Ο Άκης Πετρετζίκης μας φτιάχνει το πιο καλοκαιρινό cheesecake που υπάρχει – Με άσπρη σοκολάτα και raspberry (βίντεο)
Είναι πανεύκολο
Συστατικά
Για τη βάση
300 γρ. μπισκότα τύπου digestive
100 γρ. βούτυρο λιωμένο
Για τη γέμιση
250 γρ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
180 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
180 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
3 αυγά μεσαία
χυμό και ξύσμα από 1 λάιμ
30 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
1 πρέζα αλάτι
150 γρ. λευκή κουβερτούρα
150 γρ. φρέσκα raspberries
Για το σερβίρισμα
450 γρ. μαρέγκα
100 γρ. φρέσκα raspberries
Ευχαριστούμε το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής.
Μέθοδος Εκτέλεσης
Για τη βάση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ο C στον αέρα.
- Βάζουμε στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια τα μπισκότα και χτυπάμε μέχρι να διαλυθούν και γίνουν σκόνη.
- Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και χτυπάμε μέχρι να απορροφηθεί από τα μπισκότα.
- Μεταφέρουμε το μείγμα σε στρογγυλή φόρμα 27 εκ. με αποσπώμενη βάση και το απλώνουμε με τα χέρια μας.
- Ψήνουμε για 10 λεπτά.
Για τη γέμιση
- Στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια βάζουμε το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη, το γιαούρτι, τη βανίλια και χτυπάμε μέχρι να διαλυθεί το τυρί κρέμα.
- Παίρνουμε το μείγμα που έχει μείνει στα τοιχώματα με μία μαρίζ και προσθέτουμε τα αυγά, το ξύσμα και τον χυμό από το λάιμ, το αλεύρι, το αλάτι και χτυπάμε 5-6 λεπτά μέχρι να αφρατέψει η κρέμα.
- Μεταφέρουμε την κρέμα στην ψημένη βάση και προσθέτουμε τη λευκή κουβερτούρα σε κομμάτια και τα raspberries.
- Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 150ο C και ψήνουμε για 40 λεπτά. Αφαιρούμε και αφήνουμε να κρυώσει καλά.
- Απλώνουμε με ένα κουτάλι όλη τη μαρέγκα σε όλη την επιφάνεια του cheesecake. Βάζουμε από πάνω τα raspberries.
- Καίμε με το φλόγιστρο για να πάρει χρώμα η μαρέγκα και σερβίρουμε.
WHO IS WHO
Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.
Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.
Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα. Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».
Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef» κερδίζοντας τον διαγωνισμό.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr