Σολομός με κάρι και βερίκοκα
(Προετοιμασία 5΄, μαγείρεμα 10΄) Υλικά για 6 άτομα: 6 κομμάτια των 150 γραμμ. φρέσκο σολομό18 μικρά φρέσκα βερίκοκα3 κ.σ. κάρι σε σκόνη1 πρέζα ζάχαρη1 κ.γ. μέλι30 γραμμ. βούτυρο4 πράσαελαιόλαδοαλάτι, πιπέρι
(Προετοιμασία 5΄, μαγείρεμα 10΄)Υλικά για 6 άτομα:
6 κομμάτια των 150 γραμμ. φρέσκο σολομό
18 μικρά φρέσκα βερίκοκα
3 κ.σ. κάρι σε σκόνη
1 πρέζα ζάχαρη
1 κ.γ. μέλι
30 γραμμ. βούτυρο
4 πράσα
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
1. Βάζετε το κάρι σε ένα βαθύ πιάτο. Ραντίζετε τα κομμάτια του σολομού με λίγο ελαιόλαδο και τα βουτάτε στο κάρι, ώστε να καλυφθούν καλά παντού.
2. Πλένετε καλά τα πράσα και τα κόβετε σε ροδέλες. Ζεσταίνετε το μισό βούτυρο σε ένα τηγάνι και τα τσιγαρίζετε μέχρι να ροδίσουν.
3. Πλένετε τα βερίκοκα και τα στεγνώνετε με απορροφητικό χαρτί. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε λίγο ελαιόλαδο και περνάτε τους σολομούς να ροδίσουν για 4΄-6΄ από κάθε πλευρά. Ρίχνετε αλάτι και πιπέρι και πασπαλίζετε με λίγη ζάχαρη.
4. Μέσα σε ένα άλλο τηγάνι λιώνετε το υπόλοιπο βούτυρο, προσθέτετε το μέλι και βάζετε τα βερίκοκα (ολόκληρα ή κομμένα στη μέση) να ροδίσουν. Αλατοπιπερώνετε και σερβίρετε τους σολομούς μαζί με τα πράσα και τα βερίκοκα.
Πηγή: elle.gr
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr