Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μαγείρεψε και μάγεψε στη Νέα Υόρκη με Ελληνικά όσπρια, θαλασσινά (ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ)
Ελληνικά όσπρια και χορταρικά, ελαιόλαδο, βότανα και θαλασσινά μέσα από παραδοσιακές συνταγές των Κυκλάδων και των Δωδεκανήσων δοκίμασαν διακεκριμένοι εκπρόσωποι του τουρισμού και της γαστρονομίας της Νέας Υόρκης στο James Beard House, την Τρίτη 13 Μαρτίου.
Η "Παριανή" Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, πρέσβης της γαστρονομικής περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου 2019, παρέα με Ελληνοαμερικανίδες σεφ του Dames d' Escoffier * μαγείρεψαν και παρουσίασαν ένα μενού που ανέδειξε τον πλούτο της ελληνικής κουζίνας:
Φάβα με καραμελωμένα κρεμμύδια, κάππαρη και ελιές, ντοματοσαλάτα με φουσκωτή, παραδοσιακή κακαβιά, χταπόδι στιφάδο με Vinsanto, αρνάκι φρικασέ αυγολέμονο, γιουβέτσι με μοσχαρίσια μάγουλα, κρασί Μπρούσκο και ανθότυρο.
Ελληνικό μιλφέιγ δηλαδή μπακλαβάς με κρέμα γιαουρτιού, καρύδια, θυμαρίσιο μέλι και λικέρ μαστίχα γιά επιδόρπιο.
*Μη κερδοσκοπικός οργανισμός γυναικών που δραστηριοποιείται στο χώρο των τροφίμων, ποτών και φιλοξενίας
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr