Αποκλειστικό και αισιόδοξο: Πως η Janis Tripodakis χώρεσε το best of της Ελλάδας στο δημιούργημα της, το ''Homer & Co'' - Flagship store στην Ιθάκη για να κατακτήσει τον κόσμο! (φωτό)

H Janis Tripodakis είναι γέννημα θρέμμα Αμερικάνα αποφάσισε να προβάλει την χώρα που αγάπησε, την Ελλάδα και έφερε στον κόσμο 7 παιδιά. Αφού δούλεψε πολλά χρόνια στη χώρα μας απόφασισε να δημιουργήσει την εταιρεία Homer & CoΣτην Homer & Co με πρώτο κατάστημα στο Βαθύ της Ιθάκης θα βρείτε τα καλύτερα ελληνικά προϊόντα σε εξαιρετικές συσκευασίες: Λάδι εκλεκτό, γκουρμέ πατέ με φέτα και σπανάκι, μουστάρδες, γλυκά του κουταλιού, μαρμελάδες.

H Janis Tripodakis είναι γέννημα θρέμμα Αμερικάνα αποφάσισε να προβάλει την χώρα που αγάπησε, την Ελλάδα και έφερε στον κόσμο 7 παιδιά.

Αφού δούλεψε πολλά χρόνια στη χώρα μας απόφασισε να δημιουργήσει την εταιρεία Homer & Co

Στην Homer & Co με πρώτο κατάστημα στο Βαθύ της Ιθάκης θα βρείτε τα καλύτερα ελληνικά προϊόντα σε εξαιρετικές συσκευασίες: Λάδι εκλεκτό, γκουρμέ πατέ με φέτα και σπανάκι, μουστάρδες, γλυκά του κουταλιού, μαρμελάδες.



Ελληνικές εταιρείες σαν την EKMA αλλά και νέες: Greek Food Obsessions, Ιδιστον.

Κοσμήματα, μικροέπιπλα, ρούχα αλλά και μαγιό επίσης Eλλήνων designers.

H Janis σκέφτεται να ανοίξει Homer & Co καταστήματα σε όλο τον κόσμο.

Οι φωτογραφίες είναι από την δική μου τυχαία επίσκεψη στο κατάστημα Homer & Co της Ιθάκης. 

Της εύχομαι καλή επιτυχία και της εκφράζω τα συγχαρητήρια μου δημόσια γιατί ειλικρινά με συγκίνισε μία τόσο πρωτότυπη δημιουργεία για την Ελλάδα από μία ξένη γυναίκα.



Ε.Ν:  Κα. Τριποδάκη εντυπωσιάστηκα από το πρώτο σας κατάστημα Homer & Co στην Ιθάκη αλλά περισσότερο από την συζήτηση που είχα με τα νέα παιδιά τα οποία έχουν αναλάβει τα χρέη ξεναγού - εργαζόμενου σε αυτό. Πείτε μας λοιπόν τι είναι το Homer & Co;

Τ.Τ: H Homer & Co διατηρεί, φροντίζει και υμνεί τις παραδόσεις της Ελλάδας – τον πολιτισμό της, τα παραδοσιακά φαγητά της και τον τρόπο ζωής της. Χτίζει βιώσιμες και ξεκάθαρες σχέσεις με τους βιοτέχνες και τους παραγωγούς μας.  Συλλαμβάνει την ουσία των παραδοσιακών στοιχείων της κληρονομιάς μας, ενώ τα προσαρμόζει στο σύγχρονο ελληνικό περιβάλλον. Έτσι, μπορεί να προσφέρει ελληνικά προϊόντα φροντισμένα με αγάπη στη διεθνή αγορά. Έχοντας μία νοοτροπία που την υπαγορεύει η έννοια της συνεργασίας, αφομοιώνουμε και δημιουργούμε εμπειρίες. Ταυτόχρονα, διατηρούμε την ακεραιότητά μας σε οτιδήποτε και αν κάνουμε.  Αυθεντικά. Αγνά. Διαχρονικά.



Ε.Ν: Ποια είναι τα κριτήρια για να βάλετε τα προϊόντα μια ελληνικής εταιρίας στο Homer & Co;

Τ.Τ:Όσο αφορά τα κριτήρια που λαμβάνονται υπόψη για την ένταξη ενός ελληνικού προϊόντος στο χαρτοφυλάκιο της Homer & Co, θα έλεγα ότι αυτά είναι τα εξής:



α) Το άυλο ή υλικό προϊόν θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να προωθεί θετικά το άρωμα Ελλάδας.
β) Το προϊόν θα πρέπει να έχει δημιουργηθεί με αφοσίωση και προσοχή στην αυθεντικότητα, στη βιωσιμότητα, και στην ιχνηλασιμότητα, ενώ θα πρέπει να είναι όσο το δυνατό περισσότερο φυσικό.

Ε.Ν: Ποιοι Έλληνες λοιπόν παίρνουν το διαβατήριο για να γίνουν μέλη αυτής της παγκόσμιας πρωτοβουλίας;

Τ.Τ:Οι Έλληνες που συμμετέχουν στην οικογένεια Homer & Co εμπνέονται από την πατρίδα τους, και αυτή η έμπνευση μεταφέρεται με απτά αποτελέσματα στο προϊόν τους (αντανακλάται στη σύνθεση του προϊόντος τους), στα εργαστήρια ή στα αγροκτήματά τους – στις μεθοδολογίες παραγωγής τους, στη μορφή επικοινωνίας τους, και τέλος, στο πνεύμα μίας «εθνικής ομάδας» που τους διακατέχει.



Ε.Ν: Εσείς βρήκατε την Ιθάκη σας πρώτα και μετά σκοπεύετε αν κατάλαβα καλά σαν ''Οδυσσέας'' να μεταφέρετε το concept σας σε όλο τον κόσμο. Που σκοπεύετε να πάτε λοιπόν;

Τ.Τ: Σκοπεύουμε να παρουσιάσουμε την ιδέα της Homer & Co στο προσεχές μέλλον σε διάφορους διεθνείς προορισμούς, όπως στο Λονδίνο, στη Νέα Υόρκη (συμπεριλαμβανομένων και των Hamptons), και στην Καλιφόρνια. Επίσης εξετάζουμε το ενδεχόμενο περισσότερων σημείων παρουσίας σε άλλους ελληνικούς προορισμούς.



Ε.Ν: Υπάρχουν χρηματοδότες γι' αυτό το δύσκολο και πολυδάπανο εγχείρημα; Ποιοι σας στήριξαν μέχρι τώρα και πως σκοπεύετε να αναπτύξετε το business plan σας;

Τ.Τ: Η Homer & Co είναι μία φρέσκια πρωτοβουλία που ξεκίνησε από το μηδέν, και η οποία υποστηρίζεται από μία δυναμική ομάδα (κοινοπραξία) εξαιρετικά εξειδικευμένων ανθρώπων από όλες τις πτυχές της ζωής, συμπεριλαμβανομένων αγροτών, καλλιτεχνών, μαγείρων, μαθητών, επιχειρηματιών, αθλητών, επαγγελματιών φροντίδας υγείας, σχεδιαστών, κ.α. Ένα μεγάλο μέρος της τρέχουσας επένδυσης βασίζεται στο όραμα, στο κίνητρο, στη σκληρή δουλειά και στις όποιες οικονομικές συνεισφορές μπορούμε να κάνουμε εμείς οι ίδιοι, έχοντας ταυτόχρονα τη βοήθεια της Concord Consulting Services. Αυτή τη στιγμή έχει εκδηλωθεί σοβαρό ενδιαφέρον από εξαιρετικά επιτυχημένους ανθρώπους να επενδύσουν στην Homer & Co.  Οι παραπάνω είναι αφοσιωμένοι στην αποστολή, στη δεοντολογία και στη φιλοσοφία της Homer & Co.



Ε.Ν: Ποια είναι η απήχηση που είχε μέχρι τώρα; είχατε συμπαράσταση ή έστω μια καλή κουβέντα από την Ελληνική πολιτεία;

Τ.Τ: Η ανταπόκριση που έχουμε λάβει από ανθρώπους από όλο τον κόσμο είναι εξαιρετικά θετική και ενισχύει την πίστη μας στην αξία της εικόνας και της ουσίας της Ελλάδας σήμερα.  Οι opinion maker από διάφορους τομείς της ελληνικής κυβέρνησης βρίσκονται σε συζητήσεις μαζί μας, χρησιμοποιώντας τη Homer & Co ως ένα παράδειγμα για ένα ενδεχόμενο δίκτυο καταστημάτων λιανικής σε θέσεις – κλειδιά στην πατρίδα και στο εξωτερικό, για τη θετική προώθηση του αρώματος της Ελλάδας.  Αυτή η κοινή εργασία εξετάζει τη διαδικασία για τον καθορισμό των χαρακτηριστικών ενός προϊόντος σε συνάρτηση με την προέλευσή του.



Ε.Ν: Γιατί επιλέξατε την Ιθάκη; γιατί επιλέξατε την λέξη Όμηρος και πως σας έχουν συμπεριφερθεί μέχρι τώρα οι Θιακοί;

Τ.Τ: Η Ιθάκη επιλέχθηκε ως το πρώτο σημείο παρουσίας (κατάστημα) της Homer & Co εξαιτίας της παγκόσμιας αναγνώρισης, κατανόησης και σημασίας της έννοιας της Ιθάκης. Επίσης συντονίσαμε το πολυπολιτισμικό φεστιβάλ «ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΙΘΑΚΗ 2013» και συγχρονίσαμε το άνοιγμα του καταστήματος λιανικής της Homer & Co με αυτή την τόσο σημαντική για την κοινότητα πολιτισμική εκδήλωση. Ο κόσμος της Ιθάκης, μαζί με τους φίλους της, έχουν πραγματικά αγκαλιάσει την Homer & Co. Όχι μόνο έχουμε ντόπιους θαμώνες που απολαμβάνουν τα ποτά και τα σνακ τους στο Homer & Co, αλλά έχουμε και κατοίκους που μας φέρνουν τα σπιτικά προϊόντα τους για να τα πουλήσουμε. Ακόμα, έχουμε τακτικούς πελάτες από όλο το νησί που επιστρέφουν για τη φιλοξενία και το μεράκι της Homer & Co!Η Ελλάδα έχει μία πλούσια ποικιλία προϊόντων γης, πολιτισμού, ιστορικών γεγονότων, κ.ο.κ. Η Ελλάδα έχει έναν πλούτο τοπίου που εκτιμάται από όλο τον κόσμο. Συνεπώς, η Ελλάδα θα πρέπει να εντάξει και να συσχετίσει αυτά τα «προϊόντα» σε ένα πλαίσιο που χαρτογραφεί και συνδυάζει την τοποθεσία με τον ορισμό του προϊόντος (προϊοντικό DNA).


Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr