Εξωτικό κοτόπουλο με φρέσκο πράσινο κάρι και γάλα καρύδας δια χειρός Γιάννη Λουκάκου

ΥΛΙΚΑ

Για το κοτόπουλο με κάρι και κρέμα καρύδας

•    220 γρ. κοτόπουλο μπούτι, σε μικρά κομμάτια

•    30 γρ. ελαιόλαδο

•    170 γρ. φρέσκο πράσινο κάρι

•    50 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

•    100 γρ. πατάτα, σε μικρό καρέ

•    100 γρ. καρότο, σε μικρό καρέ

•    100 γρ. νερό

•    150 γρ. γάλα καρύδας

•    αλάτι

•    φρέσκος κόλιανδρος, προαιρετικά

Για το φρέσκο πράσινο κάρι

•    65 γρ. κρεμμύδι φρέσκο

•    5 γρ. πιπεριά τσίλι

•    4 γρ. σκόρδο ψιλοκομμένο

•    10 γρ. τζίντζερ, ψιλοκομμένο

•    3 γρ. κόλιανδρος σπόρος, τριμμένο

•    4 γρ. φύλλα λάιμ

•    10 γρ. σόγια

•    5 γρ. fish sauce

•    10 γρ. λέμονγκρας

•    5 γρ. βασιλικός φρέσκος

•    10 γρ. κόλιανδρος φρέσκος

•    15 γρ. χυμός λάιμ

•    2 γρ. ξύσμα λάιμ

•    50 γρ. ελαιόλαδο

•    αλάτι

•    πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Ευχαριστούμε τον Γιάννη Λουκάκο και το yiannislucacos.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το κοτόπουλο με κάρι και κρέμα καρύδας

Μαρινάρουμε το κοτόπουλο με το φρέσκο πράσινο κάρι για 30-40 λεπτά.

Καθαρίζουμε το κοτόπουλο από τη μαρινάδα και κρατάμε το curry χωριστά.

Στεγνώνουμε το κοτόπουλο από τη μαρινάδα και σε μια καυτή κατσαρόλα σοτάρουμε το κοτόπουλο να πάρει ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.

Αποσύρουμε το κοτόπουλο από την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ιδρώνουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει.

Προσθέτουμε τις πατάτες και το καρότο, αλατίζουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν αλλά να κρατάνε λίγο.

Προσθέτουμε, το νερό και το κοτόπουλο και σιγομαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και να μαγειρευτεί το κοτόπουλο.

Προσθέτουμε την κρέμα καρύδας και το υπόλοιπο κάρι που κρατήσαμε προηγουμένως, και μαγειρεύουμε μερικά λεπτά ακόμη μέχρι να έχουμε ένα χυλωμένο αποτέλεσμα.

Προσθέτουμε αν επιθυμούμε ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο και φρέσκο κρεμμύδι.

Το φαγητό αυτό συνδυάζεται ωραία με ρύζι ατμού.
 
*Τα προιόντα καρύδας δεν είναι πάντα σταθερά στη γεύση τους γι' αυτό μη φοβηθείτε να προσθέσετε επιπλέον ποσότητα αν θεωρήσετε πως χρειάζεται.

Το ίδιο ισχύει και για το φρέσκο πράσινο κάρι.

Το φαγητό αυτό είναι ωράιο να έχει πλούσιο αρωματικό χαρακτήρα.

Για το φρέσκο πράσινο κάρι

Τοποθετούμε όλα τα υλικά σ’ ένα μπλέντερ και αλέθουμε πολύ καλά.

 

Who is Who

 
Ο Γιάννης Λουκάκος γεννήθηκε στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ στις 19/11/1973.

Σπούδασε μηχανολόγος μηχανικός στο Pennsylvania State University και μετά φοίτησε στην καλύτερη σχολή μαγειρικής του κόσμου, Culinary Institute of America.

Αφού εργάστηκε στις κουζίνες μεγάλων ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων και εστιατορίων, το 2000 επέστρεψε στην Ελλάδα.

Το προσωπικό του στυλ έχει αναγνωρισθεί δύο φορές στα βραβεία Gourmet.

Το 2009 δημιούργησε το δικό του εστιατόριο στο Χαλάνδρι στην πιάτσα του Αγ. Νικολάου στην πλατεία Ελευθερωτών.

Από τον Μάρτιο του 2013, ο Γιάννης Λουκάκος πήρε την τηλεοπτική επωνυμία του «Dr Cook» από την ομώνυμη εκπομπή στο MEGA TV, ενώ το ΤHE SEMINAR PROJECT φιλοδοξεί να αποτελέσει μια ξεχωριστή εμπειρία μαγειρικής εκπαίδευσης για όσου συμμετέχουν στα σεμινάρια.
 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr