Έξυπνες συμβουλές για να πάρετε ξανά τον έλεγχο της ζωής σας!
Κάποιες φορές, στο μυαλό μας φωλιάζουν διάφορες σκέψεις.
Αυτές οι σκέψεις αρχίζουν και ανθίζουν μέχρι να φουντώσουν και να μας δείξουν ότι κάτι δεν πηγαίνει καλά με τον τρόπο που ζούμε. Μολονότι δεν μας είναι ευχάριστες, μπορεί να οδηγήσουν σε πολύ ευχάριστα πράγματα. Δε θα μας φαινόταν ευχάριστο το να πάρουμε ξανά τον έλεγχο της ζωής μας;
Ο ρόλος μας στο περιβάλλον των σχέσεών μας.
Οι σκέψεις που μας επισκέπτονται, συνιστούν αυτό που λέμε «επαναπροσδιορισμό ζωής». Το πρώτο πράγμα που κοιτάμε λοιπόν, είναι και το πιο σημαντικό. Τις σχέσεις μας με τους ανθρώπους. Έχουμε αφήσει τον εαυτό μας – όχι λίγες φορές – σε φιλικές αλλά και σε συντροφικές σχέσεις που είναι τελματωμένες. Μάλιστα, πολλές φορές είναι τοξικές, σύμφωνα με την tsemperlidou.gr.
Αφήσαμε, λοιπόν, τον εαυτό μας να μένει …υπνωτισμένος σε σχέσεις όπου ο ρόλος μας ήταν – μέχρι τώρα – διακοσμητικός. Επομένως, αν θέλουμε να φέρουμε τη ζωή στα χέρια μας ξανά, οφείλουμε να κοιτάξουμε το περιβάλλον μας. Φίλους, συντρόφους, συνεργάτες και σχέσεις μας με αυτούς.
Πόσο «πρέπει» έχουμε στη ζωή μας;
Την επαφή μας με τον χρόνο τη χάνουμε όταν είμαστε ευτυχισμένοι ή όταν δεν ξέρουμε αν κάνουμε αυτό που μας αρέσει. Όταν αρχίζουν οι αμφιβολίες να φουντώνουν μέσα μας, τότε χρωστάμε στον εαυτό μας μια απάντηση στην ερώτηση: «Είμαι ικανοποιημένη/ος από αυτά που κάνω; Με γεμίζουν;». Τόσο απλό αλλά και δύσκολο ερώτημα.
Εδώ, θα χρειαστεί να πάμε με τη μνήμη μας πίσω στα παιδικά και εφηβικά μας χρόνια. Σε αυτές τις ηλικίες, χτίζουμε τα όνειρά μας και αποκτούμε στενή σχέση με τις φιλοδοξίες. Κάθε μας όνειρο, είναι μια ευτυχής προβολή του εαυτού μας στο μέλλον. Τι θέλαμε να κάνουμε λοιπόν- και τελικά, τι κάνουμε;
Ποιά πράγματα αναγκαστήκαμε να τα κάνουμε χωρίς να μας αρέσουν (πχ στα επαγγελματικά μας) και ποιά αφήσαμε; Μήπως ήρθε η ώρα να κάνουμε μια στροφή προς τα «θέλω μας»;
Χάσαμε την επαφή με τον εαυτό μας;
Ο ελεύθερος χρόνος είναι δημιουργικός χρόνος που κάνουμε δώρο στον εαυτό μας, είναι η γόνιμη ξεκούραση που μπορούμε να του χαρίσουμε. Είναι και το χρονικό διάστημα που επικοινωνούμε με τον ίδιο μας τον εαυτό. Τις περισσότερες φορές, τελματώνουμε και χάνουμε τον έλεγχο της ζωής μας, μόνο και μόνο επειδή το σήμα επικοινωνίας με τον εαυτό μας είναι πολύ αδύνατο… Πολλές φορές, μάθαμε να ξέρουμε τι σκέφτονται οι άνθρωποί μας, διαβάζαμε στην κυριολεξία, τη σκέψη τους. Αυτό όμως, δεν μπορούμε πια να το κάνουμε για τον ίδιο μας τον εαυτό.
Να αναγνωρίζουμε τις ανάγκες και τις επιθυμίες μας. Να βρούμε τους δικούς μας ρυθμούς. Αν χάσουμε την επαφή με τον εαυτό μας, τότε να είμαστε σίγουροι πως θα τη χάσουμε ακόμη και με τους ανθρώπους μας. Ο Όσκαρ Ουάϊλντ υποστήριζε πως η τελειότερη μορφή κοινωνίας, είναι η ατομική. Πρώτα να βρούμε τον εαυτό μας και μετά να ψάξουμε με χαρά να βρούμε τους εαυτούς άλλων ανθρώπων. Χρειάζεται να πάρουμε όμως τον έλεγχο της ζωής, ξανά στα χέρια μας.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr