Ο Άκης Πετρετζίκης νηστεύει: Πεντανόστιμη σαλάτα με φασολάκια & καλαμαράκια

Αυτή η νηστίσιμη σαλάτα θα σας γεμίσει βιταμίνες και ενέργεια!

Συστατικά

  • 1.200 γρ. φασολάκια πλατιά
  • αλάτι

Για τη βινεγκρέτ

  • 1 κ.σ. εστραγκόν
  • ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. λάδι τρούφας
  • ½ κ.γ. μπούκοβο
  • 1 φινόκιο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2-3 φρέσκα κρεμμύδια

Για τα καλαμαράκια

  • 1 κιλό καλαμαράκια
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο

 

Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει βάζουμε αλάτι, τα φασολάκια και βράζουμε για 20 λεπτά.
  • Σουρώνουμε και αφήνουμε στην άκρη.

Για τη βινεγκρέτ

  • Σε ένα μπολ βάζουμε το εστραγκόν, το ξύσμα και τον χυμό από το λεμόνι, το μέλι, το ελαιόλαδο, το λάδι τρούφας, αλάτι, πιπέρι, το μπούκοβο και ανακατεύουμε.
  • Κόβουμε το φινόκιο στη μέση, κόβουμε το κεντρικό κοτσάνι, το κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες με το μαντολίνο και το βάζουμε στο μπολ.
  • Ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμύδια, τα βάζουμε στο μπολ και ανακατεύουμε.

Για τα καλαμαράκια

  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
  • Κόβουμε τα καλαμάρια σε λεπτές ροδέλες, βάζουμε αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
  • Βάζουμε τα καλαμαράκια σε δόσεις στο καυτό τηγάνι και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά.
  • Μεταφέρουμε στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά.

Για τη σύνθεση

  • Στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά βάζουμε τα φασολάκια, αλάτι, πιπέρι, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

 

Who is Who

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.

Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώραεστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef» κερδίζοντας τον διαγωνισμό.

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr