράτ : Δεν το έχω σκεφτεί, δεν νομίζω όμως ότι θα μπορούσα να το καταφέρω. Αν έπαιζα τον Τούρκο , σίγουρα θα το κατάφερνα, αλλά μου βάζετε δύσκολα να παίξω τον Έλληνα (γέλια)

ΕΡ. Ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας σου πιστεύεις ;

Mουράτ : Υπάρχουν πολλοί λόγοι, είναι δύσκολο να τους βάλεις σε μια σειρά και να πεις αυτό και αυτό ,αλλά αυτό που με βοηθάει πάρα πολύ είναι ότι είμαι δεμένος με την οικογένεια μου και πάντα έχω την βοήθεια τους.

ΕΡ. Στην χώρα μας έχεις αρκετά μεγάλο φαν κλαμπ από μικρά κορίτσια και γυναίκες. Πως την εισπράττεις όλη αυτή την αγάπη ;

Mουράτ : Είναι ωραίο να σε αγαπάνε και αυτό είναι η δύναμη μου. Εγώ θα συνεχίσω να δίνω τον καλύτερο μου εαυτό και εύχομαι να συνεχίσουν να με αγαπάνε.



ΕΡ. Για το βιβλίο το οποίο αυτή την περίοδο που ετοιμάζεις, με τίτλο «Murat Yildirim, γέφυρα πολιτισμών». Πρόκειται για ένα οδοιπορικό στα Μνημεία της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO στην Ελλάδα, αλλά και στην Ανατολία. Ποια είναι οι στόχοι σου ;

Mουράτ : Είμαστε στο ξεκίνημα και στις μελέτες. Εύχομαι να πάει καλά.. αλλα σίγουρα μόλις ολοκληρωθεί θα σας δώσω μια πιο σαφέστερη εικόνα.

ΕΡ. Να κλείσουμε την ωραία μας κουβέντα με μια αγαπημένη σου φράση στα Ελληνικά ;

Mουράτ : Ελλάδα Σαγαπώ !!

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr