Με μάσκα και αλεξίσφαιρο ο προκλητικός Πακιστανός - Η 15χρονη Μυρτώ παραμένει στην εντατική

Το κατώφλι του ανακριτή πέρασε λίγο μετά τις 11 το πρωί της Τρίτης ο 21χρονος Πακιστανός, που κατηγορείται για την επίθεση στη 15χρονη Μυρτώ, στη Χρυσή Ακτή της Πάρου. Ο 21χρονος Πακιστανός μεταφέρθηκε υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, με αλεξίσφαιρο και μάσκα, μολονότι ο εισαγγελέας έχει επιτρέψει στο παρελθόν τη δημοσιοποίηση φωτογραφιών επικίνδυνων κακοποιών.

Το κατώφλι του ανακριτή πέρασε λίγο μετά τις 11 το πρωί της Τρίτης ο 21χρονος Πακιστανός, που κατηγορείται για την επίθεση στη 15χρονη Μυρτώ, στη Χρυσή Ακτή της Πάρου.

Ο 21χρονος Πακιστανός μεταφέρθηκε υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, με αλεξίσφαιρο και μάσκα, μολονότι ο εισαγγελέας έχει επιτρέψει στο παρελθόν τη δημοσιοποίηση φωτογραφιών επικίνδυνων κακοποιών.

Οι αστυνομικοί είχαν σχηματίσει κλοιό γύρω του. Κανένας δικηγόρος δεν δέχθηκε να τον αναλάβει και έτσι ορίστηκε η δικηγόρος Αλέκα Δήμου από τη Μύκονο.

Ανακριτής και εισαγγελέας τον έκριναν ομόφωνα προφυλακιστέο. Ο ίδιος ομολόγησε την πράξη του και ζήτησε «συγγνώμη» από την οικογένεια της 15χρονης Μυρτώς, ενώ ισχυρίστηκε ότι είναι γεννημένος το 1993 και όχι το 1991. Θα μεταφερθεί ακτοπλοϊκώς στον Πειραιά και από κει θα οδηγηθεί στις φυλακές.

Ο ίδιος ο δράστης, τη Δευτέρα, κατήγγειλε κακοποίηση από έναν ειδικό φρουρό, τον σκοπό των κρατητηρίων και έναν διανομέα που του πήγαινε φαγητό για να δειπνήσει, μέσα στο κελί του στα κρατητήρια του αστυνομικού τμήματος Σύρου, σύμφωνα με το cyclades24.gr.

Μάλιστα, έκανε επίσημη καταγγελία στην Ασφάλεια και ο αξιωματικός υπηρεσίας υποχρεώθηκε να διατάξει τη σύλληψη των καταγγελλόμενων που κρατούνται στα κρατητήρια και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα του νησιού!

Ο 21χρονος κατήγγειλε ακόμη ότι τον χτύπησαν και οι αστυνομικοί που τον συνόδευαν στο πλοίο κατά τη μεταφορά του από τον Πειραιά στη Σύρο, όπου οδηγήθηκε για ν' απολογηθεί στον εισαγγελέα!

Ο ιατροδικαστής που εξέτασε τον 21χρονο διέγνωσε ένα οίδημα στο πρόσωπο του Πακιστανού, το οποίο, σύμφωνα με την ιατροδικαστική έρευνα, θα μπορούσε να έχει προκληθεί έως και μια εβδομάδα νωρίτερα.

Το μεσημέρι της Δευτέρας με εντολή του εισαγγελέα αφέθησαν και οι δύο ελεύθεροι. Ωστόσο, αυτό το επεισόδιο προκάλεσε εκ νέου αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία, και για μια ακόμη φορά συγκεντρώθηκαν πολίτες έξω από το αστυνομικό τμήμα, για να διαμαρτυρηθούν.

Υπό άκρα μυστικότητα και μέσα σε ασθενοφόρο, για να μην γίνει αντιληπτός, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα της Σύρου, την Κυριακή το βράδυ, ο 21χρονος Πακιστανός που συνελήφθη το Σάββατο στην Αθήνα και ομολόγησε τη βίαιη επίθεση στη 15χρονη Μυρτώ στις 22 Ιουλίου, στη Χρυσή Ακτή της Πάρου.

Ο κατηγορούμενος θα απολογηθεί σήμερα, καθώς ζήτησε και πήρε προθεσμία. Εις βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση από άτομο με πλήρη ψυχική ηρεμία, για βιασμό, και ληστεία με ιδιαίτερα σκληρότητα κατά προσώπου. Mέχρι την απολογία του θα κρατείται στην Αστυνομική Διεύθυνση Σύρου.video platformvideo managementvideo solutionsvideo player

Ο 21χρονος Πακιστανός έκρυβε δύο εντελώς διαφορετικά πρόσωπα, που κανείς δεν είχε καταλάβει, κάνοντας ακόμη και τους έμπειρους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ να απορούν με τη συμπεριφορά  του…

Από τη μία, ήταν για όλους όσους τον γνώριζαν το καλό παιδί, χαμογελαστός, που δούλευε, βοηθούσε τους συμπατριώτες του και δεν έχει πειράξει ποτέ κανέναν… Από την άλλη, το πραγματικό του πρόσωπο, αυτό του σκληρού και αδίστακτου άνδρα που κακοποιεί ένα 15χρονο παιδί και στη συνέχεια με μεθοδικότητα και καταστρώνοντας ολόκληρο σχέδιο, φτάνει ένα βήμα πριν επιστρέψει στην πατρίδα του. Άλλωστε μόλις έγινε 18 χρονών έφυγε από το Πακιστάν και φτάνοντας στον Έβρο μπήκε παράνομα στη χώρα μας.

Στον ανακριτή και τον εισαγγελέα της Σύρου, ο «Δράκος» της Πάρου (φωτογραφία: Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων) θα απολογηθεί και θα αποκαλύψει λεπτό προς λεπτό όλο το σκηνικό του  τρόμου. Φυσικά, αντιμετωπίζοντας σοβαρότατες κατηγορίες για κακουργηματικές  πράξεις, είναι βέβαιο ότι θα οδηγηθεί τις επόμενες ημέρες στις φυλακές.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr