Story of the Day: Το ταξίδι - όνειρο ζωής - μιας 24χρονης έγινε εφιάλτης: Έπεσε στην πισίνα και δεν θα περπατήσει ποτέ ξανά (φώτο)

Η μοίρα της έπαιξε ένα περίεργο παιχνίδι. Αντιμετωπίζει όμως την κατάσταση με γενναιότητα και χαμόγελο

Είναι όμορφη , νέα , δραστήρια και γεμάτη όνειρα. Όμως η ζωή της έκρυβε μια πολύ δυσάρεστη έκπληξη: Ένα ταξίδι αναψυχής στην Ταϊλάνδη που ήταν όνειρο ζωής κατέληξε σε εφιάλτη. 

Η Σόφι Γούιλσον, 24 ετών μετά από μία βουτιά στην πισίνα έσπασε το λαιμό της με αποτέλεσμα να μείνει παράλυτη. Ίσως δεν καταφέρει να περπατήσει ποτέ ξανά. Η Σόφι ονειρεύοταν να κάνει αυτό το ταξίδι στην Ταϊλάνδη όπου θα έμεινε για έξι μήνες. Τώρα ονειρεύεται να μπορέσει να επιστρέψει στο σπίτι της.

Κάποια στιγμή έκανε μια βουτιά στην πισίνα της οποίας δεν είχε υπολογίσει σωστά το βάθος. Έσπασε το λαιμό της, σώθηκε από πνιγμό και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου άκουσε τα δυσάρεστα νέα: Η θεραπεία της κοστίζει πολλές χιλιάδες δολάρια και θα χρειάζεται πολλές χειρουργικές επεμβάσεις. Και ίσως δεν θα μπορέσει να περπατήσει ποτέ ξανά.

Η ασφαλιστική εταιρεία αρνήθηκε να καλύψει τα έξοδα μεταφοράς της Σόφι στο σπίτι της στο Ηνωμένο Βασίλειο και τα έξοδα της θεραπείας της επειδή το ατύχημα της συνέβη ύστερα από μία απερίσκεπτη πράξη. 

Η οικογένεια της προσπαθεί να συγκεντρώσει τις 60.000 λίρες που χρειάζονται για την θεραπεία της και μέχρι τώρα έχει καταφέρει να μαζέψει 37.600 λίρες σύμφωνα με όσα αναφέρει η Daily Mail

Η Σόφι τώρα μπορεί να κουνήσει μόνο το ένα της χέρι μετά το ατύχημα της πουσυνέβη την 1η Δεκεμβρίου.  Η ίδια λέει από το νοσοκομείο Chiangmai Ram  στο οποίο βρίσκεται και προσπαθεί να αναρρώσει:

"Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι μια βουτιά στην πισίνα θα μου στοίχιζε τόσο πολύ. Έβλεπα δεκάδες ανθρώπους να κάνουν το ίδιο μπροστά μου. Μετά το ατύχημα δεν μπορούσα να αισθανθώ το σώμα μου. Πονούσε ο λαιμός μου.

Θυμάμαι ότι έλεγα στους γιατρούς ότι δεν μπορώ να αισθανθώ τα πόδια μου. Η είδηση ότι μπορεί να μην ξαναπερπατήσω, έπεσε σαν κεραυνός στο κεφάλι μου. Για μένα που είχα συνηθίσει να έχω έναν πολύ δραστήριο τρόπο ζωής κάτι τέτοιο ήταν αδιανόητο. Όμως μετά το πρώτο σοκ σκέφτηκα: Τα καλά νέα είναι ότι είμαι ακόμα εδώ. Ότι ζω. Και αποφάσισα να παλέψω.

Οι γονείς της Σόφι, Τζον και Τζέιν πήγαν στην Ταϊλάνδη για να μπορούν να είναι κοντά στην κόρη τους. Η 25χρονη αδερφή της ξεκίνησε μια καμπάνια για να μπορέσει να συγκεντρώσει τα χρήματα που χρειάζονται για την θεραπεία της.

Η αδερφή της Σόφι λέει: «Η Σόφι είναι μία από τις πιο γενναίες γυναίκες που θα μπορούσατε ποτέ να συναντήσετε και είναι το μικρό μας θαύμα. Η επιθυμία μας τώρα είναι να μπορέσουμε να την πάρουμε κοντά μας  το συντομότερο δυνατόν ώστε να μπορέσει να ξεκινήσει το πρόγραμμα αποκατάστασης για να μπει στη διαδικασία ανάκαμψης και να ενωθεί ξανά με την αγαπημένη οικογένειά της, μετά από αυτό τον χρόνο που ήταν ο δυσκολότερος της ζωής μας".

Στη ζωή πρέπει να είμαστε προσεχτικοί. Καμιά φορά η μοίρα μας παίζει περίεργα παιχνίδια το σημαντικό όμως είναι να βρίσκουμε την δύναμη να αντιμετωπίζουμε τις δυσκολίες με γενναιότητα και χαμόγελο όπως η Σόφι.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr