Η Ολυμπιονίκης Κλέλια Πανταζή σε μια συνέντευξη εκ βαθέων: Μαχαίρι στην καρδιά ο αποκλεισμός μου στους Ολυμπιακούς - Έπεσα στα πατώματα για έναν άνδρα

Ονειρεύεται να δημιουργήσει μία ευτυχισμένη οικογένεια, εξομολογείται πόσο πόνεσε από τη μη συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς αγώνες της Αθήνας, ομολογεί ότι είναι μόνη της, ότι έχει απατηθεί και βιώσει ψυχοφθόρες σχέσεις, δεν κρύβει πώς όταν ερωτεύεται .είναι καψούρα και μιλά για το Dancing withthe stars αλλά και για τα Special Olympics. Ώριμη και συνειδητοποιημένη  28χρονη Ολυμπιονίκης Κλέλια Πανταζή ζει με δύναμη και πάθος κάθε στιγμή της!

Ονειρεύεται να δημιουργήσει μία ευτυχισμένη οικογένεια, εξομολογείται πόσο πόνεσε από τη μη συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς αγώνες της Αθήνας, ομολογεί ότι είναι μόνη της, ότι έχει απατηθεί και βιώσει ψυχοφθόρες σχέσεις, δεν κρύβει πώς όταν ερωτεύεται .είναι καψούρα και μιλά για το Dancing withthe stars αλλά και για τα Special Olympics. Ώριμη και συνειδητοποιημένη  28χρονη Ολυμπιονίκης Κλέλια Πανταζή ζει με δύναμη και πάθος κάθε στιγμή της!


 

 

Συνέντευξη στον συνάδελφο δημοσιογράφο Γιάννη Βίτσα στο περιοδικό "ΕΓΩ"

 

 

Στο Dancing with the stars,  έχεις διαπρέψει απολαμβάνοντας τα ευοίωνα σχόλια της κριτικής επιτροπής.

Η αλήθεια είναι ότι τα έχουμε πάει αρκετά καλά μέχρι στιγμής. Είναι αποτέλεσμα πολύ σκληρής δουλειάς. Κάνουμε πολλές ώρες πρόβα την ημέρα γιατί επιθυμούμε κάθε εβδομάδα να είμαστε άψογοι.


Υπήρξε στιγμή που αισθάνθηκες ότι αδικείσαι από την επιτροπή;

Όταν χορέψαμε σάμπα δεν περίμενα να λάβω τα τρία πεντάρια. Δέχθηκα την κριτική, όμως, και έμαθα απ΄ αυτή. Βελτιώθηκα και έγινα καλύτερη στο επόμενο live.



Η αλήθεια είναι ότι είσαι μαχήτρια. Δεν είναι τυχαίο ότι και στον αθλητισμό έδειξες έμπρακτα το δυναμισμό σου.

Δε γίνεσαι διαφορετικά πρωταθλητής. Δε μπορείς να το βάζεις κάτω στην πρώτη δυσκολία, στο πρώτο εμπόδιο και τραυματισμό. Οτιδήποτε αρνητικό το μετέτρεπα πάντοτε σε καλό..


Σε σόκαρε το ότι εξαιτίας τραυματισμού έμεινες εκτός των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας;

Με πόνεσε και με πλήγωσε πολύ. Ήταν μαχαίρι στην καρδιά. Είχα στόχο να τελειώσω την αθλητική καριέρα μου, στην Ολυμπιάδα στην χώρα μου. Ήταν πολύ δύσκολο και στενάχωρο.


Ξέσπασες όταν σου ανακοίνωσαν ότι δεν είναι εφικτό να διαγωνιστείς ;

Έκλαψα πάρα πολύ. Θυμάμαι είχα μείνει στο γήπεδο μέχρι το αργά το βράδυ με τα φώτα σβηστά και έκλαιγα. Δε μπορούσα να πιστέψω ότι τελείωνε το όνειρο των Ολυμπιακών για εμένα. Είχα πάθει ολική ρήξη χιαστού και μηνίσκου. Απαιτούνταν να χειρουργηθώ και η αποκατάσταση ξεπερνούσε το εξάμηνο, που ήταν ακριβώς το διάστημα που θα γίνονταν οι Ολυμπιακοί Αγώνες της Αθήνας.



Πόσο διάστημα απαιτήθηκε για να ξεπεράσεις το σοκ;

Μέχρι και την περίοδο των Ολυμπιακών αγώνων. Επισκέφθηκα ψυχολόγο παράλληλα, η οποία με βοήθησε πολύ. Όταν είναι ένας αθλητής ενεργός και όλη την ημέρα δραστηριοποιείται με κάτι το να κάθεται απλά στο σπίτι άπραγος είναι ότι χειρότερο. Άρχισα να παρακολουθώ μαθήματα στο πανεπιστήμιο, να κάνω ξένες γλώσσες, μαθήματα για δίπλωμα οδήγησης, απέκτησα φίλους. Πέρασα στο επόμενο στάδιο της ζωής μου.


Δεν είχες φίλους ως τα δεκαεπτά σου;

Όχι. Οι φίλες μου και η οικογένεια μου ήταν η ομάδα. Ακόμη και η αδελφή μου ζούσε στην Θεσσαλονίκη επί τρία χρόνια. Δε βρισκόμουν ούτε με συγγενείς. Τη μία ημέρα που ξεκουραζόμουν καθόμουν στο σπίτι με την οικογένειά μου. Όταν θα σε καλέσουν μία δύο φορές σε πάρτι και δε μπορείς να πας γιατί έχεις προπόνηση χάνεσαι από τις παρέες.




Δεν ήταν ψυχοφθόρο να μη ζήσεις ουσιαστικά τα παιδικά σου χρόνια;

Κέρδισα περισσότερα πράγματα όμως. Έχασα παρέες και φίλους αλλά δεν έγινε άδικα η θυσία. Έλαβα πολλά από τον πρωταθλητισμό. Πήρα παγκόσμια, ευρωπαϊκά μετάλλια, καταξιώθηκα ως αθλήτρια. Η ρυθμική τελειώνει σε μικρή ηλικία. Όταν σταματάς δεκαεννέα χρονών, έχεις το χρονικό περιθώριο να ζήσεις και να κάνεις πράγματα.  Χρειαζόταν όμως απόλυτη συγκέντρωση και πειθαρχία.


Ήσουν πάντοτε πειθαρχημένη στη ζωή σου;

Ναι. Από το σχολείο είχα αριστεία. Είμαι τελειομανής. Θέλω με ότι καταπιάνομαι και αγαπώ να το κάνω καλά.



Μου έκανε εντύπωση πώς όταν ολοκληρώθηκε η ρυθμική απότομα, πήρες 15 κιλά

Είναι φυσικό όταν σταματάς να αθλείσαι, ότι τρως πλέον να κάθεται ειδικά  όταν έχεις στερηθεί κάνοντας σωστή διατροφή επί χρόνια. Ξέσπασα, έτρωγα ότι ήθελα και πήρα γύρω στα 15 κιλά. Δεν με ενόχλησε όμως. Έκανε τον κύκλο του μέσα μου. Χωρίς να στερηθώ τίποτε πάλι έχασα κιλά φυσιολογικά.


Πότε ήταν η πρώτη σου σχέση με αγόρι ;

Στα 17, λίγο πριν τελειώσει η πορεία μου στην ρυθμική.


Έζησες μεγάλους έρωτες;

Έχω ζήσει μεγάλους έρωτες. Όταν ερωτεύομαι είμαι καψούρα. Βρίσκομαι δίπλα στον άνθρωπο μου. Θέλω να δίνω πράγματα. Είναι πολύ όμορφο συναίσθημα να έχεις έναν άνθρωπο να σε στηρίζει, να αγαπάς, να νιώθεις ασφάλεια, να είσαι ερωτευμένος, να εμπιστεύεσαι και να αισθάνεσαι εκτίμηση και σεβασμό.


Έχεις βιώσει ψυχοφθόρες σχέσεις;

Κάθε σχέση στο τελείωμα της είναι ψυχοφθόρα. Έχω πέσει στα πατώματα για έναν άνδρα.


Είσαι ευάλωτη τότε;

Όλοι κλαίμε και είμαστε ευάλωτοι, όταν δεν παίρνουμε απόφαση να τελειώσει μία σχέση που έχει κάνει τον κύκλο της. Είναι οδυνηρό, δύσκολο, αλλά οφείλεις να προχωρήσεις τη ζωή σου.





Πόσο καιρό σου πήρε εσένα, όταν βίωσες το ανάλογο συναίσθημα να προχωρήσεις μπροστά ;

Δεν έχω προχωρήσει ακόμη. Είμαι μόνη μου, έπειτα από ένα χωρισμό που ήρθε πριν από μεγάλο διάστημα. Είναι και εν μέρει και επιλογή μου να μην έχω σχέση. Θέλω να είμαι καλά με τον άνθρωπο μου, να μπορώ να του αφιερωθώ. Όταν τρέχω 16 ώρες την ημέρα στον στρατό, στον φιλαθλητικό σύλλογο Καλλιθέας προπονώντας παιδάκια, με τις πρόβες του Dancing with the stars δεν έχω χρόνο για να είμαι ολοκληρωτικά για έναν άνθρωπο.


Απέχεις δηλαδή ερωτικά ;

Δε θα σου απαντήσω. Κάποια πράγματα είναι αυτονόητα.


Έχεις απατηθεί;

Ναι.


Πώς αντέδρασες ;

Δεν γνωρίζει ακόμα ο τότε σύντροφός μου ότι το έχω μάθει. Λειτούργησα . ως κυρία. Δεν έκανα σκηνή. Απλώς αποχώρησα από την σχέση. Είχα υποψίες που αργότερα επιβεβαιώθηκαν. Δεν έχω απωθημένα. Είμαι 28 χρονών και έτοιμη να προχωρήσω χωρίς να κυνηγάω τον έρωτα από πίσω. Είμαι ανοιχτή, όμως. όταν έρθει να το δω στη ζωή μου.


Ποιος είναι ο πιο ιδιαίτερος τρόπος με τον οποίο σε φλέρταρε ένα αγόρι;

Με είχε ρωτήσει «Ποιο είναι το αγαπημένο σου λουλούδι» και απάντησα «Δεν έχω! Η πράξη μετράει». Στο πρώτο ραντεβού λοιπόν ήρθε με ένα μπρόκολο. Με κέρδισε. Το βρήκα έξυπνο. Είχε χιούμορ και έσπασε αμέσως ο πάγος.




Ποια χαρακτηριστικά πρέπει να έχει ένας άνθρωπος για να τον αγαπήσεις;

Δεν έχω κάποιο συγκεκριμένο πρότυπο. Όλοι οι σύντροφοί μου διέφεραν μεταξύ τους. Μου αρκεί να με νοιάζεται ουσιαστικά.


Ονειρεύεσαι να κάνεις παιδιά και οικογένεια ;

Φυσικά. Έχω μεγαλώσει σε μία πολύ αγαπημένη οικογένεια και είναι προσωπικό όνειρο μου, επίσης να δημιουργήσω μία εξίσου δεμένη οικογένεια, όταν έρθει η στιγμή να κάνω αυτό το βήμα στη ζωή μου.


Πέρασε στην πορεία των χρόνων, ένας άνθρωπος δίπλα σου, που σκέφθηκες να παντρευτείς;

Ναι. Δεν έχω αρραβωνιαστεί ή συμβιώσει με σύντροφό μου, αλλά έτυχε να είμαι τόσο καλά σε σχέση μου που να σκεφθώ ότι ιδανικά θα ήθελα να είμαστε μαζί.


Σ' αυτή τη δεκαετία έκανες παράλληλα και δημοσιογραφία.

Έχω τελειώσει την σχολή των Μέσων μαζικής ενημέρωσης και επικοινωνίας και έκανα την πρακτική μου στη «Μηχανή του χρόνου». Έχω παρουσιάσει δύο φορές τα αθλητικά βραβεία του ΨΣΑΤ, ενώ έχω κάνει μεταδώσεις ολυμπιακών αγώνων ρυθμικής και πατινάζ για το Eurosport.


Έχουν γραφεί ανακρίβειες για την προσωπική ζωή σου;

Γενικώς δε μιλώ για την προσωπική μου ζωή. Έχουν δημοσιευθεί όμως ανακρίβειες. Προσφάτως σε εβδομαδιαίο περιοδικό έκαναν μοντάζ σε μία φωτογραφία, όπου δήθεν ήμασταν μαζί με ένα φίλο μου που δε βρίσκεται στη ζωή. Η φωτογραφία προσώπου μου που χρησιμοποιήθηκε με το φίλο μου δίπλα μου ήταν προ δύο εβδομάδων από τη πρεμιέρα της Κάτιας Δανδουλάκη. Με εξόργισε  και σκέπτομαι να κινηθώ νομικά.


Τι θα άλλαζες στην μέχρι σήμερα ζωή σου;

Τίποτα. Έχω σαν αρχή μου να μη μετανιώνω για πράγματα που έκανα. Ακόμα και αν έκανα λάθος, έμαθα. Ήταν εμπειρίες. Όλα είναι ωφέλημα.  


Πώς θέλεις να είσαι τον επόμενο χρόνο;

Επιθυμώ μόνο να έχω την υγεία μου. Κάθε τι άλλο φτιάχνεται.


Το 2011 συμμετείχες με την αδελφή σου εθελοντικά στα Special Olympics και εξαιτίας της επαγγελματικής δουλειά σου, σας πρότειναν από την Παγκόσμια οργάνωση να αναλάβετε όλες τις χορογραφίες τους τα επόμενα οχτώ χρόνια. Φαντάζομαι είναι τεράστια τιμή.

Είναι τιμή όχι μόνο για εμένα, αλλά και για την χώρα μας. να επιλέγουν Ελληνίδες προπονήτριες και Ολυμπιονίκες. Βγάλαμε 16 προγράμματα. Κάναμε προπονήσεις στα παιδιά. Ήταν συγκλονιστική εμπειρία και μάθημα ζωής. Μας έδωσε τεράστια χαρά. Πήραμε δύναμη. Το 2011 που έγιναν τα Special Olympicsστην Αθήνα ήμουν εθελόντρια στον τομέα της παρουσίασης στην ρυθμική και την ενόργανη. Είχα επαφές με την παγκόσμια ομοσπονδία. Το καλοκαίρι με την αδελφή μου μας έγινε τιμητική πρόταση για τον καινούργιο Ολυμπιακό κύκλο που ξεκινά από το 2015 να βγάλουμε τις χορογραφίες για τα τέσσερα επίπεδα.


Ποια ήταν η πιο συγκινητική στιγμή που έζησες με τα παιδιά εκεί;

Είδα τους συγγενείς τους να βουρκώνουν. Με ευχαριστούσαν που ήρθα από την Ελλάδα δίνοντας σημασία στα παιδιά τους. Το χαμόγελο και η αγκαλιά αυτών των νεαρών παιδιών ήταν η μεγαλύτερη ανταμοιβή. Δεν ήθελα τίποτε άλλο.


Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr