Η Ντίνα Νικολάου μας φτιάχνει υπέροχο φιλέτο πέρκας με μουστάρδα και μυρωδικά
Το πορτοκάλι, το λεμόνι και το μανταρίνι δίνουν ξεχωριστή γεύση στο ουδέτερο ψάρι. Δυναμώνουν τη γεύση του και νοστιμίζουν ιδιαίτερα τη σάλτσα.
ΥΛΙΚΑ
4 φιλέτα πέρκας περίπου 200 γρ. το καθένα
1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδου καθαρισμένες και λιωμένες
1 κουτ. γλυκού κέτσαπ
1 κουτ. γλυκού μουστάρδα με κόκκους
1 σφηνάκι κονιάκ
χυμός από ½ λεμόνι
χυμός από 1 πορτοκάλι
χυμός από 2 μανταρίνια
1 κουτ. σούπας μέλι
½ φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
2 κλαράκια ρίγανη φρέσκια
½ κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό, τριμμένο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Ευχαριστούμε θερμά την Ντίνα Νικολάου και το dinanikolaou.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
- Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνω τη μισή ποσότητα ελαιόλαδου και σοτάρω το κρεμμύδι. Προσθέτω το λιωμένο σκόρδο και σβήνω με το κονιάκ.
- Κατόπιν ρίχνω την κέτσαπ, την μουστάρδα, το μέλι, τους χυμούς , τη ρίγανη και το θυμάρι. Αλατοπιπερώνω και μόλις πάρει βράση η σάλτσα προσθέτω τα φιλέτα πέρκας.
- Ανακινώ το τηγάνι και αφήνω να δέσει η σάλτσα και να μαγειρευτούν τα φιλέτα πέρκας. Ελέγχω το αλατοπίπερο και αποσύρω μετά από 10 λεπτά.
Who is Whο
Οι γαστρονομικές μου ανησυχίες ξεκίνησαν σε πολύ μικρή ηλικία. Γεννημένη στην Ελλάδα, σε μια οικογένεια που η μαγειρική και το καλό φαγητό ήταν βασικά συστατικά της έννοιας καλή ζωή, σύντομα άρχισα να πειραματίζομαι με τα υλικά, τις μυρωδιές, τις αναλογίες. Παρόλο που ξεκίνησα την σταδιοδρομία μου σπουδάζοντας οικονομικά και marketing, στο Παρίσι, σύντομα το πάθος μου για την τέχνη της μαγειρικής και την γαστρονομία με έκανε να αλλάξω ρότα στην ζωή μου, να ακολουθήσω την καρδιά και να κυνηγήσω το όνειρό μου.
Ξεκινώντας τις σπουδές μου στην επαγγελματική μαγειρική τέχνη στις Γαστρονομικές σχολές του Παρισιού «Le Cordon Bleu», «Ritz Escoffier», «Alain Ducasse formation», «Lenotre», ήρθα σε επαφή με τους μεγαλύτερους δασκάλους, που με ενέπνευσαν μεταδίδοντάς μου το πάθος για το καινούριο και την δημιουργία. Στο Παρίσι με τη Μαρία, δημιουργήσαμε το καμάρι μας το EVI EVANΕκαι υπερασπιζόμαστε με μεράκι και πατριωτική φιλοδοξία την ελληνική κουζίνα. Στην Αθήνα, ξεκίνησα το 2006 μέσα από την καθημερινή στήλη μαγειρικής στο πρωινό πρόγραμμα του ΑΝΤ1 (Πρωινός καφές) τη μαγική τηλεοπτική επικοινωνία με όλους εσάς που λατρεύεται τις κατσαρόλες και αφήνεστε στη μαγεία της γεύσης.
Από το 2009 έως το 2011, στην καθημερινή τηλεοπτική εκπομπή μαγειρικής στο κανάλι Star «Νηστικοί πράκτορες» και συνεχίζοντας το 2012, με την εκπομπή «Στην κουζίνα με την Ντίνα», μοιράστηκα με όλους εσάς μυστικά γαστρονομίας και συμβουλές για το οικογενειακό τραπέζι και την οργάνωση της κουζίνας της νέας νοικοκυράς. Το 2010 ξεκίνησα στο κανάλι της Γαλλικής τηλεόρασης cuisine TV, την εκπομπή «Ma cuisine grecque» η οποία παρουσίαζε συνταγές και πιάτα απ’ όλη την Ελλάδα. Η εκπομπή λόγω της μεγάλης της επιτυχίας αποτέλεσε μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία προβολής για την Ελληνική κουζίνα και τα Ελληνικά προϊόντα.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr