Δοκιμάστε ψάρι με ντομάτα από τον καλύτερο μάγειρα στον κόσμο Jamie Oliver
Συστατικά• 3 σκελίδες σκόρδο• ένα μικρό ματσάκι φρέσκο βασιλικό• ελαιόλαδο• 1 φρέσκο κόκκινο τσίλι• 2 x 400 γρ κονσέρβες ντοματάκια• θαλασσινό αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι• ξίδι από κόκκινο κρασί• 4x 150γρ λευκό φιλέτο ψαριών όπως γλώσσα, προσφυγάκι ή μπακαλιάρο καθαρισμένα χωρίς πέτσα και κόκαλα• μια χούφτα μαύρες ελιές• 1 κουταλιά της σούπας κάππαρη, στραγγισμένη
Συστατικά
• 3 σκελίδες σκόρδο
• ένα μικρό ματσάκι φρέσκο βασιλικό
• ελαιόλαδο
• 1 φρέσκο κόκκινο τσίλι
• 2 x 400 γρ κονσέρβες ντοματάκια
• θαλασσινό αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
• ξίδι από κόκκινο κρασί
• 4x 150γρ λευκό φιλέτο ψαριών όπως γλώσσα, προσφυγάκι ή μπακαλιάρο καθαρισμένα χωρίς πέτσα και κόκαλα
• μια χούφτα μαύρες ελιές
• 1 κουταλιά της σούπας κάππαρη, στραγγισμένη
Εκτέλεση:
Για να κάνετε τη σάλτσα σας:
1. Ξεφλουδίστε και τεμαχίστε λεπτά τις σκελίδες σκόρδου. Διαλέξτε τα φύλλα βασιλικού και βάλτε τα στην άκρη, κόψτε τα κοτσάνια λεπτά.
2. Προσθέστε μια καλή ποσότητα ελαιόλαδου σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το σκόρδο και το βασιλικό. Τρυπήστε το τσίλι μια φορά με ένα μαχαίρι, ώστε να μην «σκάσει» κατά το τηγάνισμα, και προσθέστε το στο τηγάνι.
Τσιγαρίστε ελαφρά το σκόρδο μέχρι να είναι μαλακό χωρίς να πάρει χρώμα, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
3. Προσθέστε τις κονσέρβες ντομάτας και δώστε γεύση με το αλάτι και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Αφήστε να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά για 30 λεπτά περίπου. Αφαιρέστε το τσίλι. Πολτοποιείτε τις ντομάτες με μια ξύλινη κουτάλα. Δοκιμάστε και προσθέστε στη σάλτσα περισσότερο αλάτι και πιπέρι, αν χρειάζεται. Προσθέστε μια μικρή ποσότητα ξίδι από κόκκινο κρασί για να του δώσει μια μικρή οξύτητα.
Για να προετοιμάσετε και να μαγειρέψετε τα ψάρια σας:
4. Προθερμάνετε το φούρνο στους 220C
5. Ρίχνουμε τη σάλτσα ντομάτας σας σε ένα ταψί (περίπου 20cm x 30cm).
Ρίξτε αλάτι και πιπέρι στα φιλέτα ψαριών και στις δύο πλευρές και στη συνέχεια τοποθετήστε τα πάνω από τη σάλτσα.
Λιώστε τις ελιές, χρησιμοποιώντας τη βάση ενός βάζου ή κάτι βαρύ, και αφαιρέστε τα κουκούτσια. Ραντίστε πάνω από τα ψάρια τις ελιές, την κάπαρη και τα φύλλα βασιλικού.
6. Ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι το ψάρι να ψηθεί (έλεγχος με την κοπή στο παχύτερο μέρος του φιλέτου. Θα πρέπει το χρώμα του να είναι λευκό περλέ και όχι διαφανές). Συνοδεύεται υπέροχα με πατάτες και φρέσκια πράσινη σαλάτα.
Πηγή: www.jamieoliver.com
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr