Υπέροχη πρόταση από τον Άκη, ταιριαστή & με τον καιρό! Βελουτέ γλυκοπατάτας με γάλα καρύδας
Μια γαστρονομική πρόταση ξεχωριστή από τον αγαπημένος μας σεφ που θα λατρέψετε!
ΥΛΙΚΑ
2 γλυκοπατάτες (περίπου 500 γρ.)
300 γρ. σελινόριζα
1 κρεμμύδι
700-1000 γρ. νερό
2 λοβούς κάρδαμο
αλάτι
πιπέρι
200 γρ. γάλα καρύδας
Για το σερβίρισμα
φρέσκο θυμάρι
ψωμί του τοστ φρυγανισμένο (κλασικό ή vegan)
4 κ.σ. κρέμα καρύδας
Ευχαριστούμε τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση αυτής της συνταγής.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεφλουδίζουμε τις γλυκοπατάτες και τις κόβουμε σε μικρά κυβάκια 1-2 εκ. Ξεφλουδίζουμε και τη σελινόριζα και κόβουμε σε μικρά κυβάκια 1-2 εκ. Κόβουμε το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες. Βάζουμε τα λαχανικά στην κατσαρόλα μαζί με το νερό.
Προσθέτουμε τους λοβούς κάρδαμο. Σιγοβράζουμε για 15-20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το αλατοπίπερο. Αφαιρούμε τους λοβούς κάρδαμο και χτυπάμε με το ραβδομπλέντερ μέχρι να έχουμε μια σούπα με λεία βελούδινη υφή.
Περνάμε τη σούπα προαιρετικά από ένα σουρωτήρι για να αποφύγουμε τυχόν κομμάτια που μπορεί να έχουν μείνει και μεταφέρουμε ξανά τη σούπα στην κατσαρόλα. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το γάλα καρύδας και βάζουμε ξανά στη φωτιά θερμαίνοντας ελαφρά για 3-5 λεπτά. Διορθώνουμε τα καρυκεύματα και σερβίρουμε με φρέσκο θυμάρι, ψωμί του τοστ φρυγανισμένο και 1 κ.σ κρέμα καρύδας σε κάθε πιάτο.
WHO IS WHO
Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια.
Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει λογιστική...
Από εκείνη ακριβώς την στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκότανε στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών… Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.
Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.
Η 5ετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό “σχολείο” για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο THE GORING».
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr