Όλη η συνέντευξη του Γιώργου Αυτιά για το ''καρκινάκι του στο θυρεοειδής'' στον δημοσιογράφο Γιάννη Βίτσα και στο περιοδικό ''ΕΓΩ''!

Το αντιμετώπισα με δυνατή ψυχολογία. Δεν ξέρω πώς θα λειτουργούσα αν δεν είχα δουλειά. Θέλουν θάρρος αυτές οι καταστάσεις.Την χαρά και τη λύπη πρέπει να ξέρεις να τη βιώνεις χωρίς ακρότητες. Ένα κομμάτι αυτής της ιστορίας το βίωσα εντελώς μόνος. Στην οικογένειά μου είπα την αλήθεια ήρεμα.. Δεν ανέφερα «Πεθαίνω αύριο» Τώρα πια είμαι καλά.Δεν έχει καμία σχέση το να βλέπεις ζώδια, εν συγκρίσει με το που πάει ο μισθός σου. Δεν έχω απέναντι μου τον Κωστόπουλο και το Λιάγκα. Δεν τους είχα ποτέ. Γιατί να είναι τώρα;Μας πάνε σε τρίτο μνημόνιο. Θα το ονομάσουν μέτρα μεσοπρόθεσμου. Θα λάβουμε περίπου είκοσι δισεκατομμύρια και θα τα πληρώνουμε έως το 2060. Έχουμε 37 χρόνια ακόμα μνημόνιο.

Το αντιμετώπισα με δυνατή ψυχολογία. Δεν ξέρω πώς θα λειτουργούσα αν δεν είχα δουλειά. Θέλουν θάρρος αυτές οι καταστάσεις.



Την χαρά και τη λύπη πρέπει να ξέρεις να τη βιώνεις χωρίς ακρότητες. Ένα κομμάτι αυτής της ιστορίας το βίωσα εντελώς μόνος. Στην οικογένειά μου είπα την αλήθεια ήρεμα.. Δεν ανέφερα «Πεθαίνω αύριο» Τώρα πια είμαι καλά.

Δεν έχει καμία σχέση το να βλέπεις ζώδια, εν συγκρίσει με το που πάει ο μισθός σου. Δεν έχω απέναντι μου τον Κωστόπουλο και το Λιάγκα. Δεν τους είχα ποτέ. Γιατί να είναι τώρα;

Μας πάνε σε τρίτο μνημόνιο. Θα το ονομάσουν μέτρα μεσοπρόθεσμου. Θα λάβουμε περίπου είκοσι δισεκατομμύρια και θα τα πληρώνουμε έως το 2060. Έχουμε 37 χρόνια ακόμα μνημόνιο.

Συνέντευξη στον Γιάννη Βίτσα, περιοδικό ''ΕΓΩ''

Ο καρκίνος που αντιμετώπισε με σθένος, ο Γιώργος Λιάγκας, ο Πέτρος Κωστόπουλος, οι λοιποί τηλεοπτικοί αντίπαλοι, όσοι τον πολέμησαν, τα …στιλέτα που έφαγε, το τρίτο μνημόνιο και η χώρα που θεωρεί ότι δεν είναι εφικτό μ’ αυτούς τους όρους να σωθεί. Ο Γιώργος Αυτιάς μιλά για όλα στο ΕΓΩ!weekly με αλήθεια και ειλικρίνεια! 

 

Ξεκινώ με την καθημερινή εκπομπή που παρουσιάζετε από το ΣΚΑΙ και η αλήθεια είναι πώς ο Λιάγκας και ο Κωστόπουλος είναι πιο δυνατοί αντίπαλοι απ’ ότι φαίνεται σ’ αυτή τη ζώνη.

Σε άλλο γκρουπ ανήκουν, όσοι κάνουν την ενημέρωση και σε διαφορετικό όσοι ασχολούνται με την ψυχαγωγία. Δεν έχει καμία σχέση το να βλέπεις ζώδια, εν συγκρίσει με το που πάει ο μισθός σου. Δεν έχω απέναντι μου τον Κωστόπουλο και το Λιάγκα. Δεν τους είχα ποτέ. Γιατί να είναι τώρα;

Είστε όμως στην ίδια ζώνη προγράμματος.

Δεν παίζει ρόλο. Αν κάνεις δελτίο ειδήσεων και έχεις ποδόσφαιρο απέναντί σου σημαίνει, ότι θα αναμετρηθείς με τους ίδιους όρους ; Όχι βέβαια!

Άρα «αντίπαλος» σας είναι μόνο η Πόπη Τσαπανίδου;

Δεν υπάρχουν αντίπαλοι στην τηλεόραση. Μ’ αυτή την ανεργία και το χάος κανένας δεν είναι απέναντι. Αντίπαλοι είναι εκείνοι που έχουν τα κανάλια.

Ουκ ολίγες σφαγές όμως έχουν γίνει μεταξύ παρουσιαστών και τηλεοπτικών προσώπων ανά καιρούς. Και εσείς ρίχνατε τα βέλη σας τόσο στον Παπαδάκη, όσο και στους υπόλοιπους της πρωινής ενημερωτικής ζώνης.

Έχω φάει και εγώ πολλά στιλέτα.

Σας πολέμησαν;

Δέχθηκα μέγιστο ανταγωνισμό. Τέλειωσαν αυτά όμως. Το μεγάλο θέμα της κοινωνίας πια είναι πώς θα τα βγάλουν πέρα. Εγώ έφαγα στιλέτα γιατί ήμουν αντιμνημονιακός. Εξηγούσα τι θα επιφέρει το μνημόνιο και μου έλεγαν τι είναι αυτά που λες. Ανέφερα ότι θα μειωθούν οι μισθοί, ότι θα γίνουν κατασχέσεις, θα παίρνουν από τις καταθέσεις τα χρήματα, όσων χρωστούν στην εφορία και μου απαντούσαν «Τι είναι αυτά»  Τώρα όλοι ήρθαν στην γραμμή μου!



Δεχθήκατε μείωση μισθού;

Φυσικά. Τι λες τώρα; Υπάρχει άνθρωπος που δε μειώθηκε ο μισθός του δραστικά; Μην ξεχνάς ότι επί δυο χρόνια λόγω ALTER δεν είχα δουλειά. Πολλές φορές κατέβηκα στην Κύπρο για δουλειά και θα πήγαινα ακόμα και στην Αλάσκα προκειμένου να στηρίξω τη οικογένεια μου. Εμένα δε με νοιάζει να στερηθώ τα πάντα, όχι όμως οι αγαπημένοι μου. Είναι επαγγελματική επιβίωση. Πόσοι άνθρωποι είναι εκτός δουλειάς αυτή την ώρα; Όλοι λέμε «Μακάρι να έχουμε δουλειά». Άρα οι ανταγωνισμοί του παρελθόντος, τα πάθη, το ποιος θα έχει τον τάδε καλεσμένο, τελειώσανε.

Θα εκπλαγώ αν μου πείτε ότι μιλήσατε και με το Γιώργο Παπαδάκη και το Δημήτρη Καμπουράκη

 Ίσα ίσα μάλιστα που με το Καμπουράκη μιλάμε συχνά. Μια χαρά είναι ο Μήτσος. Είμαστε καλοί φίλοι. Και με το Γιώργο αν βρεθούμε μιλάμε. Η οικονομική κρίση και οι δυσκολίες μας έχουν επαναφέρει όλους σε μια κατάσταση σκεπτικισμού. Σήμερα προέχει πάνω απ όλα να έχει κάποιος δουλειά. Αυτό είναι το πιο σημαντικό.

Θεωρείτε ότι θα σωθεί η χώρα ;

Δεν σώζεται, όταν χρωστάνε 360 δισεκατομμύρια και μπαίνουμε συνεχεία μέσα. Οφείλουμε πιο πολλά απ’ ότι πριν μπούμε στα μνημόνια, γιατί ήταν λάθος συνταγή.

Πώς πιστεύετε ότι θα είναι ο επόμενος χρόνος;

Δύσκολος! Πολύ σκληρός. Πιο επώδυνος απ’ αυτόν που ζούμε τώρα. Είχα πει ότι ο φετινός χειμώνας θα είναι πολύ πιο δύσκολος από τον προηγούμενο και τώρα μου αναφέρουν «Με την Πύθια κάθισες» ;Όχι! Τα λέει το μνημόνιο. Ξέρεις τι μέτρα έρχονται; Κόβεται το αφορολόγητο, οι φοροελαφρύνσεις το ΕΚΑΣ, ακόμα και των αναπήρων,  αλλάζουν οι επικουρικές συντάξεις. Όταν τα έλεγα από την εκπομπή τόνιζαν ότι λαϊκίζαμε. Η αλήθεια ήταν λαικισμός. Γιατί να αναφέρουν εμένα ως λαικιστή, όταν πριν από τρία χρόνια δεν έκρυβα ότι θα μειωθούν οι μισθοί 40% και να μην είναι οι πολιτικοί ψεύτες;

Θεωρείτε ότι ενοχλούσατε και γι αυτό με ένα τρόπο ανά καιρούς δεχόσασταν αυστηρή κριτική;

Δεν έχω πρόβλημα. Ελέγα «Να κάνετε κριτική αρκεί να γράφετε σωστά το όνομά μου». Αλλά δε μπορείς να καλείς τον πολιτικό να έχει ψηφίσει για μείωση μισθών και να απαντά ότι θα μείνουν ίδιοι. Όταν αναφέρω «Γιατί δεν τις μειώσατε τις τιμές της αγοράς» τσαντίζονται, πετούν την τορπίλη του λαϊκισμού και δεν τους νοιάζει. Η αλήθεια όμως είναι διαφορετική.

Τι πιστεύετε ότι θα συμβεί στο αμέσως επόμενο διάστημα;

Μας πάνε σε τρίτο μνημόνιο. Θα το ονομάσουν μέτρα μεσοπρόθεσμου. Θα λάβουμε περίπου είκοσι δισεκατομμύρια και θα τα πληρώνουμε έως το 2060. Το μνημόνιο αναφέρει πώς έως τότε οι Έλληνες και ιδίως οι συνταξιούχοι θα πρέπει να ζουν με τα απολύτως αναγκαία. Έχουμε 37 χρόνια ακόμα μνημόνιο. Διάβαζω συνεντεύξεις υπουργών που αναφέρουν ότι τελειώνει η εποχή του μνημονίου και κοντεύω να πέσω από την καρέκλα. Ο φόρος της ΔΕΗ μπήκε σε ένα μεσημέρι και τελικά έγινε ισόβιος. Ο δε κεφαλικός θα υπάρχει επίσης μέχρι το 2016.

Άρα θεωρείτε ότι ουσιαστικά δεν έχουμε λύση

Ήταν λάθος εξαρχής αυτό που έγινε. Ποιοι ευθύνονται για το ενάμισι εκατομμύριο ανέργων. Δε μπορεί για είκοσι χρόνια να προσπαθείς να δημιουργήσεις ένα εκατομμύριο θέσεις εργασίας και σε τρία έτη να χάνονται. Έχουμε χίλιους ανέργους καθημερινά. Μία μικρή κωμόπολη μένει άνεργη. Τα παιδιά κατά 13 % τα εγκαταλείπουν το σχολείο, αυξήθηκαν 72 φόροι.

Ο κόσμος όμως συνεχίζει να ψηφίζει τους ίδιους.

Μέχρι να πάρουν απόφαση οι θαρραλέοι να μπουν μπροστά. Αλλά ποιος αφήνει τι δουλειά του να ασχοληθεί/

Στις προηγούμενες εκλογές σας πρότειναν να κατεβείτε στην πολιτική με τη ΝΔ.

Είχα τρεις προτάσεις. Μου το ζήτησαν τόσο από το ΣΥΡΙΖΑ, όσο και από τους Ανεξάρτητους Έλληνες. Δε θέλω να το πράξω. Το πιο μεγάλο  κόμμα είναι η τηλεόραση. Όσο υπάρχει θα είμαι εκεί.

Μεταφέρατε τα χρήματά σας στο εξωτερικό όπως πολλοί Έλληνες ;

Σήμερα το πιο σημαντικό στοιχείο είναι να στηρίζεις την πατρίδα σου. Εγώ έχω φορολογηθεί μέχρι την τελευταία δεκάρα.

 Πέρυσι περάσατε καρκίνο;

Ναι είχα ένα μικρό καρκινάκι. Έκανα βιοψία το ανακάλυψα και το προλάβαμε Ήταν δύσκολο. Ήταν στο θυροειδή.

Σας σοκαρε;

Την χαρά και τη λύπη πρέπει να ξέρεις να τη βιώνεις χωρίς ακρότητες. Ένα κομμάτι αυτής της ιστορίας το βίωσα εντελώς μόνος. Στην οικογένειά μου είπα την αλήθεια ήρεμα.. Δεν ανέφερα «Πεθαίνω αύριο» Τώρα πια είμαι καλά.

Ήταν επώδυνο;

Βέβαια. Εδώ συμβαίνει κάτι απλό και λες «Αμάν». Έχω βιώσει πολλές ανάλογες καταστάσεις με αγαπημένους μου ανθρώπους. Στη ζωή πρέπει να τα περιμένεις όλα. Γι’ αυτό και δε θέλω ο κόσμος να ταλαιπωρείται. Κουραστήκαμε πολύ.

Άλλαξε ο καρκίνος που αντιμετωπίσατε, τον τρόπο με τον οποίο βλέπετε πια τη ζωή;

Το φοβήθηκα. Δεν τον υποτίμησα, αλλά το αντιμετώπισα με δυνατή ψυχολογία. Δεν ξέρω πώς θα λειτουργούσα αν δεν είχα δουλειά. Θέλουν θάρρος αυτές οι καταστάσεις.

Μου έκανε εντύπωση ότι δεν το δημοσιοποιήσατε.

Όχι. Δεν ήθελα να καπηλευτώ κάτι.Πρέπει να αισθανθείς ότι νικάς το πρόβλημα, ότι το καταφέρνεις. Είναι σημαντικό να αυτοελέγχεσαι γενικότερα. Αλλιώς πίστεψε με θα είχα πετάξει παραλλήλως πολλούς πολιτικούς έξω από το στούντιο.

Δεν το κάνατε όμως…

Ξέρεις πόσους έχω αποκλείσει. Υπήρξε υπουργός της κυβέρνησης που μου είπε «Φοβάμαι να έρθω γιατί δεν ξέρω τι να σου απαντήσω» και πολλούς ακόμα που δε θα φώναζα ούτε για το διάλειμμα γιατί δε λένε την αλήθεια. Δε μπορώ να διαβάζω στο μνημόνιο ότι θα έχουμε μέτρα και να λένε «Δεν είναι όπως το λες». Γι’ αυτό όμως δεν χρειάζομαι να έχω σωματοφύλακες για να βγω έξω, περπατώ ανάμεσα στον κόσμο στον κόσμο και είμαι μία χαρά.

Τι λείπει σήμερα από τη ζωή σας;

Ο ύπνος και η ηρεμία με τόσες ειδήσεις και γεγονότα που διαδραματίζονται γύρω μας.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr